自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:我就有d唔好經歷,話說到bali immd時有staf

原帖由 joycechung74 於 15-04-25 發表
我就有d唔好經歷,話說到bali immd時有staff 幫我地攞行李,其實我地仲未出境,真係以為佢地咁好service, ...
兩個人都要用6000,我仲唸住唱5000,我知冇咩買,但我朋友一家4口去,用左5000咋

子爵府

回覆:kkuen1992 的帖子

我用過包車 都撘過的士 都係用印尼盾
包車 1日約9個鐘可以加鐘
最俾人搵笨就係响機場去酒店

子爵府

引用:Quote:原帖由+siulai+於+15-03-29+發表唱$

原帖由 ricecooking 於 15-03-29 發表
我都試過比佢地呃,佢數比你睇是岩的,但自己再數發現少了好多張

...
我都被呃過,最後同酒店講想報警(本來想claim燕核),酒店同我地去間店講,最後補返大部份錢俾我。。。。如果一見一叠叠唱散紙俾你,就即走,正經果d係唱大紙俾你。。。。(其實佢數一次,你數一次,佢再數一次,佢係第二次時出古惑)

男爵府

引用:Quote:原帖由 joycechung74 於 15-04-25 發

原帖由 pp_pp1021 於 15-04-26 發表
兩個人都要用6000,我仲唸住唱5000,我知冇咩買,但我朋友一家4口去,用左5000咋

...
如果餐餐食當地食堂,唔 massage,唔玩水上活動,都有可能平到嘅

我同 c6 潛水都用咗 1.7k hkd 到

Bali 靚啲嘅餐廳收稅收得好高。
Dirty Duck 嗰啲就係靚餐廳。

喺 Bali 用咗 8k,我覺得已經係就住用

別墅

回覆:去過峇里島既jm可以入黎分享下嗎?

今年3月後新做的機票已包機場稅

大宅

直接過關就得咖喇

酒店有local tour 可以join,因為會有信譽

街邊準備港紙唱印尼盾就可以了,有好多間咖,可以格價,一般係HKD 1=INR1600

酒店用美金標價最後都係俾印尼盾

大宅

出境記得準備,每人200,000印尼盾,一定要現金号

公爵府

引用:Quote:原帖由 pp_pp1021 於 15-04-26 發表

原帖由 小驚 於 15-04-26 發表
如果餐餐食當地食堂,唔 massage,唔玩水上活動,都有可能平到嘅

我同 c6 潛水都用咗 1.7k hkd 到
我地唔玩水上活動,只係食同做spa……

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唱$最好HK唱定,美/印都唱定D,小歺廳,超

原帖由 siulai 於 15-03-29 發表
唱$最好HK唱定,美/印都唱定D,小歺廳,超巿5收美金的

唱$我有bad experience
我都試過換錢出現同樣問題,好在我地有即時當面核實。我對佢地講唔兌換勒,要佢俾返錢我,唔係就報警。之後佢地好順攤咁俾返我。

侯爵府

一落機就有大批著制服人仕幫你拎行李,記住唔好俾佢地搶到

禁止訪問

男爵府

引用:岩岩買左9月機票去峇里,上網睇旅遊blog講

原帖由 kkuen1992 於 15-03-29 發表
岩岩買左9月機票去峇里,上網睇旅遊blog講到好似有啲黑暗咁⋯⋯有好多問題,可以解答下嗎?麻煩晒🙏 ...
Personally, I dislike. I went there in nov last Ur cod bro in law arranged wedding in there.. Custom - just a few counters and wait for more than 1.5 hrs to q. My c6 and bro needs to pay \"tips\" !!! If paid .. Say thank u to u!!! I feel so unsafe and uncomfort ... And when we were waiting luggage . We went to get and so many helpers come and said \" 小費\", actually just a small one and my c6 can mange . But suen la...
The photographer said last time he went to Bali. Custom put him in a room cos c so many expensive carmera .. Asked him to pay... After long discussion. He paid $3k usd!!!
Anyway. No good impression to local custom.
I just stayed in hotel which I don\'t have complaint . Traffic is not good too..
Just my view may be very extreme but really that\'s my exp.

男爵府

引用:一落機就有大批著制服人仕幫你拎行李,記住

原帖由 marykk 於 15-04-27 發表
一落機就有大批著制服人仕幫你拎行李,記住唔好俾佢地搶到
去旅行搞到好似打仗咁⋯⋯⋯⋯

男爵府

引用:Quote:原帖由+kkuen1992+於+15-03-29+發表

原帖由 Bit2011 於 15-04-27 發表
Personally, I dislike. I went there in nov last Ur cod bro in law arranged wedding in there.. Custom ...
其實我睇blog都見某啲人話要比tips先可以過關⋯⋯一路諗住bali係舒服既純樸地方,點知同大陸差唔多

別墅

回覆 ipipipip 的帖子

請問有地嗎?THX!

侯爵府

Pandorothy 發表於 15-4-28 17:59
回覆 ipipipip 的帖子

請問有地嗎?THX!
唔係好記得
但係
銅鑼灣電車路圓形天橋附近

大街黎既
我諗你要去個頭行下問下人
唔好意思

侯爵府

夏天玩到顛

saiteilife 發表於 15-4-27 00:27
舊年再bali時、先去ubud, 媽咪個印尼EE的大仔大新抱做司機、車出車入、錢都係同佢唱、晚飯佢帶我地去果間平 ...
有冇行程分享下?

首頁

尾頁

跳至