在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

有乜所謂,最緊要自己開心!!

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

我不知幾enjoy一個人食

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

once a week, 同同事食
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

男爵府

呢度好多同好!!!

我可能一星期一次先搵附近FD同我食下LUNCH
平時我係帶飯係公司/落去買外賣返上去食! 以前都會出去一個人坐係度食..

我公司基本全部B6...我比較中意自己食住飯睇下綜藝節目/書!!
前排有個人B6同事問我係咪唔出得去食飯 (我低級職員仔)
我話,,唔係呀 (心諗ONQQ)..我不知幾ENJOY!!!!

講開又講..之前份工先好笑..果時我後生中意著得靚D返工~我得罪左D女同事
佢地屈我係PANTRY LUNCH同人嘈交...向我DEPT HEAD唱我
但我明明係自己個位食... 痴線咖D人!
好彩我HEAD佢知我中意自閉 見我日日係位食,,話根本無可能..(佢遲過我地食晏)

cindyyu73    發表於 15-10-8 13:36

公爵府

回覆:是是但但 的帖子

有伴就一齊囉,冇就自己

男爵府

回覆:一個人吃飯,有問題嗎?

原來好多同道中人
Lunch time好寶貴,係煩忙工作中抖一下氣,吾想不停講工作,講是非,只想停一停,一個人的lunch真係幾好

大宅

我一個人食完,訓下覺不知幾爽

珍珠宮

引用:自從我返呢份新工,我都好enjoy一個人食lun

原帖由 pylbowie 於 15-09-23 發表
自從我返呢份新工,我都好enjoy一個人食lunch,可能某程度上吾想同人gossip,另一方面office附近食飯太方便 ...
Me too, but less choice ard office

大宅

引用:自從我返呢份新工,我都好enjoy一個人食lun

原帖由 pylbowie 於 15-09-23 發表
自從我返呢份新工,我都好enjoy一個人食lunch,可能某程度上吾想同人gossip,另一方面office附近食飯太方便 ...
唔會,其實一個人可以好自在

男爵府

回覆:一個人吃飯,有問題嗎?

我公司好多人,但d人好like 私下八卦、講是非、但之後又好似好朋友一齊出去食、我正正怕他們前後兩個樣,所以低調,不結誼,令做孤獨精!

大宅

回覆:pylbowie 的帖子

我都鍾意一個人食,唔使就黎就去,鍾意食咩、想食幾耐都唔使煩,重點係:少惹事非免麻煩

首頁

尾頁

跳至