跳至

首頁

尾頁

大宅

同意呀, 特首所謂既紓民困, 我一樣都無 so.
你連電費都話可以免, 我家一向另有人幫手俾電費, 所以我連呢樣 "唯一" 都無.

我唔明白佢既紓民困係紓左去邊囉, 我都好窮困, 但無人紓援我

原文章由 lokjudy 於 08-7-17 09:46 發表

哦...原來你公司係《向世界恤髮》既
唉..宜家個巿話就話好似好境,但係個別行業囉!個股巿跌到亞媽都唔認得,啲人走哂去炒奧鈔lu,政府派錢又無我哋呢啲著數, 我哋呢啲正一係三無巿民,十大派錢項目只有電費益下我哋,書 ...

大宅

原文章由 alysiayip 於 08-7-17 10:10 發表
同意呀, 特首所謂既紓民困, 我一樣都無 so.
你連電費都話可以免, 我家一向另有人幫手俾電費, 所以我連呢樣 "唯一" 都無.

我唔明白佢既紓民困係紓左去邊囉, 我都好窮困, 但無人紓援我

...

Me too la
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

別墅

我呢排都係公司受左好多氣....好委屈....好無奈...., 不過無計,為左錢,唔做唔得.... 大家加油呀!!!

別墅

正所謂家家有本難諗的經,
各位要加油呀,
我每當唔開心或不如意時,
就會去買一支甜筒食或買一杯凍飲品,
食完真係開心d 架,大家不妨試吓啦,
不過肥咗唔好賴我

大宅

原文章由 fredacheung 於 08-7-17 10:55 發表
我呢排都係公司受左好多氣....好委屈....好無奈...., 不過無計,為左錢,唔做唔得.... 大家加油呀!!!

我前日開始又來正正食緊一單獲. 食到應一應, 未解決, 未解決...真係唔好彩. 我奉命做替工幫放假同事, 就比幾個顛既人咬住我唔放....唉. 今次真係大獲. 唔知點解今年咁黑仔....

大宅

BB811
妳仲咩洩漏藏身之地呀
原來妳公司都..同我公司一樣,我公司仲開會講明無咩生意, 唔請人, 叫我地自己一人一樣做埋去..咁都得既

大宅

me three ah.....何時才可脫貧mouth:mouth:" />

[ 本文章最後由 tinajapan 於 08-7-18 23:47 編輯 ]

別墅

me too! 大家努力啦!!! Save more money and resign!!!!!!!!!!!!!!

大宅

有冇人可介紹傭人幫手湊BB? 因為搵到份工, 唔想放棄!!
之前見過一D唔係好得..

大宅

印印姐姐病了. 仔仔又病了. 成個星期都唔好既.
搞到要即請no pay leave, 但印印仲未好. 我又唔可以成日請假...真係頭痕又煩

男爵府

Tina

鐫庭仔無事嗎?咁大鍋連姐姐都病埋,真係辛苦哂你同你C6,你哋都要小心啲,宜家啲菌好鬼勁架,一中招要好耐先復原。你哋試下等囝囝好返,比啲魚肝油佢食,我個囝都食緊司各脫,醫生話我個囝啲氣管問題冇咩可以根治,只係建議我哋比魚肝油佢食,等佢強壯身體。 TAKE CARE

大宅

Judy

多謝妳呀...仔仔好番好多. 少少咳+鼻水. 昨日好好多. 但扭計唔肯食藥. 食奶又無胃口. 困左係屋企成個星期, 昨晚都帶仔仔去沙田Snoppy Town玩左一陣 (我好想去街呵)
反而姐姐睇左我4次醫生, 佢成日咳. 食左藥佢又唔舒服 我又唔可以請晒d大假係屋企湊仔, 第時想再請無假時又係大獲.

woody愈大會愈健康架, 妳個個星期同佢去沙灘麻, 佢會健康既呢 (期待下次同妳地再去, 但可唔可以唔好咁曬先出動呀...哈哈)

提起魚肝油, 我朋友都叫我比仔仔食, 佢睇過英國有份報告, 因為含Omega 3, 可令人開心. 話而家食物太多化學野, 食到人暴燥, 但一歲小朋友係食邊隻呀? 兒童司各脫? 咩味架? 另外我見廣告有隻牌子有魚油丸, 妳知唔知咩來架? 妳有無比woody仔食過呀

大宅

GTAM~

其實請傭人(無論菲菲或印印) 真係睇彩數, 無分邊間agent出品. 我舊年都介紹朋友同我Agent, 點知佢請個唔好既. 搞到我有點唔好意思. (當然我朋友唔會怪我啦) ~~ 真係睇彩數

男爵府

Tina

亞囝宜家食緊司各脫架,開頭比佢食橙味,但我亞媽話食原味(白色)先好喎 不過白色果隻好鬼鯹,唔係個個接受到,但我亞囝為食就肯食囉!佢連葯水、保嬰丹等都食到嗒嗒聲架。
自從上次同你哋去完大清水後冇去過海灘lu,宜家同亞囝去樓下泳池游水,但我都哂到變賓妹啦。

別墅

原文章由 tinajapan 於 08-7-18 23:44 發表
me three ah.....何時才可脫貧mouth:mouth:" />

收到張稅單簡直想死,又冇任何福利,真係要俾心機揾$$,自求多福.

大宅

小ben 都唔食咁鯹既野, 所以俾左一次佢食后已經 bye bye

原文章由 lokjudy 於 08-8-4 14:16 發表
Tina

亞囝宜家食緊司各脫架,開頭比佢食橙味,但我亞媽話食原味(白色)先好喎 不過白色果隻好鬼鯹,唔係個個接受到,但我亞囝為食就肯食囉!佢連葯水、保嬰丹等都食到嗒嗒聲架。
自從上次同你哋去完大清 ...

大宅

稅單...
我都唔明白稅局係點計數, 年年稅單寄來, c 6 果張唔駛俾錢, 但我果張次次都要俾錢

最火滾係 c 6 死都唔信要俾錢, 佢話要供樓又要養仔, 一定可以扣晒稅 緊係啦, d 錢由我呢邊交晒麻

原文章由 cutienat 於 08-8-5 13:42 發表

收到張稅單簡直想死,又冇任何福利,真係要俾心機揾$$,自求多福.

大宅

我琴日做咗個好重要嘅決定呀, 就係遞辭職信啦! 因為lee排做得好 , 仲成日比老闆 , 真係頂唔順.

遞信後個人好似輕鬆咗, 不過一諗起第日要再搵工, 不禁又有啲緊張, 真係好想唔做嘢全職湊bb呀, 但因為我同奶奶住, 如果我唔做嘢一日喺屋企對住奶奶, 又驚會多磨擦喎, 真係好矛盾!

大宅

Judy ~ 妳仔仔又真係 bor..犀利. 乖!
我仔仔食藥食到第4日已識得合埋口, 搖頭, 好慘咁望住我地, 之後就次次食次次發爛渣. 唉..我想我都要買橙味司各脫了.

alysiayip ~ 我相信我仔仔都食唔到咁腥味...因為我都驚驚腥味

大宅

稅單?????? 我仲未收到既..??

首頁

尾頁

跳至