夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 myladylady 於 15-06-17 發表

原帖由 chole1223 於 15-06-18 發表
真?點先可以肯定?我唔想問其他同事。定係他跟本唔鐘意我?玩我
有幾難明,因為妳主動追佢,佢貪曖昧刺激所以同妳曖昧,但係根本佢已經有另一半,佢又知自己事,所以咪欲拒還迎囉

大宅

引用:Quote:原帖由 myladylady 於 15-06-17 發表

真?點先可以肯定?我唔想問其他同事。定係他跟本唔鐘意我?玩我
你點解唔嘗試拉開距離,企返出來去看件事呢?

大宅

回覆:他想點

玩妳洗乜欲拒還迎

複式洋房

唉!點解好男人通常結左婚

複式洋房

引用:Quote:原帖由+chole1223+於+15-06-18+發表

原帖由 wai_1981 於 15-06-18 發表
你點解唔嘗試拉開距離,企返出來去看件事呢?
因為我好喜歡他,睇唔清,我好小咁喜歡一個人。第一主動結果失敗

珍珠宮

引用:好明顯對你無興趣,對你有興趣唔會唔主動

原帖由 alik 於 15-06-17 發表
好明顯對你無興趣,對你有興趣唔會唔主動
認同

大宅

引用:Quote:原帖由 wai_1981 於 15-06-18 發表你

因為我好喜歡他,睇唔清,我好小咁喜歡一個人。第一主動結果失敗
你喜歡冇問題,但問題係你有預備受傷既勇氣同心嗎?
有既你去吧!
我好實在同你講,你即使能與他一起,你亦將只會係受傷既那一位!
如你覺得可以既請隨便。
知唔知點解? 因為你一開始已輸了,輸了你個心,係哩場感情遊戲裡我睇唔到男方對你有咩在意,有咩愛,最多只可以講係好感。
正所謂多你一個唔多,如你要去送死既,我唔阻你。

大宅

我都試過咁嘅case,最後都真係有單獨約晚飯一次咁大把。不過,係因為對方有女朋友,我知道後都避忌啲。直到部門摺埋,我辭職後兩年,同佢拍過兩年拖 。所以,好難講佢鍾唔鍾意你,都係要先知道佢有無另一半。

別墅

係我會直接問有冇女朋友/老婆,點解唔問要自己估?呢d明明係發展前提來。有嘅未可以死心,冇嘅我我採取被動,下下比個波佢,如叫佢得閒/忙完揾你,如果冇左下文,你都知咩事啦。再唔死心直接表明,拒絕或唔明確未放棄lor!!暖昧係好正,亦要兩人都中意對方先好feel架😌

大宅

引用:他做每個決定都左搖又擺。好多時問他他話0k

原帖由 chole1223 於 15-06-17 發表
他做每個決定都左搖又擺。好多時問他他話0k。之前都有問他對鐘唔鐘我,他又話點會唔鐘意。之後他又冇下文。 ...
你主動問得佢鐘唔鐘意你……為何唔可以問佢有無另一半??

你一D都唔了解對方背景,對方又無對你做過D咩去討好你,你不要沈迷去亂主動啦,男人對你有好感唔會咁,要你估估下,你睇定D先

RAA    發表於 15-6-19 15:52

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

男爵府

chole1223 發表於 15-6-17 23:57
他做每個決定都左搖又擺。好多時問他他話0k。之前都有問他對鐘唔鐘我,他又話點會唔鐘意。之後他又冇下文。 ...

喂,大佬,好多原因都可能會令一個人咁樣,你乜都唔知頭唔知路,人地係咪單身又唔知,人地諗乜又唔知,人地煩乜又唔知,就算啲JM幫到你今次,唔通之後24小時做你軍師陪你拍拖咩

好多嘢你自己要明啦,第一,一個人係咪單身,會直接影響成件事,包括佢言行同對你的態度,佢所有答案解讀方法都會唔同。如果佢係有太太或女朋友,對你只係玩家身份,咁你又會點?

第二,就算佢單身,由一開始大家有感覺,都唔代表佢一定會主動或繼續主動,其中一個非常簡單的原因就係向呢個同你相處、互動的過程中,可能發現你唔適合、太煩或太不明他人心,諸如此類,咁佢咪表現得十五十六囉,如果佢再加上事業期,或有其他問題,唔想開始住一啲都唔奇。

同埋要問到出口人地鍾唔鍾意你,而家拍日劇定韓劇,一個人係咪鍾意你、有幾鍾意,係睇佢言行,唔係聽佢講,而家你聽到佢話點會唔鍾意,但按兵不動,咁你覺得有咩用? 其實問人鍾唔鍾意你,應該係向人地對你已經意亂情迷果時先問架嘛...

子爵府

"樓主" 男同事有無女朋友/老婆都好, 但好肯定佢唔喜歡妳, 不要浪費時間及影響大家工作啦

男爵府

如果對方已有家室, 就趁未開始先結束喇, 無謂以後痛苦.

大宅

引用:Quote:chole1223 發表於 15-6-17 23:57 他

原帖由 kkkk9527 於 15-06-18 發表
喂,大佬,好多原因都可能會令一個人咁樣,你乜都唔知頭唔知路,人地係咪單身又唔知,人地諗乜又唔知,人 ...
只可以一切太遲!

『愛得太遲』!

男爵府

wai_1981 發表於 15-6-18 11:46
只可以一切太遲!

『愛得太遲』!

唉,真係做人唔醒目,成世都咁孤獨呀

大宅

chole1223 發表於 15-6-17 18:08
我地曾經拖過一次手,不過只不過幾步路
佢拖你過馬路呀?

大宅

引用:Quote:wai_1981 發表於 15-6-18 11:46 只可

原帖由 kkkk9527 於 15-06-18 發表
唉,真係做人唔醒目,成世都咁孤獨呀

複式洋房

回覆:kccballteam 的帖子

睇戲

複式洋房

回覆:chole1223 的帖子

睇戲拖手

首頁

尾頁

跳至