夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

我堅持唔準老公返大陸做野; 最多係去澳門(即日來回) .... 其實都唔係咁鐘意架啦!
唔係對某d佳麗有偏見, 事實係身邊見唔少呢d CASE ~ ~ 怕怕

大宅

原文章由 2008c9 於 08-8-11 02:05 發表
我堅持唔準老公返大陸做野; 最多係去澳門(即日來回) .... 其實都唔係咁鐘意架啦!
唔係對某d佳麗有偏見, 事實係身邊見唔少呢d CASE ~ ~ 怕怕

有時係bk見得太多,我都會好無聊咁問佢,你會唔會出去玩女人,跟住佢就會咁答我,你好想我出去玩女人咩,做咩咁問,同埋佢話覺得一個女人已經夠煩,如果加多個女人就仲更加煩,同埋佢話如果為左一個女人,而要放棄一個咁好既家庭,佢話一d都唔值得!!!不過我都相信佢唔會既,因佢放工之後就會即時返屋企,放假又只會留係屋企幫我做家務,如果唔係都只會同我出下街咁,佢都無咩節目既!!哈哈!不過如果佢有一日真係咁做,我都答唔到自己會點,因為我覺得始終未到個刻都唔知自己會係點既,不過我知道一定會好唔開心同失望!!

水晶宮

原文章由 rainstarwater 於 08-8-8 05:16 發表
其實大家有冇諗過,如果有一日,發現你一向覺得佢好愛你的老公對你唔住,咁你會點??
我老公真係好好,好愛我同埋d小朋友,我都好愛佢,但有時我自己都會諗,如果有日佢有變,咁我點算?
你地有同老公傾過呢個問題嗎?佢點答?
...

唔知係咪女人通病,我都成日諗呢個問題,有時仲幻想埋見到佢同第2個既畫面...我問我老公,佢一定話唔會啦~不過真係好難講.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

原文章由 kcpak 於 08-8-11 07:42 發表

唔知係咪女人通病,我都成日諗呢個問題,有時仲幻想埋見到佢同第2個既畫面...我問我老公,佢一定話唔會啦~不過真係好難講.....

我以前都會成日有le個幻想o家! 可能日思夜, 都會發d咁嘅夢! 醒咗我會 , c6就會話我諗壞腦...
不過e+諗通咗, 佢要走我都唔會留戀佢! 我仲有2個寶貝嘛~

2個寶貝~雅詠&灝泯

大宅

我都會咁唸架, 但真係吾担心得太多. 未有細路都話可以好瀟洒, 依加要兼顧埋對仔...真係要變都無辦法, 女人最重要有$$...

原文章由 Umi 於 08-8-8 10:11 發表
我有時都會咁唸, 因為老公對我真係好好, 所以有時會唸如果有時佢唔愛我會點呢? 但係老公就會覺得我多餘, 浪費時間去唸D無可能既野.

女人就係咁...對佢好又驚唔長久! ...

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 PCCW2319 於 08-8-10 01:03 發表

事情無進展 ? 囝囝仲有冇嬲爸爸 ?

冇進展~~有都只係得閒返黎撩下你~~個仔何止嬲,直頭係憎~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

好媽媽勳章

我都會諗,而且真系會想象到畫面,連細節對白多會諗埋,我老公成日都話我系”白日夢專家“
不過我老公仲犀利,距經常都會發夢見到我同第二個男人,而且仲會流出眼淚來,我咪問距“你系對我無信心?定太愛我?”,我老公就話:“我對你有信心噶,可能真系太L-O-V-E呱”,哈,個LOVE都唔敢講,呵呵!
我愛我家!

大宅

好媽媽勳章

不過我地都會傾倒如果真系發生做呢D事,我地都要和平分手,唔好再拖,我同距都系唔會容忍第二次既人,離婚既話,系邊個錯先個女就跟另外一個,我地真系乜都諗過曬啦,系咪好無聊??
我愛我家!

民房

回覆 #48 rainstarwater 的文章

會,一講起呢啲嘢,我老公就會話我傻

禁止訪問

男爵府

我同老公講話我响呢個topic學咗好多嘢. ..叫佢最好唔好出D咩古惑..我實知ga ...佢就話我睇到short咗..我唔會理佢架...有少少心理準備吖嘛..
原文章由 rainstarwater 於 08-8-8 05:16 發表
其實大家有冇諗過,如果有一日,發現你一向覺得佢好愛你的老公對你唔住,咁你會點??
我老公真係好好,好愛我同埋d小朋友,我都好愛佢,但有時我自己都會諗,如果有日佢有變,咁我點算?
你地有同老公傾過呢個問題嗎?佢點答?
...
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我唔會諗呢d野, 因為覺得幾無聊,
我會選擇活在當下(Here & Now).
好好保持住自己既競爭力(人品, 樣貌, 身形, 智慧, 學識)
若果佢真係變左的話, 我會走, 損失既係佢,
因為係佢放棄1個o甘好既老婆, 仔仔 & 家庭.

我絕對相信我同老公可以[執子之手, 與之皆老]!

[ 本文章最後由 littleangelyy 於 08-8-15 17:22 編輯 ]

大宅

個個識得我嘅人都話我搵到一個好男朋友/老公, 一向只有人叫我珍惜佢 而且我係食住我老公嗰種, 所以個個都話我老公俾我趕都唔識走.

不過我地拍拖到結婚呢12年間, 大家都好清楚, 如果佢有第三者, 我地一定分手/離婚, 我係呢個issue上係冇情講, 就算宜家有個仔都一樣.

男人係好奇怪, 佢知你會原諒佢, 佢就會拖拖拉拉博你忍辱負重, bk睇到唔少, 身邊就一樣咁多例子.

不過無耐之前都講笑咁叫老公返大陸買樓包個二奶睇屋, 等我地可以weekend上去渡假, 佢就答話"呢度2頭住家(6299同我)都就嚟養唔掂, 仲邊度有錢養第3頭."

至於一夜情... 佢連買禮物俾我都要同我請假先有時間去, 冇一晚咁長時間俾佢去stand 
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

別墅

我自覺自已真係好幸福, 因為有一個咁好老公..夫復何求呢~

將來ge野冇人知, 但呢刻我地係好珍惜大家,
至於會吾會担心老公對我吾住, 講真, 吾係太担心, 自問自已都係一個好老婆,對老公我盡量力求完美, 如果佢咁都吾珍惜我, 我都冇法, 咪唯有嘆緣盡囉~起碼對得住自已啦~人生仲有幾十年要過, 成日唸d負面野好辛苦嘖, 倒不如大家一齊ge時候好好享受

不過我以前都有講笑形式問老公呢d問題, 佢只會答我, 除左老婆, 其他女人都比吾上, 你已是最好的了

複式洋房

雖然話係諗多左, 但係如果個男人日日都係你身邊, 你以為量佢點飛都飛唔走, 但偏偏佢都仲偷到食先最恐怖囉!
我唔係話我c6係咁, 不過最驚係呢d je, 你以為自己好有把握, 點知....

首頁

尾頁

跳至