自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

回覆:換係你會比自己家姐來自己家坐月嗎?

比著我一定會幫, 因為我同家姐感情非常好。 如果要揀C6 同家姐是但一個, 我會毫不猶豫揀家姐💋

991129    發表於 15-11-10 07:19

水晶宮

好難幫架wor

公爵府

fd成點先?個問題係夜晚喊會噪到妹夫同兒甥女wo? 黎坐月十成做工人ga la, 係咪有吉房淨俾家姐住先?唔係又訓邊?
不過我就ok, 因為我同阿妹感情ok

大宅

幫呀~~
自己家姐做麥唔幫

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

自己家姐,幫硬

伯爵府

子爵府

一定幫,呢d唔係需要考慮嘅事,老公亦無得反對

水晶宮

家姐開得口,應該係無其他更好的選擇吧。
將心比己,如果自己有需要,想人幫,開到口,兩姊妹都無情講,都幾慘。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

點解唔响自己家坐月?冇地方住要出去租?了解清楚先決定吧

侯爵府

我會問另一半意見,會尊重佢意見。我個人係好樂意幫自己親生jm坐月,都係一個月姐。自己辛苦d,但方便到jm無問題

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

子爵府

回覆:小ice 的帖子

點解要出去坐月唔喺自己屋企坐?就算同奶奶住覺得唔方便,咁坐月都係避一個月,往後日子都係一齊住,咁坐月其實有乜咁特別呢?如果自己住就仲怪!
如果剩係家姐黎都可以考慮,如果帶埋個b,陣間又有人上黎幫下手,姐夫又話要上黎睇b咁都幾煩!頭一個月好似打仗咁,仲要成屋人,諗起都煩
比著我係家姐唔會有呢個要求,仲好似益左亞妹咁除非冇屋住,但又唔會剩係住一個月咁簡單啦!

siumak    發表於 15-11-10 10:02
sunshine0613    發表於 15-11-10 07:37

珍珠宮

減齡達人勳章

唔好話自己家姐,如男家嘅姑奶, 姑仔,弟婦,有日要黎佢屋企坐月,你朋友得唔得先?初生嬰兒半夜要起身食奶,一定嘈,十二朝後,又有親戚朋友黎探bb。你話我自私都甘話,個女又呈分試,萬一考得唔好怪邊個,唔好忘記大部分人姓\'賴\'。
細時兩姐妹,大時兩家人,怕坐完月後,兩姐妹會反面。

李豆豆    發表於 15-11-10 09:25
991129    發表於 15-11-10 07:21

大宅

No

公爵府

見到大部份人都話自己家姐一定幫,不過大家有冇考慮老公感受,佢同唔同意?
換轉了是你姑9/姑仔話要嚟你屋企坐月,你老公答你“自己家姐/細妹一定幫”,唔知大家感覺如何?

ballballbear    發表於 15-11-11 16:28
滿足    發表於 15-11-10 15:27
李豆豆    發表於 15-11-10 09:26
sunshine0613    發表於 15-11-10 07:38

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一定幫,如果老公介意,叫佢返99到住一個月先。

換轉我妹同妹夫都一定幫我

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:見到大部份人都話自己家姐一定幫,不過大家

原帖由 littledot 於 15-11-10 發表
見到大部份人都話自己家姐一定幫,不過大家有冇考慮老公感受,佢同唔同意?
換轉了是你姑9/姑仔話要嚟你屋 ...
我地一齊住都得,我生個時咪又係返娘家坐月。

我妹,細佬x2,細佬女友,我父母....全家都好開心,日日返屋企有得見BB

我同老公一齊返去住。我地本身住隔離座。

男爵府

"'朋友的家姐下年會生b..我唔知咩原因..."
要因應個原因, 再講對策,
所以想問下係咩原因先.

瑪瑙宮

引用:點幫呀,夜晚bb喊,咁咪全世界唔駛瞓覺咯?

原帖由 滿足 於 15-11-10 發表
點幫呀,夜晚bb喊,咁咪全世界唔駛瞓覺咯?﹗
全世界出黎睇bb,好正

男爵府

LedTV 發表於 15-11-10 01:36
全世界出黎睇bb,好正
頂唔緊喇,正過頭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔會,如果係我阿媽同我一齊住咁幫家姐坐月我Ok,但我諗我地呢d年紀又唔識幫人坐月,而且家姐斷估總會餵D人奶,自己屋企又老公又小朋友都唔方便,我會咁樣講推左佢,最多一有時間去下幫佢手

首頁
12345...14

尾頁

跳至