跳至

首頁
12345...54

尾頁

大宅

原文章由 Alex@karina 於 08-7-28 17:03 發表
係咪班小朋友有表演呀??
我見 KING 哥哥叫佢地排隊,但ALEX又係到搞搞震,我怕影響佢地,所以就同佢走左,
我都好想睇下個畢業禮架
伯一

係呀, 有表演及KING哥哥講吓這一年事及放小朋友上堂相比我們看, 班小朋友進步了不少, KING哥哥好大功勞!!!

大宅

c.chan 雖然我地對kids Corner都好有信心,
但你小朋友啱啱係到畢業可唔可以分享多d呀

原文章由 c.chan 於 08-7-28 17:17 發表

係呀, 有表演及KING哥哥講吓這一年事及放小朋友上堂相比我們看, 班小朋友進步了不少, KING哥哥好大功勞!!!

大宅

原文章由 <i>Alex@karina</i> 於 08-7-28 16:49 發表
唔係喎,
我交左: 4400+480 (kindermusik教材)-500留位=4380喎~~
HOHO媽,如冇意外我都會陪ALEX上第一個FRIDAY
應該好大機會會見到架
唔知9月1日點呢,好緊張~~
唔知會唔會比我地陪佢地上第一日呢:question ...

崗打左去問,你o岩係$4380呀!因我要確定套 (kindermusik教材)係咪同之前一樣,如一樣就唔洗再買(因我覺得$480太貴喇)
仲有問左9月1日開學係可以家長陪同上堂o架!咁我又要請假喇.....
記得係返10:00am~12:00pm喎!我都爭D搞錯....
我都要同昊昊去影相呀!(仲未交相同學費)
到時見啦......

大宅

hoho媽,

thanks 呀!!!
咁多位媽咪9月1日見

但係我仲緊張過個仔呀
原文章由 HoManYu 於 08-7-28 17:47 發表

崗打左去問,你o岩係$4380呀!因我要確定套 (kindermusik教材)係咪同之前一樣,如一樣就唔洗再買(因我覺得$480太貴喇)
仲有問左9月1日開學係可以家長陪同上堂o架!咁我又要請假喇.....
記得係返10:00am~12:00pm喎!我都爭D搞錯.. ...

大宅

ALEX媽
teacher king之前講過佢話唔俾陪架....第一日都唔俾...

原文章由 Alex@karina 於 08-7-28 16:49 發表
唔係喎,
我交左: 4400+480 (kindermusik教材)-500留位=4380喎~~
HOHO媽,如冇意外我都會陪ALEX上第一個FRIDAY
應該好大機會會見到架

唔知9月1日點呢,好緊張~~
唔知會唔會比我地陪佢地上第一日呢:question ...

大宅

可以陪上堂架??不過我都請左假喇....咁大家9 月1日見喇~

原文章由 HoManYu 於 08-7-28 17:47 發表

記得係返10:00am~12:00pm喎!我都爭D搞錯.. ...

男爵府

9月1日同第一個星期五我都會請假陪佢返學。

c.chan

你好呀, 我想問o下你個小朋友讀完呢一年你覺得佢係唔係學o左好多o野呀, 我個囝囝成日冇事停, 好驚佢上堂會攪攪陣呀, 希望佢返o左學之後會好D啦。

原文章由 kylieman 於 08-7-28 21:57 發表
可以陪上堂架??不過我都請左假喇....咁大家9 月1日見喇~

大宅

原文章由 小比豬仔 於 08-7-29 09:06 發表
9月1日同第一個星期五我都會請假陪佢返學。

c.chan

你好呀, 我想問o下你個小朋友讀完呢一年你覺得佢係唔係學o左好多o野呀, 我個囝囝成日冇事停, 好驚佢上堂會攪攪陣呀, 希望佢返o左學之後會好D啦。

...

本來比亞囝讀kids-corner, 是希望讀好兩文三語, 好好彩亞囝不只兩文三語好好之外, 老師在品德上教了囝囝好多, 囝囝現在好乖巧及自理方面進步好多, 個日畢業典禮, 我老公話囝囝進展好理想好滿意 我個囝非常喜歡音樂, 所以星期五音樂堂對我個囝來說好重要, 我問過這課程在九龍及一些其他地方一個鐘要$250, 你們比較一吓pre-school課程包了這音樂課程, 是否好好!

出面學校說課程高一級-------重要嗎??!! 學習是要小朋友自動自覺, 喜愛學習最重要!

一年內有(兩文三語, 品德, 自理, 音樂 及 king哥哥在小朋友社交都下好了多功夫)!

男爵府

唔該o西你呀。希望我囝囝返學後品德上得到改善啦!

原文章由 c.chan 於 08-7-29 09:49 發表

本來比亞囝讀kids-corner, 是希望讀好兩文三語, 好好彩亞囝不只兩文三語好好之外, 老師在品德上教了囝囝好多, 囝囝現在好乖巧及自理方面進步好多, 個日畢業典禮, 我老公話囝囝進展好理想好滿意 我個囝非常 ...

大宅

姐姐會同昊昊今日晏晝返kids-corner玩順便交學費呀.......
你地覺得個波波池汚唔汚糟呀?有冇見到個賓賓抹呀?我見佢有抺玩具但唔多覺眼有抺波波池喎!有冇人問過幾奈抺一次o架?

男爵府

我從來都冇比過囝囝玩過波波池, 因為我覺得就算有抺都會唔係幾好。你9月1日會唔會同囝囝一齊返呀, 好緊張呀, o個日可以認識到o甘多媽咪。

原文章由 HoManYu 於 08-7-30 09:55 發表
姐姐會同昊昊今日晏晝返kids-corner玩順便交學費呀.......
你地覺得個波波池汚唔汚糟呀?有冇見到個賓賓抹呀?我見佢有抺玩具但唔多覺眼有抺波波池喎!有冇人問過幾奈抺一次o架? ...

大宅

我唔知佢有冇抹,不過我都好少俾Trinity入去玩...

原文章由 HoManYu 於 08-7-30 09:55 發表
你地覺得個波波池汚唔汚糟呀?有冇見到個賓賓抹呀?我見佢有抺玩具但唔多覺眼有抺波波池喎!有冇人問過幾奈抺一次o架? ...

大宅

小比豬仔,我諗我大多數會請假,到時見啦!
UN......我會比昊昊玩波波池,但玩完一定要洗手!其實比小朋友多D接觸細菌都唔一定係壞事,唔遊樂場都一定汚糟,我都會間唔中比佢去玩下跑下.....等佢盡情咁發泄下,so far佢身体都ok o架!

大宅

我個仔勁愛波波池,
唔比佢去波波池真係冇咩可能喎

佢上上下課都要出去玩波波池嗰隻黎架~~

原文章由 HoManYu 於 08-7-30 11:25 發表
小比豬仔,我諗我大多數會請假,到時見啦!
UN......我會比昊昊玩波波池,但玩完一定要洗手!其實比小朋友多D接觸細菌都唔一定係壞事,唔遊樂場都一定汚糟,我都會間唔中比佢去玩下跑下.....等佢盡情咁發泄下,so far佢身体都ok o架! ...

大宅

原文章由 <i>Alex@karina</i> 於 08-7-30 11:52 發表
我個仔勁愛波波池,
唔比佢去波波池真係冇咩可能喎
佢上上下課都要出去玩波波池嗰隻黎架~~

昊昊都係呀!佢仲衰到埋入D波度訓覺添呀.....激死!我曾經問過英藝幾奈洗一次波波池,校長話每日會有嬸嬸用個抓去摷D波波一次,但洗就要到學校長假期先會大洗.......so
等我下次問下kids-corner先,因都冇mud可能唔比昊昊玩o架喇!唯有希望學校注意下咁啦!

大宅

我交左學費喇,但未交回條.......

大宅

交咩回條呀?我唔知o既???

原文章由 HoManYu 於 08-8-1 19:04 發表
我交左學費喇,但未交回條.......

大宅

原文章由 kylieman 於 08-8-1 22:24 發表
交咩回條呀?我唔知o既???

因為我叫姐姐o羅check上去o架!咁有張registration form要填番,我冇得現場填,咪要交番去o羅!.....嘻!講錯左回條添....
咁我想問大家係
is there anything you would like us to know about your child?
你地會填咩呀?

大宅

我冇特別填喎,因為我冇expect Trinity會識d乜野,只不過想佢知道返學係咩黎...

原文章由 HoManYu 於 08-8-1 22:42 發表

因為我叫姐姐o羅check上去o架!咁有張registration form要填番,我冇得現場填,咪要交番去o羅!.....嘻!講錯左回條添....
咁我想問大家係
is there anything you would like us to know about your child?
你地 ...

大宅

你地準備左D燙貼同人名貼未呀?我巳經將昊昊D書包呀/水杯呀/毛巾呀/衫呀/鞋呀全部都貼哂名喇......
因為試過昊昊返smart-kids玩水堂,老師整唔見左呀?

首頁
12345...54

尾頁

跳至