爸爸專區

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:練左3個月,今晚練車仲係有蝦碌野!跟googl

原帖由 Siuyanlo 於 15-10-28 發表
練左3個月,今晚練車仲係有蝦碌野!跟google map轉左,點知我早左轉,入左輕鐵路,個一下真係嚇死我。我要 ...
我好少去陌生地方,除非有c6喺旁邊,佢會教我點行

我要揸多d,驚生疏

複式洋房

Koala_Chu 發表於 15-10-28 07:30
我好少去陌生地方,除非有c6喺旁邊,佢會教我點行

我要揸多d,驚生疏

其實我都係好細膽,c6出左部細車比我練習,現我只識由屋企揸去天水圍買餸同揸返娘家兩條路喳

大宅

Koala_Chu 發表於 15-10-16 23:19
我諗過另外出架jazz,佢話嘥錢,我冇嘢講
租番一個月試下

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Koala_Chu+發表於+15-10-28+07:30+我

原帖由 羊羊咩咩咩 於 15-10-28 發表
其實我都係好細膽,c6出左部細車比我練習,現我只識由屋企揸去天水圍買餸同揸返娘家兩條路喳
...
你已經叻過我啦!

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:冇信心自己揸出街

我都係呀!剛考到車牌果陣仲車過仔囡去迪士尼(住東涌),呢排連迪士尼都冇揸車去過。

伯爵府

想請問大家點過泊位呢一關?學車時同出街泊都唔同,我好驚整花人哋架車,咁耐都冇自己泊過(去迪土尼係因為場地大,可以直駛入去),次次都請人幫我泊入去。

水晶宮

引用:我都係呀!剛考到車牌果陣仲車過仔囡去迪士

原帖由 szeyee1999 於 15-10-28 發表
我都係呀!剛考到車牌果陣仲車過仔囡去迪士尼(住東涌),呢排連迪士尼都冇揸車去過。

...
東涌夠靜,練車好呀!

伯爵府

回覆:Koala_Chu 的帖子

但條高速限速110,D車好鬼快!我甩咗P牌之後都係行慢線,揸70。

複式洋房

返而我怕揸市區多過highway,我真係唔敢揸去元朗,啲人同車都唔睇路嘅,好恐佈

水晶宮

引用:但條高速限速110,D車好鬼快!我甩咗P牌之

但條高速限速110,D車好鬼快!我甩咗P牌之後都係行慢線,揸70。

...
我都鍾意行高速,行慢線

水晶宮

引用:返而我怕揸市區多過highway,我真係唔敢揸去

原帖由 羊羊咩咩咩 於 15-10-28 發表
返而我怕揸市區多過highway,我真係唔敢揸去元朗,啲人同車都唔睇路嘅,好恐佈

...
我都係怕人多過怕車

別墅

引用:想請問大家點過泊位呢一關?學車時同出街泊

想請問大家點過泊位呢一關?學車時同出街泊都唔同,我好驚整花人哋架車,咁耐都冇自己泊過(去迪土尼係因為 ...
建議你去補番鐘,考試同實際真係兩回事,師父會教你另一種方法泊車的

子爵府

robykelly 發表於 15-10-17 19:02
我揸了幾個星期,原本揸得好好地,但今日比的士佬追尾,撞花bumper

唔係高速路,轉燈,停車,咁 ...
大部份的士佬揸車都好似荒死蝕底咁,一個半個車位都同你爭。我已經怕左佢地, 要 cut 就讓佢 cut, 反正佢地一定要贏。
我早兩日 check 後 cam, 發現原來差d俾的士佬撞尾,其實嗰條路一向塞車,而且又多車切線打占,一定係行吓停吓,個的士佬竟覺我有問題,重特登切線爬頭,真係無言。
小朋友放暑假比平日更忙!

子爵府

羊羊咩咩咩 發表於 15-10-28 11:51
...
我同你一樣, c6 只準我車兩個囡返學放學,或者係好近好熟路嘅地方。次次佢在場,都一定係佢揸車。

子爵府

szeyee1999 發表於 15-10-28 12:33
想請問大家點過泊位呢一關?學車時同出街泊都唔同,我好驚整花人哋架車,咁耐都冇自己泊過(去迪土尼係因為 ...
上 YouTube search 泊技巧,有好多片教你泊。我都係咁學到泊 L 位。 但 s 位我就,試過去街泊過兩次,一次俾個死 Hiace 佬整古,一次就泊泊吓俾後車叫我俾出左先,因為我泊得太耐

禁止訪問

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

我都要操番我個雪牌好多年無用~而家都想操
但我自己有D驚,想問有無C FU介紹補下鐘先呀

水晶宮

引用:不過其實香港已經比大陸+台灣好好多

原帖由 robykelly 於 15-10-29 發表
不過其實香港已經比大陸 台灣好好多
咁又係......不過同日本比又有段距離

男爵府

回覆:Koala_Chu 的帖子

我都係老公係隔離先敢渣,不過渣到好燥,成日比佢鬧,而家決定轉車仔操下。我都唔知遲下會唔會有信心自己渣出街

大宅

我都係, 8月尾pass,
一星期揸3至4日。
度度都去,九龍,新界,紅隧,元朗,
去左好多地方,家下吾驚。

不過,次次老公都在旁,只係試過一次自己揸。 之後未試過,衝破吾到,怕自己一個吾掂,其實如果大吉利是有意外,應該點做好?

請教一下

首頁
12345...6

尾頁

跳至