親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:有冇人住過台北德立莊

聖誕剛住了2天,我覺得間房好细,開唔到2個喼。張床又细,一郁就有聲,第一晚太夜轉唔到房,第二日又话冇房,二晚都睡得不好,不推介!之後轉去王朝酒店大好多!

伯爵府

我有朋友過年去book咗,已提佢廁紙唔好拋落屎坑!

男爵府

諗住新酒店先book,點知

水晶宮

月頭剛住過,除左洗手盆既設計比較差之外,其他都可以,廁紙唔可以放入坐廁,我諗唔止德立莊係咁,因我見好多地方都叫人唔好咁做,而check in 時職員話因台灣既廁紙唔係水溶性,所以唔好放入廁所,係咪真,我就唔知。而我地去v時會放入隔離個垃圾桶,而便便就用自己帶去既,因係水溶性,好彩住左5晚都冇塞到廁所
房可能我住果間係尾房,所以都好大下

伯爵府

日本反而提你如廁後廁紙一定要掉落馬桶沖走,有菌有異味,放在沒蓋垃圾桶多不衞生。我覺得大陸廁所成日臭氣薰天,就是大陸人習慣廁紙用完另上

別墅

我上年7月份住過地點ok,我哋3月份再去本來book咗新驛雙人房唔夠住,剛剛見德立莊高級家庭房做特價所以又轉返唔住新驛,佢d家庭房好大嘅有兩張雙人牀都ok!

大宅

回覆:laamling 的帖子

你間房大好多,起碼大三份一至半,我经永安訂,當時冇留意房 type, 因官網都未有房型介绍,見D相又好似幾大。酒店話我訂左精緻双人房,本來冇窗既,已经upgrade 有窗房,但個窗其實望酒店裡面,不是望外街,只見到對面的房同架 lift 係度郁,冇意思! 同埋我間房是冇浴缸的。張床同隔音真有問题,厕所返而唔覺有問题,但要求多個 pillow 二晚都话冇,想多張被就要第二天先有,仲好似好難先幫我班到,打左二,三次都不能換房。仲有一樣野差D唔記得,就係見到一隻小强係房的衣櫃下,幾大隻,老公即時消滅它!
呢間係我覺得係台灣住最差的,永安订折左都7xx晚,除左地点放便之外,service 等真係未OK.

水晶宮

cozywong 發表於 16-1-28 11:20
你間房大好多,起碼大三份一至半,我经永安訂,當時冇留意房 type, 因官網都未有房型介绍,見D相又好似幾大 ...

我間房都係冇浴缸,但我唔介意因我唔會浸浴,而我地入房之後話要多個枕頭,到我地行完街之後就見到响房,而小強我地又真係冇發現,我住11樓,可能高啲所以冇小強都唔定。可能我好好彩,咁多日都冇乜問題~~~
我間叫"優雅雙人房"係冇窗架,而我係响EXPEDIA訂房連機票6日5夜一共$5092~~~

大宅

引用:月頭剛住過,除左洗手盆既設計比較差之外,

原帖由 laamling 於 16-01-27 發表
月頭剛住過,除左洗手盆既設計比較差之外,其他都可以,廁紙唔可以放入坐廁,我諗唔止德立莊係咁,因我見好 ...
我諗都要自己帶定厠紙過去, 想問點知個隻厠紙有冇水溶性呢?可以話我知你個隻系咩牌子?

男爵府

我住過, OK好近西門捷運站好方便 !

以這價錢房都叫大及合埋, 一如樓上講, 係洗手盤設計差左小小 !

水晶宮

引用:Quote:原帖由 laamling 於 16-01-27 發表月

原帖由 WING1004 於 16-02-04 發表
我諗都要自己帶定厠紙過去, 想問點知個隻厠紙有冇水溶性呢?可以話我知你個隻系咩牌子?

...
如果你係帶卷裝既話,我諗香港既全部都水溶性既,只係邊隻好溶啲咁解。因之前有朋友同我講,台灣有呢個問題,所以我帶左健力士皇冠去
你唔帶消委會曾經講過呢幾隻,我諗應該冇問題既。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 laamling 於 16-01-27 發表月

原帖由 WING1004 於 16-02-04 發表

...
如果你係帶卷裝既話,我諗香港既全部都水溶性既,只係邊隻好溶啲咁解。因之前有朋友同我講,台灣有呢個問題,所以我帶左健力士皇冠去
你唔帶消委會曾經講過呢幾隻,我諗應該冇問題既。

大宅

引用:Quote:原帖由 WING1004 於 16-02-04 發表我

原帖由 laamling 於 16-02-04 發表
如果你係帶卷裝既話,我諗香港既全部都水溶性既,只係邊隻好溶啲咁解。因之前有朋友同我講,台灣有呢個問題 ...
吾該哂

禁止訪問

水晶宮

BK Milk勳章

引用:去旅行/ 住酒店,要自己帶廁紙,都真是好好

原帖由 city3968 於 16-02-04 發表
去旅行/ 住酒店,要自己帶廁紙,都真是好好笑
其實我上次住兩間台灣酒店

吾係呢間
都係吾容許掉廁紙入廁所既
我吾知係咪台灣方面渠道比較差定係点

子爵府

bongbongpatty 發表於 16-2-11 15:48
其實我上次住兩間台灣酒店

吾係呢間
去台灣咁多次,住過咁多酒店及民宿,冇聽過唔可以掉厠紙落馬桶,亦未試過因掉厠紙塞馬桶!

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:bongbongpatty 發表於 16-2-11 15:48

原帖由 happykk 於 16-02-11 發表
去台灣咁多次,住過咁多酒店及民宿,冇聽過唔可以掉厠紙落馬桶,亦未試過因掉厠紙塞馬桶!
...
吾知呀
我入住有講
同有寫
其中一間响北投

大宅

引用:Quote:bongbongpatty+發表於+16-2-11+15:48

原帖由 happykk 於 16-02-11 發表
...
我岩岩入住完,check in 時有份嘢要我睇睇,就係幾點check out等等,其中有一項真係話唔可以將紙巾放入馬桶。

Location 確係唔錯,不過衛生情況有待改善,一入房有一陣渠味,最尾走果日見到有隻\"衣雨\", 第一日我用完隻杯明顯無洗過,因為唇膏印仲響杯邊(我隻杯無放回原位的)

應該無下次了

伯爵府

city3968 發表於 16-2-4 15:47
去旅行/ 住酒店,要自己帶廁紙,都真是好好笑
我諗真係無咩人會自己帶廁紙去酒店用!

伯爵府

happykk 發表於 16-2-11 19:48
...
我都係咁話,真係從未遇過有酒店或民宿提過唔好將廁紙掉落屎坑,亦從未試過塞屎坑!

首頁

尾頁

跳至