2016年媽媽會

跳至

首頁
12345...28

尾頁

大宅

回覆:有冇2016年9月準媽媽?

Hello! 我剛剛驗到,應該係9月15,Book左1月11第一次去檢查,我上一胎小X左,今次小天使再返來好開心!

大宅

我都係呢幾日驗到,我最後一次period係25/11,排卵期係11/12,我都唔知點計預產期!同埋我應該幾時照第一次陰超好呢?我想照左會唔會係宮外孕先!我今年6月小x左,好開心小天使再返黎,不過同樣地有少少擔憂,希望今次順順利利!

大宅

Xmas吸收勳章 熱血勳章

引用:我自己計算係9月1日,應該去法國私家睇+

原帖由 Tola 於 16-01-01 發表
我自己計算係9月1日,應該去法國私家睇
可以直接walkin?

複式洋房

回覆樓主:

Hello, 我係第一胎,未到6週,暫時只係去咗家庭醫生到驗,卜咗私家醫生21號去照超聲波,嚟緊會係政府醫院登記
請問”閃閃”係咪即係超聲波呀?

大宅

我edd原本係25/8,計落今個week已經係6週,但尋日睇完醫生做第一次產檢,佢話阿B個size只係得5週,陰超未照到心跳,只係知道唔係宮外孕,離開診所時好唔開心,怕會失去阿B,忍唔住喊左出黎,可能第一胎所以有d緊張,16號再睇多次,希望順順利利🙏🏻,btw,咁計我諗edd 會變左係9月頭

洋房

1月1號發現有左,第一胎,預產期預計9月5號

大宅

回覆:littlepiglet123 的帖子

好多jm都話6週未見到閃閃架,8週先見到都好普遍!同埋d醫生用最後一次period計,可能唔太準確,我中醫話正常用排卵期計就準d,可能你遲排卵啫!

別墅

我5w到,預產期8月30,但之幾日留啡,睇醫生食左安胎藥,之後流埋血,我想問係味即係會小產?😭😭

別墅

我今日都見血絲 依家訓床唔知點算
喱區醫生都好爆 要早二星期book

我Edd 2/9 尋日入完急症出院
依家繼續有得震冇得訓

大宅

我應該都係9月.未都未開始做呀

大宅

回覆:g13473 的帖子

我都係自己計15/9
第二胎
剛剛6月同9月都流完產
希望今次順利

大宅

回覆:dgmama 的帖子

我岩岩琴日check到,重要我住大陸既,聽日要落黎book野,好頭云。。。第一胎,我同c6乜都唔知,我朋友同我計我可能9月中至月尾

大宅

唔好意思,咩野係閃閃? 有咩用架?

複式洋房

引用:我5w到,預產期8月30,但之幾日留啡,睇醫

原帖由 babykit2014 於 16-01-03 發表
我5w到,預產期8月30,但之幾日留啡,睇醫生食左安胎藥,之後流埋血,我想問係味即係會小產?😭&#12 ...
唔好咁擔心,休息多d先,下次覆診再問下醫生

複式洋房

引用:唔好意思,咩野係閃閃?+有咩用架? +

原帖由 Master.ceci 於 16-01-04 發表
唔好意思,咩野係閃閃? 有咩用架?
即係心跳

別墅

回覆 dgmama 的帖子

你地有冇食安胎藥(黃體銅)? 我食完就開始流血~~

複式洋房

我自己驗到有,自己計過係9月頭,
我28號黎m , 16號排卵,
我應該幾時去睇醫生好?
(我第一胎,我咩都唔識)

複式洋房

引用:我自己驗到有,自己計過係9月頭,我28號黎m

原帖由 Tingtingbbbb 於 16-01-04 發表
我自己驗到有,自己計過係9月頭,
我28號黎m , 16號排卵,
我應該幾時去睇醫生好?
Book咗醫院未?可以book 5-6w 睇私家照下

民房

Hello, 大家好

我12月24日平安夜果日驗到Bingo, EDD 9月1日!
好開心認識各位準媽咪😘😘

驗到都一直有少少擔心,直至今日照到胎囊先有返實在感🙈

大家有冇量體溫?我而家每朝量,有時仲半夜扎醒量,有咩辦法可以唔再扎醒....🙈

複式洋房

回覆:dgmama 的帖子

咩都未book 呀,諗住聽日去診所驗一驗確實再先,但我會唔會太早去診所驗架?

首頁
12345...28

尾頁

跳至