親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+981228+於+16-02-28+發表Than

原帖由 tsztszmama 於 16-02-29 發表
啱啱一月去住左星野兩晚, 四大一小住Risonare,約五千一晚包早餐, 房內有按摩浴池同一個細sauna房,我都係 ...
Thanks tsztszmama

正喎!?我地都有諗住玩個游泳,好似話有人造浪,我估都會幾好玩!Ice Village都一定會去, 係咪仲有得玩留冰架?

我諗住book The Tower, 聽日講話會平D同方便D。

另外,請問如果住3日2晚夠唔夠時間玩晒佢D主要活動?同埋我地今次都會去學滑雪(滑倒識停同起身就滿足了, 諗住入住期間每日滑2-3個鐘)希望夠時間玩佢另外嘅設施啦

男爵府

heilok 發表於 16-2-26 18:52
呢間有free shuttle來回札幌。
請問留壽都除了住Westin Rusutu Resort Hotel & Convention之外, 仲有冇其他好介紹?

公爵府

回覆:siuap 的帖子

留壽都係一個resort, 你提及的兩間酒店其實都係嗰個集團,附近可能有民宿,呢方面就唔清楚,因為唔近架,一定要自駕先去到,唔同niseko.

大宅

引用:Quote:原帖由 tsztszmama 於 16-02-29 發表

原帖由 981228 於 16-02-29 發表

正喎!?我地都有諗住玩個游泳,好似話有人造浪,我估都會幾好玩!Ice Village都 ...
係呀, 泳池有人造浪, 都幾好玩,但其實唔係好大,佢同一個area係隔離可以浸溫泉, 我都有滑雪, 可以早啲網上報名, 平啲, 阿囡四歲第一次滑雪, 佢玩得好開心, 係ski school學。

係呀, the tower平啲同埋近滑雪場, 比較實惠,如果下次去都會住the tower, 一行出去就係,但就好多人, lobby超多人, 仲好多強國人同旅行團, Risonare就冇咁多人, 多數係外國人,住Risonare可以上頂樓食早餐, 啲野好好食, 境又好靚,如果三日兩夜full day都可以玩晒主要景點, 推介食森林餐廳,個境真係好靚, 係入面搭shuttle bus上落好方便, 滑雪可以幾個人一齊學, 大人7800yen兩個鐘包鞋同板, 小童7800兩個鐘, 但鞋同板另外俾3900租一日

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 Helllokitty 於 16-02-28 發

原帖由 981228 於 16-02-28 發表
Thanks Helllokitty & ahmama嘅資料!

我諗住2017CNY住兩晚(如果book倒嘅話)
早幾年2大1小住tower四人房,包早晚餐,snowmobile,ski pass,27000yen,當時9算都抵到爛!宜家應該無呢支歌仔唱!

大宅

引用:Quote:原帖由+981228+於+16-02-29+發表Than

原帖由 tsztszmama 於 16-02-29 發表
係呀, 泳池有人造浪, 都幾好玩,但其實唔係好大,佢同一個area係隔離可以浸溫泉, 我都有滑雪, 可以早啲 ...

多謝妳嘅資料,真係好詳盡呀!
我上網睇過森林餐廳,真係好靚好靚!

另外,我想一家4口一樣學ski(不過而家心思思想學snow board), 見佢網上私人教練,貴果個season/session, 要24000日元(包一個人),另外on top要加8000日元一個人,好貴啊

因為我係農曆年去,所以我估都係最貴果隻

大宅

引用:Quote:原帖由+981228+於+16-02-28+發表Than

原帖由 ahmama 於 16-02-29 發表
早幾年2大1小住tower四人房,包早晚餐,snowmobile,ski pass,27000yen,當時9算都抵到爛!宜家應該無呢支 ...
Thanks ahmama

睇倒你住果個價錢真係流晒口水啦

大宅

引用:Quote:原帖由 tsztszmama 於 16-02-29 發表

原帖由 981228 於 16-03-01 發表

多謝妳嘅資料,真係好詳盡呀!
我都係學snowboard, 今次第二次玩, 第一次係六年前係二世古搵私人教練1對2, 今次就1對3, 因為之前玩過好易上手, 妹妹就第一次學, 最難係跌完起身, 但佢都話會玩第二次, 阿囡都係玩snowboard, 但如果同佢揀學ski, 應該學識左, 因為snowboard對四歲既佢都有重量, 好難自己行到,同埋阿囡第一次玩雪,星野私人教練好貴, 小朋友幾大?

大宅

引用:Quote:原帖由+981228+於+16-03-01+發表Than

原帖由 tsztszmama 於 16-03-01 發表
我都係學snowboard, 今次第二次玩, 第一次係六年前係二世古搵私人教練1對2, 今次就1對3, 因為之前玩過好 ...
原來你都係學snowboard!
咁你覺得學snowboard定ski易D呀?
我仲以為snowboard容易起返身添...

我細囝5歲,不過好細粒
上次聖誕去咗旭川雪之村玩咗一陣ski, 見佢玩到唔捨得走,問佢想唔想學,佢話想,所以出年新年去就一家人學囉(其實我想學咗好多年架啦) 我會比d YouTube 佢睇,睇下佢想學sb 定 ski先

首頁

尾頁

跳至