自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:everydaymom 的帖子

DK Aromatheraphy,citysuper,login同尖東永安都有,起碼有得睇,有得試,正正經經喺舖頭買,唔會俾人夾去上講座

everydaymom    發表於 15-10-8 09:22

男爵府

引用:Quote:原帖由+mimuib+於+15-10-07+發表其實

原帖由 cbeyond 於 15-10-07 發表
用過先評論--->咁我評, 我用過, 現在仲有佢既精油添。評論係, 唔好信yl教你用既方法, 若果你錢多買佢無問題 ...
請問可以分享多d嗎?

侯爵府

陪月勳章

Kei0122 發表於 15-10-7 08:15
DK Aromatheraphy,citysuper,login同尖東永安都有,起碼有得睇,有得試,正正經經喺舖頭買,唔會俾人夾去 ...
係﹐至怕被坤去聽講座。

大宅

回覆:有沒有人聽過young xxxxxx 香薰油?

精油確係有用,但唔係能醫百病,yl點解咁多人話有用係因為當你有症狀既時候係要係短時間內大量使用,例如你發燒,你就每隔一個鐘搽一次,仲要唔稀釋使用!其實佢呢種方法好多人有抨擊,因為眾所皆知精油係一定要稀釋使用,只有極少數既精油係可以直接搽上皮膚,而yl就標榜佢d油因為靚所以可以直接不稀釋使用,話攞晒認證,但所謂認證其實係自己公司頒比自已的,非國際認可認證,而且佢地話無論bb到大人都可以不稀釋使用,你話bb用咁高劑量既精油一好見效架,但唔代表一定好,大人用都要稀釋,何況bb?就算係天然,bb器官都未成熟,點承受咁高劑量既用品?同有研究話使用大量未經稀釋既精油會有機會影響肝功能,咁細個bb真係好博!佢地叫人唔稀釋使用既用意何在?所以我對呢間公司好有保留!

Meito_128    發表於 15-11-9 15:53
cffw    發表於 15-10-7 12:40
cffw    發表於 15-10-7 12:39
李豆豆    發表於 15-10-7 09:01

男爵府

引用:精油確係有用,但唔係能醫百病,yl點解咁多

原帖由 wrongmary 於 15-10-07 發表
精油確係有用,但唔係能醫百病,yl點解咁多人話有用係因為當你有症狀既時候係要係短時間內大量使用,例如你 ...
但我用YL有稀釋呀,乜可以直接用嗎?

男爵府

引用:Quote:Kei0122+發表於+15-10-7+08:15+DK+Ar

原帖由 siumak 於 15-10-07 發表
係﹐至怕被坤去聽講座。
我冇聽過,開始用係因為朋友見我咳好耐,所以俾d我試

禁止訪問

引用:Young+living傳銷品牌係勁又有料就入左Joyc

子爵府

回覆:有沒有人聽過young xxxxxx 香薰油?

我有親戚介紹我,我買咗starter kit用,濕疹失眠情緒驅蟲頭痛肚痛腰背痛,全部無效 ...... 但佢地日日係群組度講到d油有幾神奇,又係咁分享神奇經驗,我真係完全無經歷過

子爵府

引用:精油確係有用,但唔係能醫百病,yl點解咁多

原帖由 wrongmary 於 15-10-07 發表
精油確係有用,但唔係能醫百病,yl點解咁多人話有用係因為當你有症狀既時候係要係短時間內大量使用,例如你 ...
正是……但有D人, 不停標榜純天然, 又叫人地冇用過唔好評論…… 根本就係呢D所謂用家自己盲目左, 損害肝功能,唔係一時三刻嘅事。 佢地就算遇到善意提醒, 都會覺得你係抹黑。

ruby321321    發表於 15-10-7 19:01

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 wrongmary 於 15-10-07 發表

原帖由 MC媽 於 15-10-07 發表
正是……但有D人, 不停標榜純天然, 又叫人地冇用過唔好評論…… 根本就係呢D所謂用家自己盲目左, 損害肝 ...
100%讚成。
所以我講有錢你可以繼續買yl, 但用法就唔好跟了。有聽過對yl評論太差, 指佢用油方法有問題, 佢先轉向亞洲(嗱, yl fans一定話人造謠)。香港對精油無管制, 咪啱佢囉。
除左bk 多所謂分享, 向媽咪級招手 ,話對小朋友好,唔多覺其他forum多人讚賞。講真, 我睇其他forum講精油, 人地一日成千幾2千擊點, 大把牌子分享, 都無人yl分享,相反彈用法就有。

別墅

回覆:MC媽 的帖子

我見佢地仲有俾YL飲品俾小朋友飲,話對固本培元,好似洗左腦咁

大宅

引用:Quote:原帖由+wrongmary+於+15-10-07+發表

原帖由 mimuib 於 15-10-07 發表
但我用YL有稀釋呀,乜可以直接用嗎?
佢地話係架,大人bb都可以不稀釋使用

大宅

好媽媽勳章

cbeyond 發表於 15-10-7 09:35
100%讚成。
所以我講有錢你可以繼續買yl, 但用法就唔好跟了。有聽過對yl評論太差, 指佢用油方法有問題, 佢 ...
Pls kindly PM or share which brands are of the same quality with YL. Don't worry, I will not just listen to what one person said. I will do the research myself. Million thanks.

公爵府

我有個朋友就係好似上左YL腦咁...
因為我係FB LIKE左另一個牌子, 佢都即時問我點解唔幫佢買...

子爵府

引用:Quote:原帖由 MC媽 於 15-10-07 發表正是…

原帖由 cbeyond 於 15-10-07 發表
100%讚成。
所以我講有錢你可以繼續買yl, 但用法就唔好跟了。有聽過對yl評論太差, 指佢用油方法有問題, 佢 ...
係……其實呢隻牌子被美國,英國,好似日本都有嘅 warning letter ,係網上已經可以睇到, 人地之所以出warning letter 俾呢間野, 係因為人地質疑佢地教人服用入人體。 希望大家唔好盲目跟風,自己做多D research先, 在評估自己或者小朋友能夠承受的風險先去做, 香薰精油點吓完全冇問題, 但誇大咗佢既用途同用法,就好有問題。

大宅

好媽媽勳章

回覆:Kei0122 的帖子

我見DK Aromatheraphy價錢都唔平

男爵府

ninjarabbit 發表於 15-10-7 06:52
係咁勁就一早唔洗夠傳銷洗人腦,正正經經打開門,都會大把人黎買。

我都係咁諗呀! 真係好既, 正正常常開門做生意, 人地就自己上門問, 上門買, 唔需要靠一班人咁講到神油咁勁. 就算真係WORK, 傳銷手法都令人卻步

別墅

引用:我見DK Aromatheraphy價錢都唔平

原帖由 sweetieboy 於 15-10-07 發表
我見DK Aromatheraphy價錢都唔平
DK唔平架,但人地正正經經喺百貨公司賣,好似自己喺外國訂平d

大宅

回覆:everydaymom 的帖子

我同個女搽lavander, lemon and peppermint 加㡳油。逐支逐支搽心口和背。女女之前最勁時,半小時用一包半tissue . 我都係無辦法之中用上YL. 每日上學吾敢俾敏感藥食,因為會眼瞓,但鼻水不停流打噴嚏,老師同學都投訴。所以我才用上精油

everydaymom    發表於 15-10-8 09:26

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+米豬蓮+於+15-10-07+發表中伏

原帖由 Rjeuxxx 於 15-10-07 發表
買佐幾錢?

首頁

尾頁

跳至