自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

琥珀宮

引用:希望這个定律可在我女身上發生,我女投訴點

原帖由 旻旻豬 於 15-06-01 發表
希望這个定律可在我女身上發生,我女投訴點解生到佢咁醜樣,而我又時時話佢醜樣,我安慰佢心地靚 ...
我囡18歲,似老豆,唔係靚女樣,都有麻怨點解唔似我(細佬似我),不過我囡貪靚又越大越識打扮,d同學仔媽咪同我d fd都話佢大個靚囡咗好多!

子爵府

blue02 發表於 15-5-31 22:16
有時睇雜誌,明星第二代,發現小時候和長大後的樣,可以差好遠..王敏德兩個女﹕細女細個時,好精靈得意, ...
你一講,我即時諗起呢幾個例子﹗
王敏德二女小時簡直超靚,而家反而無乜特別。
邢更加係醜變型女的最佳例子

琥珀宮

引用:我係細個唔靚大個靚(冇咁樣衰)打扮同化妝

原帖由 Makeupforever 於 15-06-02 發表
我係細個唔靚大個靚(冇咁樣衰)
打扮同化妝令到人有自信,自然charm d

...
我係細個靚(五官面型幾ok),但讀書時好普通(有假哨牙又無錢打扮),之後越大越好(識打扮又cool咗牙)!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+Superman-GF+於+15-06-01+發

原帖由 nsychristy 於 15-06-02 發表
陳妍希已經好似鍾楚紅了,但真係有十萬八千里既分別

廿年前既舒淇同而家都一個天一個地咁
上星期睇tv番做色情男女,舒淇個樣同style,超趕客!

珍珠宮

木土土 發表於 15-6-2 09:12
我囡18歲,似老豆,唔係靚女樣,都有麻怨點解唔似我(細佬似我),不過我囡貪靚又越大越識打扮,d同學仔媽 ...

女大18變, 真係不用太擔心, 長大左學識打扮, 成個LOOK 唔同晒

我小時候細眼內雙眼皮, 但大左眼大深雙眼皮, 我都唔知點解, 我爸都問我是不是整容

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

禁止訪問

回覆:木土土 的帖子

禁止訪問

引用:絕對相信!氣質+個性+打扮⋯⋯已經構成一

琥珀宮

引用:我女都係完全似爸爸,蝌蚪眼,單眼皮。BB時

原帖由 Superman-GF 於 15-06-02 發表
我女都係完全似爸爸,蝌蚪眼,單眼皮。BB時直情醜。

但佢都越來越靚。並非五官變,係好開朗,成日笑,笑時 ...
我囡性格似我,多野講、開心果、對朋友好,所以人緣好好(勁我好多),變成際遇也好好,呢方面影響越大越明顯!

性格真的改變命運!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

EVA222 發表於 15-6-2 09:48
同意,我女玩開堆中同,最近互傳F2時合照,慘不忍睹,當年好鈍唔打扮,我一向話佢地怪獸黨,十多年後的大合 ...

怪獸黨
我同D同學係村姑黨, 以前有個肥妹, 宜家減咗肥, 識打扮, 簡直係索! 上次同佢食完飯, 影完相擺喺 FB, 個個問佢係咪去完韓國

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

Superman-GF 發表於 15-6-2 09:39
我女都係完全似爸爸,蝌蚪眼,單眼皮。BB時直情醜。

但佢都越來越靚。並非五官變,係好開朗,成日笑,笑時 ...
我果個幾靚, 靚我好多, 五官精緻, 身材高挑, 遺傳咗我同老公最好的部份。
但脾氣超臭, 遺傳咗我同老公最壞的, 我覺得佢係個膚淺靚女。
所以成日要灌輸性格比外表重要訊息。
盛裝雖然耀眼, 沒有不老紅顏。

你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

引用:Quote:EVA222 發表於 15-6-2 09:48 同意,

琥珀宮

EVA222 發表於 15-6-2 10:06
有時覺得班網民幾無知,成日話人整容,你估整容真係萬能咩,八兩金會變彥祖?

青春期書蟲,爆瘡大 ...
本身問題太過嚴重, 要換頭先得......
有個基本, 打扮, 談吐, 自信, 絕對可以煥然一新。

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

畀面勳章

打扮一下無醜婦

大宅

引用:Quote:旻旻豬 發表於 15-6-1 10:38 希望這

原帖由 my005 於 15-06-01 發表
其實唔好再話自己個女醜樣啦!會搞到佢無自信架嘛。

一個人有自信則美架。
我細個時唔靚,但細佬成日俾人讚,阿媽成日讚細佬,間唔使又會話我唔靚,攪到我好冇自信

禁止訪問

引用:打扮一下無醜婦

水晶宮

畀面勳章

Superman-GF 發表於 15-6-2 10:14
絕對
我識有d婚前美如李嘉欣,鍾楚紅,婚後變左魯芬

minmin    發表於 15-6-3 14:17
芝麻街    發表於 15-6-2 15:39
Superman-GF    發表於 15-6-2 10:19

子爵府

回覆:細個唔靚 大個靚

我真心相信相由心生, keep 住心平氣和, 心地善良真係會順眼眼好多。 有時見到 d 靚女, 瞄咀瞄舌, 靚都變醜。

禁止訪問

引用:我真心相信相由心生,+keep+住心平氣和,+

男爵府

超級特務 發表於 15-6-2 10:00
我果個幾靚, 靚我好多, 五官精緻, 身材高挑, 遺傳咗我同老公最好的部份。
但脾氣超臭, 遺傳咗我同老公最壞 ...
特務,你個女脾氣超臭,係咪淨係對住屋企人咋...
有些人,對屋企人,和對朋友,是兩個樣架,但兩個都係'真實'的我.... 唔知你知唔知我講乜..

講開性格,曾經有同事好囂、'懶醒'咁,真係想大巴大巴咁車埋去,好討厭,但她生完仔轉咗性。我覺得某程度上說,她都係'好運'的,因為結婚生仔令她有頓悟的機會,唔係她會一世乞人憎

細個唔靚,大個靚﹕靠的板斧,得幾種﹕皮膚、涵養、正向性格,呢幾樣,其實15-25歲 formative years 已逐漸形成。

男爵府

木土土 發表於 15-6-2 09:49
我囡性格似我,多野講、開心果、對朋友好,所以人緣好好(勁我好多),變成際遇也好好,呢方面影響越大越明 ...
多野講、開心果 ---> 自細性格....冇得好講.........咁你好好彩,我預見你們母女,會是一世的好好朋友...

首頁
12345...9

尾頁

跳至