懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

洋房

helo~
我依家26wks,可能因為我個肚唔係好,所以暫時都仲ok
見到原來有咁多mama都有呢個問題,我都好驚~!
不過前排上網見到話,食"桑寄生蓮子雞蛋糖水"會有好既幫助~!因為桑寄生可以補腰同安胎,我食左都覺得ok,而且攤凍食又覺得好好味~~
大家不防試下啦~

洋房

回覆 #1 keikei83 的文章

sorry!
我想話個肚唔係好大

複式洋房

乜"桑寄生蓮子雞蛋糖水"唔係要後期清胎毒先食架咩?
你26w咁早就食?

複式洋房

我盆骨入面痛到連彎小小腰對住個洗手盆刷牙都唔得, 攪到d牙膏跌晒落件衫度,又著唔到褲(彎唔到條腰),沖涼洗唔到大肶以下...全要老公幫手.喺office坐痛到想死,要企起身,但企太耐唔行又因d血聚晒落對腳度想暈,訓覺痛到轉唔到身,每次轉姿勢(由坐轉企,由訓轉坐/企)都想死...而家29weeks,唔知點捱. 其實睇骨科有冇用?

大宅

原文章由 gdmorning 於 08-7-21 14:19 發表
我盆骨入面痛到連彎小小腰對住個洗手盆刷牙都唔得, 攪到d牙膏跌晒落件衫度,又著唔到褲(彎唔到條腰),沖涼洗唔到大肶以下...全要老公幫手.喺office坐痛到想死,要企起身,但企太耐唔行又因d血聚晒落對腳度想暈,訓覺痛到 ...

我已經覺得自己痛到好犀利,聽完你講,你比我仲辛苦,沖涼我都仲沖到。我冇諗過睇專科,因為我知藥物對bb 唔好,我衹係問過中醫,佢話我宜家就o黎29weeks,o個d 藥我都仲未食得住,聽到之後,我同佢講,等我慢慢行,仲有兩個月,真係再唔得至算。
10w4d      3.99cm
12w6d      7.57cm
14w3d 約10.00cm

男爵府

請問講緊係駝緊痛定係生完之後痛...我駝緊..巳經好痛..= =

複式洋房

我早幾日就係痛到行唔到,用左2個鐘先落到床,結果入左醫院住左兩日,不過醫生都話大肚係咁,只可以食止痛葯同熱夫。醫生話食必利痛對BB冇影响,當然唔可以食太多喇,不過我依家臨瞓同起身前食一粒,瞓得好好多,起身個下又唔會太痛。大家有必要時可以食粒等自己舒服DD。

別墅

原文章由 luckymic 於 08-7-22 02:28 發表
我早幾日就係痛到行唔到,用左2個鐘先落到床,結果入左醫院住左兩日,不過醫生都話大肚係咁,只可以食止痛葯同熱夫。醫生話食必利痛對BB冇影响,當然唔可以食太多喇,不過我依家臨瞓同起身前食一粒,瞓得好好多,起身個下又唔會太痛。大 ...

可以試o下做運動, 游o下水, 扶住池邊做自游式腳, 我早一個星期都好似你咁, 坐完起身痛到行都行唔倒, 只係游過一次水 (1hr) 就即刻好返好多, 我諗都係因為個盤骨鬆o左, 壓住d 神經線啫.

o向水入面做運動可以減輕壓力, 可能就咁搖正返個盤骨, 所以冇再壓住痛了.

所以我打算每星期游兩次, keep住游到生
希望唔會再咁痛啦.
My Love, My Soul mate~~

複式洋房

嘩~~你痛得咁勁呀, 起床都要2個鐘
好多人都提議去swim, 不如你都試下, 睇下會唔會好d
我而家都選擇緊合適的泳池, 市政果d太多人, 好危險

我地大家一齊努力啦
原文章由 luckymic 於 08-7-22 02:28 發表
我早幾日就係痛到行唔到,用左2個鐘先落到床,結果入左醫院住左兩日,不過醫生都話大肚係咁,只可以食止痛葯同熱夫。醫生話食必利痛對BB冇影响,當然唔可以食太多喇,不過我依家臨瞓同起身前食一粒,瞓得好好多,起身個下又唔會太痛。大 ...

首頁

尾頁

跳至