婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:當佢唱歌,+就可以逍遙自在,+不要活在男家傘

原帖由 Remido 於 15-09-02 發表
當佢唱歌, 就可以逍遙自在, 不要活在男家傘下, 要跳出去, 享受陽光與彩虹.

伯爵府

引用:我通常會扮聽唔明,get+唔到。無感應。佢要

原帖由 TiffChan 於 15-08-29 發表
我通常會扮聽唔明,get 唔到。無感應。佢要俾野我聽,都係無反應。久而久之,佢同人講。我生抱傻嘅。啥啥.. ...
我都要試下,當佢地男家一家人是陌生人在發up風!

男爵府

引用:因為其他衰人講衰嘢做衰嘢,你可以鬧佢、可

原帖由 feifei_baby 於 15-08-29 發表
因為其他衰人講衰嘢做衰嘢,你可以鬧佢、可以寸佢,可以啤佢,可以黑佢面,甚或爆粗,但99係 “老公個阿媽 ...

有時爆鬧完一鑊好high ~
High 足一星期

別墅

我99說話都好多攻擊,好難聽...想放開,但又上心,控制唔到,都唔知點..

侯爵府

引用:因為其他衰人講衰嘢做衰嘢,你可以鬧佢、可

原帖由 feifei_baby 於 15-08-29 發表
因為其他衰人講衰嘢做衰嘢,你可以鬧佢、可以寸佢,可以啤佢,可以黑佢面,甚或爆粗,但99係 “老公個阿媽 ...
認同

翡翠宮

引用:我太在意99 的話攪到自己有情緒病

原帖由 Coverwife 於 15-08-29 發表
我太在意99 的話攪到自己有情緒病
你個世界吾係得你奶奶咁細

複式洋房

我都想知點解我自己個女點湊。成日又關99事,c6 又怪我唔專重99。是否我問題,我都有情緒問題囉。

大宅

回覆:點解新抱要咁care 99 的話?!

點解做新抱就一定要硬食,點解做新抱就一定要自己屈埋屈埋唔開心!
大家都有啊媽生,點解要受氣先,成日話99養大個仔同自己結婚,好似比個老婆分左個仔走咁,難道我媽養大我就唔辛苦!
一齊住又好唔一齊住又好,只要大家專重大家其實會好好多,但有啲99就成日似住新抱嫁得入黎就要聽哂佢話!

大宅

我扮聽唔到佢講野,佢會成塊面哄過黎講多次(一定要我聽到為止)等我冇得避佢,各位姊妹,呢個時候我應該點做?

水晶宮

當佢唱歌,我有我果套,佢有佢講

禁止訪問

畀面勳章

引用:我太在意99+的話攪到自己有情緒病

男爵府

結婚初期我都會在意99講既說話,但我又唔會當面駁佢,之後叫c6同99講,結果c6講完等於冇講,返而搞到我好激氣,慢慢我就睇化左,一於佢有佢講,我有我做,反正佢都係一樣,唔聽人講,要人就佢一個,整整下佢都費事再追住我地黎話,因為佢知道講幾多都冇用,我係唔會因為咁而受影響。

別墅

yami1115 發表於 15-9-12 01:23
點解做新抱就一定要硬食,點解做新抱就一定要自己屈埋屈埋唔開心!
大家都有啊媽生,點解要受氣先,成日話9 ...

講得好!99有時真係好過份,得串進尺!

侯爵府

我唔在意咖 當佢係隻烏蠅⋯⋯⋯⋯
所以我只會嗯 哦 係
佢點話我我都唔會駁咀 廢事比位人入
佢成日單打我 乜都入我數
但⋯對我無殺傷力

別墅

99講野單單打打,有骨,唔尊重,尖酸刻薄,話中有話,我都想知係咪做新抱嘅一定要忍?忍左自己唔開心都要繼續?底線都可以無埋?唔忍就係新抱嘅錯?
點解反而99就唔使改?
點解啲人成日叫新抱忍都唔叫99改?做新抱就應份受99氣?點解唔可以互相尊重?如果99係覺得新抱搶左個仔,大可以用個籠搵住佢!或者好似古時候咁已死相迫!我諗個仔都會受!依家呢個社會女人都要做野,面對生活嘅壓力又大,仲要受埋99?
精神上嘅壓力先係最難忍。。。

洋房

回覆:hhz 的帖子

無錯!

首頁

尾頁

跳至