美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

引用:可唔可以pm d info 比我

原帖由 cathy881 於 15-04-24 發表
可唔可以pm d info 比我??
我係旺角買既!你上網search一下吧!

別墅

引用:回覆 verlia 的帖子你幾耐做一次

原帖由 mymelody4 於 15-04-24 發表
回覆 verlia 的帖子

你幾耐做一次?我1 個月做一次好似唔係好見效. 2 星期一次又唔知會唔會太多?
我會1-2星期一次!睇情況啦!

別墅

引用:我都有買,. 但自己renxxx既未用哂, 所以只

原帖由 kazakaza 於 15-04-24 發表
我都有買,. 但自己renxxx既未用哂, 所以只係買來幫屋企人做.. 屋企人做左1次之後已經有人讚佢皮膚突然好左. ...
good..我都係,勁幫屋企人做!

別墅

引用:我都係用呢隻牌子,都幾易用,新手第一次敷

原帖由 pinkychingching 於 15-04-24 發表
我都係用呢隻牌子,
都幾易用,新手第一次敷原液唔好貪心2分半鐘好噴中和啦
係吖!慢慢做!會有唔錯既效果!

水晶宮

回覆:《純分享》 自家Cps 果酸換膚

我唔知Renexxxxx做cps個steps係點,我喺某連鎖美容院做甘醇酸20% peeling, 做時美容師用掃將glycolic acid掃上面其間再不停打圈,之後再用中和液抹(用7-8塊大棉花), 以上步驟重覆一次,之後再敷中和液一陣,再用濕水綿花抹走 (at least抹4-5次), 然後噴冷凍噴霧 (即係RF facial後cool down 皮膚咁), 再抹一次面,然後倒模fu番個mask....我皮膚係易敏感,做時只有面頰和頸有少少吉吉痕痕,做完完全冇紅或敏感,仲即時白左毛孔細左,過幾日再清黑頭好易浮出來清走。
我都知自家做cps好平,但我見喺美容院做有咁多steps, 真係怕自己handle唔到,又怕自己唔係平瞓做,d acid入眼。。。因美容院做時用膠紙棉花封眼,我喺屋企封左眼嘅話點搞?

大宅

引用:我唔知Renexxxxx做cps個steps係點,我喺某

原帖由 Elenalan 於 15-04-25 發表
我唔知Renexxxxx做cps個steps係點,我喺某連鎖美容院做甘醇酸20% peeling, 做時美容師用掃將glycolic acid ...
買支面膜掃+細兜仔,快手掃上,果段時間要開定計時器,寧願時間短都唔好長,
由額頭掃起
我掃完通常得返1分鐘到
如果怕入眼可以買支細扇掃,不過我熟手,我用返普通面膜掃咋
每次攞份量唔好多,因為怕滴到周圍都係
大概1分鐘後就同化妝棉濕左d中和液抹面,中和液唔好慳,我入落噴樽度噴

男爵府

回覆:verlia 的帖子

大宅

I am planning to do it myself after finish reneex treatmwnt plan!!!

大宅

想問下針清完係唔係唔做得,我見說明書話有傷唔唔好做

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 verlia 於 15-04-21 發表你點

原帖由 monmonmarichi 於 15-04-21 發表
直頭下巴位好似“辣“親過,啡左,“窿“左咁色,超痛,第2晚再上去睇下咩事,好在經理識做,立即帶我去駐 ...
剛在美容院做完, 我諗係你個情況burn膿咗
因為我peeling完有做針清之後又fu咗exxxcc個fu...
而家針清完之後個位置好似損咁咁

水晶宮

引用:想問下針清完係唔係唔做得,我見說明書話有

原帖由 水之藍 於 15-04-25 發表
想問下針清完係唔係唔做得,我見說明書話有傷唔唔好做
我做果間美容院話chemical peeling要同針清分開做,我做完peeling後隔至少3日先做針清,而且不要用力清,其實peeling完d 黑頭唔使用力都好易清。

水晶宮

引用:I am planning to do it myself after fini

原帖由 ssppeert 於 15-04-25 發表
I am planning to do it myself after finish reneex treatmwnt plan!!!
我都心郁郁想完plan後自己做peeling....可能分parts做安全d...最怕d acid入眼好危險。。。我有諗過戴住個游水用嘅goggles先做會唔會好D。。。

別墅

引用:Quote:原帖由 monmonmarichi 於 15-04-21

原帖由 rex13 於 15-04-26 發表
剛在美容院做完, 我諗係你個情況burn膿咗。
因為我peeling完有做針清之後又fu咗exxxcc個fu...
...
咁你快D用清水洗乾淨,再用冰墊fu,好似急救燒傷咁做,之後勤保濕,或者去睇醫生,治理得5好,會有“la “架!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 rex13 於 15-04-26 發表剛在

原帖由 monmonmarichi 於 15-04-26 發表
咁你快D用清水洗乾淨,再用冰墊fu,好似急救燒傷咁做,之後勤保濕,或者去睇醫生,治理得5好,會有“la “ ...
, 其實係咪用返20%會好啲呢?

大宅

Billion thanks!
我都真係對成間Noxxx啲人好無信心,成日都做錯嘢,而家可以自己做就好啦

大宅

我都係係rexxxxxx 做過,之後買返去自己做,其實好易,自己做,做完full mask,之後沖涼,我覺得好正,好過出街做,唔洗攪到個頭癲晒咁,又要夾時間,同埋見少d就sell少d.我希望可以要用機個d至出去做啦~
我睇完海藻矽針個post都想自己做,唔知呢2樣,邊個收毛孔效果好d呢?

別墅

引用:我都係係rexxxxxx 做過,之後買返去自己做

原帖由 alisonjpg 於 15-04-26 發表
我都係係rexxxxxx 做過,之後買返去自己做,其實好易,自己做,做完full mask,之後沖涼,我覺得好正,好過 ...
我2樣都有做過。如果係當平日補養,我會用Cps..加快去角質。

如果皮膚好差個期就會用直針。甩皮好正!

別墅

引用:Quote:原帖由 monmonmarichi 於 15-04-26

原帖由 rex13 於 15-04-26 發表
, 其實係咪用返20%會好啲呢?
如要上30%,時間應由5分鐘開始,慢慢逐次加

別墅

引用:Quote:原帖由 rex13 於 15-04-26 發表剛在

原帖由 monmonmarichi 於 15-04-26 發表
咁你快D用清水洗乾淨,再用冰墊fu,好似急救燒傷咁做,之後勤保濕,或者去睇醫生,治理得5好,會有“la “ ...
e+仲有冇痛?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 monmonmarichi 於 15-04-26

e+仲有冇痛?
而家好啲,損咗咁, 好似有啲蕉。去咗美容院問, 佢都勁唔好意思, 可能30%唔啱我, 佢話等結蕉自己甩而家塊面好似人地打完班咁1粒粒蕉。
呢個星期真個要帶mask返工

首頁
12345...6

尾頁

跳至