2016年媽媽會

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

回覆:2016年3月出生既媽媽

6周照過一次有始囊心跳之後11周約左照唐氏,之後政府先排到13周先第一次產檢!會唔會耐左D呢?但途中冇流啡同血!好想快D見到BB

大宅

12+5

複式洋房

回覆:ling.cheng 的帖子

我第10 週,快d 過三個月就好了,好攰

大宅

回覆樓主:

今日啱啱12週 :)

別墅

12w2 ,瞓得好但胃口依然一般,食一半就作悶唔想食,但轉頭又餓。而家開始燉下花膠食。
11w3 起,平瞓時摸到小b郁(本人偏瘦,及最好痾清尿),當佢郁時,用醫生聽筒聽該位置,好明顯嘰哩咕嚕在游咁,佢休息時點聽都冇聲嫁!

別墅

penny922 發表於 15-9-4 07:24
12w2 ,瞓得好但胃口依然一般,食一半就作悶唔想食,但轉頭又餓。而家開始燉下花膠食。
11w3 起,平瞓時摸到 ...
11w就聽到?我都想聽下,朋友借左部胎心機俾我,聽黎聽去都聽唔到

大宅

引用:6周照過一次有始囊心跳之後11周約左照唐氏,

原帖由 Samhiu 於 15-09-03 發表
6周照過一次有始囊心跳之後11周約左照唐氏,之後政府先排到13周先第一次產檢!會唔會耐左D呢?但途中冇流啡同 ...
我仲耐20週先第一次產檢

別墅

大家有冇興趣開whatspps group交流下資訊?

別墅

今日岩岩11w

公爵府

叻叻勳章

加油

別墅

剛11W...比之前有點好轉,起碼開始食到少少飯!但依然無咩胃口,KEEP住頂住頂住想嘔又嘔唔出咁!
10W照超聲波已出現咗人仔了,感覺好奇妙家下等9月14日照Ocsar~

大宅

今天剛好12w,上週三第一次檢查聽到寶寶心跳,下週四唐氏檢查。我在將軍澳醫院對面健康院產檢,聯合生。
將軍澳醫院不安排結構,我可以在瑪麗醫院登記結構嗎?
因我在港大上班,但住將軍澳,不想生時跑太遠,所以選了聯合生。我都好少嘔啊,返工路程太遠又坐大巴送崽上幼稚園,才有少少噁心,胃口也很好。

別墅

回覆 Monkeybbchu 的帖子

Good idea, 我都有興趣join whatsapp chat~~今天11weeks 6 days~~

複式洋房

回覆:koeykl 的帖子

今日11wk3D, 排咗9月17日係廣華照唐氏,但唔知點解廣華安排11月先做第一次產檢,好在有睇開私家。

複式洋房

我都13wk6了,已經過左勁暈日子,但到而家都仲係一食藥就嘔 到底幾時先唔嘔

複式洋房

我都係剛12週!星期一走咗血驗唐氏。 你哋會唔會煮飯/洗碗嘅時候好反胃? 頭先我洗碗,一聞到啲餸嘅味道好反胃。到幾時先唔會反胃?我盡量唔比自己嘔太多。唔食咁飽就冇咁作嘔。我都想食餐好嘅,胃口一般。希望快啲好啲!

複式洋房

13+1,琴晚先嘔完,特別到下午5點開始就頂住頂住,想嘔,但嘔唔出,仲有少許便秘,希望快d有翻胃口,我都好想可以食翻餐好!大家加油!

複式洋房

回覆 rurusum 的帖子

我早你一日啊。廣華16/9唐示,26/10 第一次產檢。本來我想轉去QE,因有公務員產檢,但QE要到我35w先排到見醫生。見姑娘就10w就有,不過最後都决定吾轉了。成日都仲1516 QE好定廣華好😂

複式洋房

lingling21 發表於 15-9-4 18:05

我早你一日啊。廣華16/9唐示,26/10 第一次產檢。本來我想轉去QE,因有公務員產檢,但 ...
已預約去廣華生的媽媽, 你們有没有因為廣華没有笑氣提供, 而轉醫院?

大宅

引用:回覆 rurusum 的帖子我早你一日啊。廣華16/

原帖由 lingling21 於 15-09-04 發表

我早你一日啊。廣華16/9唐示,26/10 第一次產檢。本來我想轉去QE,因有公務員產檢,但 ...
我又係廣華,但又想QE,因為廣華順產冇氣聞,我驚會好痛

首頁
12345...9

尾頁

跳至