自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:媽媽啲親細佬比自己啲親生囡用\"狼\"來形,+so

原帖由 小肥楊 於 15-09-11 發表
媽媽啲親細佬比自己啲親生囡用"狼"來形, so sad
大把人為錢反目成仇,有血緣關係都未必會相處得好
我個賤舅父係其中一個,連我阿公錢都唔放過

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 SabrinaR 的帖子

家門不幸

大宅

BK Milk勳章

回覆:媽媽引狼入室

特登申請落黎攞綜援

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

你平時多D關心下媽咪,
唉...可能我睇得'危險人物'多,
舅父佢有無暴力傾向?
我係你會擔心

花花真美好!

伯爵府

引用:回覆+SabrinaR+的帖子家門不幸

原帖由 小肥楊 於 15-09-11 發表
回覆 SabrinaR 的帖子

家門不幸
我信有因果
佢兩個仔都讀唔成書,想要個孫仔又生極都係女。

sunev    發表於 15-9-11 21:49

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我媽本來獨居,佢個新移民細佬話搬埋入去同

原帖由 潛水 於 15-09-11 發表
我媽本來獨居,佢個新移民細佬話搬埋入去同佢住(細佬已有身分證,老婆同個小朋友剛剛申請到居留權)。

我 ...
呢D 人,你都預左易請難送!
亦預左所有生活開支(三餐水電煤)都係你媽出!
預防佢地找理由送你媽返鄉下,佔埋你媽間屋!
p.s. 你媽年纪吾細, 但你爺父還有兩個小朋友(做得你媽個孫),可能係老夫少妻!呢類 大陸家庭,最叻係靠'痴'同'搶\' !

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

潛水 發表於 15-9-11 14:48
我媽本來獨居,佢個新移民細佬話搬埋入去同佢住(細佬已有身分證,老婆同個小朋友剛剛申請到居留權)。

我 ...

你呀媽今舖真係捉蟲入X忽.

遲早霸埋間屋住.

男爵府

又幾個有手有腳攞綜緩

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

即係你父母移嚟香港,你媽媽搞團聚申請你舅父一家嚟香港,舅父一家嚟到香港就攞綜援等上樓
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

子爵府

如樓主舅父一家冇交租又吾分担水电费,我会出声,俾家用阿媽重要養埋舅父一家,no way.重有若当媽係工人,幫凑仔煮,反一腳o踢,我都会趕舅父走,冇面俾!

大宅

媽咪願意有咩問題?親姐弟來架!

大宅

引用:即係你父母移嚟香港,你媽媽搞團聚申請你舅

原帖由 ninjarabbit 於 15-09-11 發表
即係你父母移嚟香港,你媽媽搞團聚申請你舅父一家嚟香港,舅父一家嚟到香港就攞綜援等上樓 ...
唔喺媽咪申請,佢自己攪,點攪我就唔知

子爵府

引用:我媽本來獨居,佢個新移民細佬話搬埋入去同

原帖由 潛水 於 15-09-11 發表

我 ...
緊系唔搬啦,住公屋要交租,現在唔洗交租。

子爵府

引用:即係你父母移嚟香港,你媽媽搞團聚申請你舅

原帖由 ninjarabbit 於 15-09-11 發表
即係你父母移嚟香港,你媽媽搞團聚申請你舅父一家嚟香港,舅父一家嚟到香港就攞綜援等上樓 ...
Bingo

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+ninjarabbit+於+15-09-11+發

原帖由 mwye 於 15-09-11 發表
Bingo
唔喺!喺佢自己申請。

大宅

又多幾條蝗蟲黎港

叫你媽媽小心d,貴重野放入保險箱la,
話就話細佬,始終唔係成日見,都唔知佢地為人,
仲有, 屋企野一定要佢分擔

你媽媽得一個人住,間屋應該都細,點住到4個人呀

子爵府

引用:又多幾條蝗蟲黎港叫你媽媽小心d,貴重野放入

原帖由 Kinkylaw 於 15-09-11 發表
又多幾條蝗蟲黎港
清兵已經入關,冇計啦

大宅

我朋友一家三口,三房單位一人一間房,生活輕鬆寫意。
點知有個寄生蟲舅父帶埋老婆話被迫遷,我朋友On IX收留佢,仲俾埋間房佢自己訓另一間房碌架床,已經一年了。
呢條蟲原來之前十幾年都寄生在另一親戚家,但另一親戚並不富貴,要打兩份工供樓,最後佢c9同佢離婚,第二任c9火滾賣樓先趕得走寄生蟲。
寄生蟲不念宿主俾佢寄生多年同家破人未亡,仲怨宿主不念親情。

禁止訪問

引用:一住可能住好耐,最少都五年。

首頁

尾頁

跳至