嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018父親節勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章

island811 發表於 16-3-4 14:13
有砌duplo 基礎,4歲都可以買junior series喇,junior 吾太多件數,易砌,岩4歲小朋友。
如果係女仔,可以 ...CREATOR好似幾吸引咁..

複式洋房

回覆:island811 的帖子

細粒係要用兩支(我兩支一樣的橙色工具),上下一齊就好容易拆!

用戶要求終止服務

回覆:Lego 愛好者可以一齊分享下~

我個仔4歲,剛剛開始玩,就係玩juniors系列,我睇說明書,佢負責砌,有小小難度又唔太難,啱哂佢!剛砌完工程車系列,已計劃定下次買邊款

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

引用:細粒係要用兩支(我兩支一樣的橙色工具),上

原帖由 Dchan2012 於 16-03-12 發表
細粒係要用兩支(我兩支一樣的橙色工具),上下一齊就好容易拆!
哦,咁我又未試過一次用兩個橙色工具去拆件。
因為佢地有時係配一支,咁諗住用一支就拆到。(但有時夾得太實系大人都難拆)咁等我教下個女試下兩支一齊拆先~

謝謝分享

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

引用:我個仔4歲,剛剛開始玩,就係玩juniors系列

原帖由 steppenwolf 於 16-03-14 發表
我個仔4歲,剛剛開始玩,就係玩juniors系列,我睇說明書,佢負責砌,有小小難度又唔太難,啱哂佢!剛砌完工 ...
男係都有好多車款,飛機,city 系列好正吖,我女就成日吼住princess series, 個d 有 license 貴好多。買到我窮。

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 steppenwolf 於 16-03-14 發

原帖由 island811 於 16-03-14 發表
男係都有好多車款,飛機,city 系列好正吖,我女就成日吼住princess series, 個d 有 license 貴好多 ...
之前就係佢舅父一買就買city系列既俾佢,佢未砌過唔識砌,結果要我砌,砌左個幾兩個鐘。。。仲要唔夠一星期同我拆散哂,要我再砌,於是我先買個juniors佢自己砌,估唔到佢一砌即愛上

王國會長

引用:Quote:原帖由 island811 於 16-03-14 發表

原帖由 steppenwolf 於 16-03-14 發表
之前就係佢舅父一買就買city系列既俾佢,佢未砌過唔識砌,結果要我砌,砌左個幾兩個鐘。。。:tooc ...
city 系列可能真系八歲以上會砌得叻d.
我女而家玩Lego,都要我陪砌,吾系佢吾識砌,而係佢要揾阿四幫佢揾配件。。

禁止發言

別墅

回覆:kkclub-2 的帖子

請問31026和31036邊度買平?
現時點間間差不多?

王國會長

王國會長

pywong3420 發表於 16-2-10 19:18
第一次 應該買什麼

我覺得第一次買最基本lego 磚最好, 不用只跟說明書砌, 跟說明書砌果D 次次一樣無創意可言.

大宅

王國會長

URARA 發表於 16-3-22 10:06
請問31026和31036邊度買平?
現時點間間差不多?
之前買今年新出既frozen lego,反轉城賣5百幾,現時點賣4百幾,去到都可以格下價,未必間間有你想買個款,去到行一轉先做決定都吾遲~~

別墅

瑩瑩老豆 發表於 16-4-3 23:47
我覺得第一次買最基本lego 磚最好, 不用只跟說明書砌, 跟說明書砌果D 次次一樣無創意可言.
...

有一啲係跟小電池 , 可以比車仔行的, 呢啲好呀

王國會長

王國會長

lipstickjoey 發表於 16-5-22 17:06
有一啲係跟小電池 , 可以比車仔行的, 呢啲好呀

我唔買lego 啦, 改買另一d 可以自己砌的玩具, 也有電池摩打可以砌d 會郁既野.

複式洋房

10歲細路仔
有冇進階版LEGO啱佢

大宅

anyone collect Dinsey Minifigure?

子爵府

YMY412 發表於 15-11-16 19:30
我仔3歲半,佢都勁鐘意

Hi 請問2.5 歲仔仔,有沒有推介?
Thanks

王國會長

瑩瑩老豆 發表於 16-5-23 23:42
我唔買lego 啦, 改買另一d 可以自己砌的玩具, 也有電池摩打可以砌d 會郁既野.
...

有無咩野好推介?女孩子會適合砌嗎?

王國會長

Mann888 發表於 16-6-27 01:01
Hi 請問2.5 歲仔仔,有沒有推介?
Thanks

如果你仔仔未接觸過Lego, 都建議買一副Duplo俾佢砌下先~

以下兩款有車又有少少場景個人覺得都岩小男孩玩。

子爵府

island811 發表於 16-6-28 18:17
如果你仔仔未接觸過Lego, 都建議買一副Duplo俾佢砌下先~

以下兩款有車又有少少場景個人覺得都岩小男孩玩 ...

謝謝你推介:mother:

首頁

尾頁

跳至