網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:Quote:原帖由 SARIDON 於 16-02-12 發表我

原帖由 bkcookie 於 16-02-12 發表
$400件都唔得?!會好肉痛!
我連Gmarket都試過中伏,係淘寶唯一好D係鞋,咁耐試過一次中伏啫,我著39,對鞋似40.5

大宅

回覆:SARIDON 的帖子

Gmarket的韓文好難睇 睇極都唔明 放棄唔買

sze626    發表於 16-2-16 13:51
333s    發表於 16-2-14 09:57

複式洋房

回覆:淘宝買衫

我都係淘寶淘衫淘左幾年, 多數都係淘100以下既衫, 如果係厚褸就預200以下去買, 就算中伏都無咁肉尺。 同埋近呢2年都無中伏咁濟, 有間叫「沐乃衣」 同 「桔熊」d 衫質量都唔錯,記得睇尺寸如果評話有圖實拍相就最好,有d款多人買既款勁多女仔著上身自拍比你睇架

bkcookie    發表於 16-2-24 05:01
333s    發表於 16-2-14 09:57

複式洋房

引用:Gmarket的韓文好難睇+睇極都唔明+放棄唔買 +

原帖由 BEBEkawaii 於 16-02-13 發表
Gmarket的韓文好難睇 睇極都唔明 放棄唔買
係呀,我都試過Gmarket 同你一樣覺得韓文好難睇,選買咩色又要對番韓文個形。 有試過收到d衫仲衰過淘寶中伏衫

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 bkcookie 於 16-02-12 發表$4

原帖由 SARIDON 於 16-02-13 發表
我連Gmarket都試過中伏,係淘寶唯一好D係鞋,咁耐試過一次中伏啫,我著39,對鞋似40.5

...
我都覺得買鞋唔錯,尤其係d 靴,又平又抵著,舊年連同親人朋友,加加埋埋買咗 4x 幾對靴 (無錯,只係靴,我自己都7對),其中只有一對著得唔舒服之外(後來比咗姪女),今年冬天日日著咁滯,都仍然未爛,真正抵晒

琥珀宮

畀面勳章

引用:我都係淘寶淘衫淘左幾年, 多數都係淘100以

原帖由 仃仃糖 於 16-02-14 發表
我都係淘寶淘衫淘左幾年, 多數都係淘100以下既衫, 如果係厚褸就預200以下去買, 就算中伏都無咁肉尺。 同 ...
呢2間真係唔錯,但 d 款唔多啱我,但啱我朋友,自從介紹咗比佢,佢成日怨我累佢破產

大宅

禾所有衫都淘返來。好少中伏。收藏D買開既舖頭,佢有新貨會通知,可以keep住買。

男爵府

回覆:bkcookie 的帖子

我自己覺得淘衫真係麻麻

大宅

我都成日淘衫, 尤其是生左兩件之後可以去行街shopping 0既時間係零, 淘左咁多年而家淘返黎啲衫有9成著得, 有時係有啲款著上身唔好睇先唔要

通常check過晒呢幾樣野都過到關0既衫都ok 0既:

(1) 用圖黎search銷售量最高0既店舖買
(2) 入去睇衫0既尺寸 (可以搵返以前買過又合身0既衫0既尺寸, 記底佢以後死跟)
(3) 入去睇評價, 同埋一定要睇有 upload相0的人著上身係點樣, 最好搵到果啲同你買左同一size 0既人啲相做參考
(4) 睇店舖評分, 尤其是發貨

子爵府

引用:我都成日淘衫, 尤其是生左兩件之後可以去行

原帖由 Cupcakedream 於 16-02-15 發表
我都成日淘衫, 尤其是生左兩件之後可以去行街shopping 0既時間係零, 淘左咁多年而家淘返黎啲衫有9成著得, ...
多謝分享!
咁你通常點樣開始搵衫?係去開某幾間舖還是隨意週圍看?我覺得淘宝好似大海撈針咁!

大宅

回覆 bkcookie 的帖子

有心水時就打想要0既類型e.g. 蕾絲/加絨/雪紡/歐美 etc, 有時想搵啲in 啲就打vivi, snidel, emoda etc
無心水就睇返之前買過0既鋪頭睇下有無新貨 , 或者去聚化算睇下有無野0岩咁, 睇睇下就會停唔到手...

bkcookie    發表於 16-2-24 05:02

大宅

回覆:fonie_lee 的帖子

之前介紹比大家嘅網購韓國衫,尋日開始清貨大平賣!
不過好多只有一兩件,所以要快~但真係好抵
如果大家有興趣,可以上Facebook 睇睇吖!

複式洋房

I9528 發表於 16-2-10 11:38
我買得好雜,無特定舖,但通常會:

1. 睇啱圖,就再再搵同款 / 相同款,

Same here .. 初初真系交左唔少學費

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:I9528 發表於 16-2-10 11:38 我買得

原帖由 siuk_kkkkkk 於 16-02-19 發表
Same here .. 初初真系交左唔少學費
哈哈哈,可能我身型差,唔係好多款我都啱(見到d 碼已經知唔啱),所以我好少交學費

大宅

引用:之前介紹比大家嘅網購韓國衫,尋日開始清貨

原帖由 fonie_lee 於 16-02-19 發表
之前介紹比大家嘅網購韓國衫,尋日開始清貨大平賣!
不過好多只有一兩件,所以要快~但真係好抵
如果大家有 ...
可以比條link黎睇下嗎?

男爵府

引用:有冇人鍾意喺淘宝買女裝衫?我買過二次都中

原帖由 bkcookie 於 16-02-09 發表
有冇人鍾意喺淘宝買女裝衫?我買過二次都中招! 諗住百幾蚊同埋多好評嘅賣家唔會太差,點知質地同cutting都 ...
以家淘寶d 衫很差, 買返來都貨不對版, 所以現在無買了!

大宅

回覆:fung~~ 的帖子

已pm

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

我鐘意買日單、原單幾十蚊個d,比較小中伏

複式洋房

淘寶買衫好唔抵,冇得試身,唔啱大細要退貨,運費要自付

複式洋房

但價錢較平

首頁

尾頁

跳至