想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大約幾錢呀?同埋痛嗎
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

做iui好似做婦科檢查咁…所以唔可以說痛(因為我覺得陰超仲痛 )
如果是natural iui,即係自己check到排卵,之後醫生同你做放精果part,連洗精/放精/診金,在4k左右。
如果是有針藥的iui,就要視乎你針藥份量多少,因為人人不同,一般全個iui療程由8k-12k不等。

原帖由 bebu123 於 09-2-28 23:15 發表
大約幾錢呀?同埋痛嗎

大宅

原帖由 bebu123 於 09-2-28 23:15 發表
大約幾錢呀?同埋痛嗎

bebu123 ,

我1月份食排卵藥, 無打過任何針或用藥, check 到紅D有線就 call 姑娘約第二日 iui:lol , 洗精 ~ $830, iui ~$1,500, 另外加見E生既診金!! iui 過程好快, 十分鐘左右 , 然後休息15-20 分鐘左右!! 我覺得唔痛,好似照陰照咁!!!

waowaoB ~ 7 Lbs

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 waowaowao 於 09-3-1 00:00 發表

bebu123 ,

我1月份食排卵藥, 無打過任何針或用藥, check 到紅D有線就 call 姑娘約第二日 iui:lol , 洗精 ~ $830, iui ~$1,500, 另外加見E生既診金!! iui 過程好快, 十分鐘左右 , 然後休息15-20 分鐘左右!! 我 ...

請問你睇邊個醫生呀?

我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

原帖由 bebu123 於 09-3-1 00:10 發表

請問你睇邊個醫生呀?

bebu123,

我睇 Dr 陳志慧! 佢好 pro 同更進得好好!!:lol

別墅

我的CYCLE 是30天,聽你禁講我就放心啦,其實我都唔知自己做邊隻IUI,等見醫生時由佢決定.邊隻好D呢?

原帖由 lalamike 於 09-2-28 10:18 發表
如要做iui,排卵前蛋蛋要夠18mm,做iui成功bingo的機會會比較大…
你cycle一向幾多天﹖如果是28-30天,而你只是day10就有10mm,都算幾ok喎…因為預day14-15左右排卵時,應可以夠18-20mm嫁喇(以我自己做iui的經驗)……
你是打排卵 ...

大宅

原帖由 waowaowao 於 09-3-1 00:00 發表

bebu123 ,

我1月份食排卵藥, 無打過任何針或用藥, check 到紅D有線就 call 姑娘約第二日 iui:lol , 洗精 ~ $830, iui ~$1,500, 另外加見E生既診金!! iui 過程好快, 十分鐘左右 , 然後休息15-20 分鐘左右!! 我 ...

咁簡單咁既....咁做之前有冇confirm係個日排卵,同埋有冇check蛋蛋size?

大宅

原帖由 ballm 於 09-3-2 23:30 發表

咁簡單咁既....咁做之前有冇confirm係個日排卵,同埋有冇check蛋蛋size?

ballm ,

我一共食左排卵藥4個cycle!!:lol 第1-3 個 cycle 既 day 14 or day 15 會返 Dr Chan 到 check 蛋蛋 size + 內膜夠唔夠厚, 然後用紅D check 有深粗線就交功課, 由於發現 c6 交功課時有點壓力 ( 平時好正常架!! ) ,表現唔係太好!! 於是第4個 cycle 決定食排卵藥 +natural iui, 由於之前3個 cycle 蛋蛋 size & 內膜都 ok, 原定 day 14 返 Dr Chan 到 check 蛋蛋 size + 內膜夠唔夠厚, 但 day 13 下午紅D已經有線 !! 打返診所同姑娘講, 姑娘話 Dr Chan 回覆 明天 day 14 返診所, 如果一切正常就iui !!:lol 然後 day 15 再返診所 check 下係米排左卵!! 過程好順利 , 我老公都話 Dr Chan 好專業!! 好多謝佢!!

複式洋房

我第二次iui既療程只係用左5,500

原帖由 lalamike 於 09-2-28 23:22 發表
做iui好似做婦科檢查咁…所以唔可以說痛(因為我覺得陰超仲痛 )
如果是natural iui,即係自己check到排卵,之後醫生同你做放精果part,連洗精/放精/診金,在4k左右。
如果是有針藥的iui,就要視乎你針藥份量多少,因為人 ...

首頁

尾頁

跳至