跳至

首頁

尾頁

大宅

hoho1119 發表於 15-10-31 13:35
#30 有Jm放左。

其實睇你財可以堅持到佢大學畢業。讀完已經交成廿萬學費,你衡量下,不過有有一班志同道合 ...
粗略計一下, 以入直私比率來看, 萊茵高一倍以上

複式洋房

回覆:minori_kate 的帖子

係咪激活同萊茵都in左有結果呀

男爵府

引用:係咪激活同萊茵都in左有結果呀

原帖由 plwkpinky 於 15-11-02 發表
係咪激活同萊茵都in左有結果呀
2間都收

侯爵府

畀面勳章

引用:+本帖最後由+chitingma+於+15-11-1+14:16+

原帖由 chitingma 於 15-11-01 發表
老師係學校教完派返本Oxford Reading Tree 返黎,我仔可以一字不漏讀返出黎。

所以我唔覺得啲NET淨係企係度俾家長黎

大宅

引用:Quote:hoho1119+發表於+15-10-31+13:35+#30

原帖由 bvlswsp 於 15-11-02 發表
粗略計一下, 以入直私比率來看, 萊茵高一倍以上
但讀激活既唔係個個都會考直私,有一部份人只會考慮讀津小

大宅

引用:Quote:原帖由+chitingma+於+15-11-01+發表

原帖由 KitAuYeung 於 15-11-02 發表
老師係學校教完派返本Oxford Reading Tree 返黎,我仔可以一字不漏讀返出黎。

所以我唔覺得啲NET淨係企係 ...
我仔兩歲三個月都能夠讀到oxford reading tree每頁一句既句子,我仔讀激活,日日返黎都唱晒英文歌同識讀好多英文字,我自己好滿意,返學開心,佢又鐘意d老師,完全冇適應期既問題,返學第一日已完全鐘意間學校,雖然我覺得佢性格外向主動都已經會同其他小朋友有分別

大宅

回覆:讀萊茵定激活?

我係激活用家,兩個小朋友都讀緊激活,我唔識讀萊茵既人,但我自己就好滿意呢間學校,收學券,但每班一個net teacher, 兩個小朋友返學好開心,好活潑,次次去到學校都唔捨得走,我只想我小朋友培養好學習興趣,唔想太谷佢地,so far 我兩個小朋友返左兩個多月(一個兩歲一個三歲)都學到好多野,唔只學術,仲有自理能力,同埋我覺得家長既付出都好重要,我整晒點讀筆同歌詞集俾對仔聽學校派既cd英文兒歌,我對仔已經會用手指住歌詞一齊唱,識得讀晒一句咁,唔可以只靠學校,家長自己都要付出

別墅

回覆:minori_kate 的帖子

Wow! 你好有心機哩!

別墅

回覆:baby-town 的帖子

其實揀得讀私校,預左係商業化 ga la~等於去私家醫院你叫佢唔好講錢得唔得呀就係提供嘅野唔同,所以有咁多學劵學校之下都仲有咁多人揀萊恩

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+plwkpinky+於+15-11-02+發表

原帖由 joyce209 於 15-11-02 發表
2間都收
我講講我經歷,你會對萊恩有多啲了解

我仔N班係德怡讀,因為校舍被英藝搶左迫於無奈K1要轉校。

當初我都好擔心話萊恩好商業化,老師無愛心等等傳聞,但當時心諗,讀左先啦,真係好唔ok先再轉返德怡(知道德怡會重開)

到我仔真係讀左萊恩,我發現完全同傳聞唔同。商業化,私校一定㗎啦。但所有野都可以選擇唔買唔參加。我識好多家長都無join 學校興趣班,甚至有啲用品我地都自己係外面買左帶返學校用。校長老師無俾過面色我地睇。

老師好有愛心。我仔係細B,行為自理等都好BB. K1時成日坐唔定係學室走來走去,總之唔係啲乖坐定專心上堂果啲。但K1班主任一直好有耐心去教佢,無因為佢曵而放棄佢。今年K2班主任為左鼓勵我仔,又會用\"給\"印仔同小禮物去令佢乖乖。而上年K1班主任即今年副班主任,好錫我仔,好多時我仔放左學係學校playground 玩會黎抱我個仔(我工人姐姐講)

總結,我仔呢1年幾係萊恩好多老師好錫佢,我仔進步左好多,同好鍾意返學

男爵府

好媽媽勳章

萊茵有萊茵既捧場者
激活有激話既捧場者

睇下樓主自己點睇喇。。。

KitAuYeung    發表於 15-11-2 15:41

男爵府

其實我仔n班已經識讀上面jm 個本Oxford tree , 但我仔不是讀萊茵。其實各取所需,唔好比較啦。樓主問這問題應該有所偏好,都上黎問下自己有無諗錯。

KitAuYeung    發表於 15-11-2 15:41

珍珠宮

回覆:hoho1119 的帖子

激活最初係私校冇學劵。
設施環境都是私校級,我好鐘意個諾大的室內遊戲場,細女每日都有得玩。

相比我大囝讀元朗英x, 好學術,我囝話英x個playground係有得睇冇得玩架。

侯爵府

畀面勳章

引用:其實我仔n班已經識讀上面jm+個本Oxford+tre

原帖由 hoho1119 於 15-11-02 發表
其實我仔n班已經識讀上面jm 個本Oxford tree , 但我仔不是讀萊茵。其實各取所需,唔好比較啦。樓主問這問題 ...
小朋友真係無得比較,因為每個小朋友都唔同。最緊要小朋友讀得開心

侯爵府

畀面勳章

引用:激活最初係私校冇學劵。設施環境都是私校級

原帖由 Happy小米 於 15-11-02 發表
激活最初係私校冇學劵。
設施環境都是私校級,我好鐘意個諾大的室內遊戲場,細女每日都有得玩。
我都聽過英x果個有得睇無得玩

大宅

引用:激活最初係私校冇學劵。設施環境都是私校級

原帖由 Happy小米 於 15-11-02 發表
激活最初係私校冇學劵。
激活個室內場真係一睇到就心動,我一踏入校舍就覺得小朋友係度讀書一定好開心,事實我兩個仔由第一次去面試已印象深刻到不得了,成日都話要係度返學(果時大仔讀緊第二間n班)

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

激活校舍冇得偷

禁止訪問

大宅

引用:其實唔洗去爭議邊間好,+好既定義人人心中唔

原帖由 sita1230 於 15-11-03 發表
其實唔洗去爭議邊間好, 好既定義人人心中唔一樣, 睇下媽媽你想要咩.

不過都想講, 人人考到好小學都唔代表 ...
冇錯,間間學校都能夠出到小朋友係有好多直私offer,我覺得父母既付出重要好多

大宅

回覆:julieko 的帖子

激活

首頁

尾頁

跳至