自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

agree d人唯恐天下不亂

最慘有d人都唔知邊度聽返黎變晒第一身
周圍話係自己朋友個朋友個朋友講佢聽

子爵府

無架喎! 係咪謠言都未知.
人地聽左去拎錢, 無事的話佢地冇蝕到. (除非比人打劫)
但你地冇聽到的話最後萬一蝕左, 咪得你自己喊囉.

世事難料, 邊有必定唔執的公司?!

我路過咋~ 只係以事論事.

我公司都係用東亞, 我地都冇乜可以反應.
只煩在日日去 bank 要勁排隊, 煩煩煩!!!!!

不喜勿插!!

[ 本文章最後由 yau_grace 於 08-9-24 21:24 編輯 ]

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 whitehorse 於 08-9-24 17:17 發表
頭先買餸經過bea, 人頭湧湧, 有老有嫩有殘障. 啱啱打完風, C9要湊細路去迫(有D重要撲奶粉), 坐輪椅又去迫, 幾十歲行路震震下又去迫, 好殘忍呀!! 我有BEA戶口, 但我冇去攞$, 因為有信心, 亦都冇辦法去排長龍, 只好過 ...

係啦 ! 而且bea銀行的職員之前因為system要改已辛苦了一排,現在又 ...

唉 人心肉做呀 ! mouth:
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

如果收到料
上BK同姊妹講
都係唔想大家損失
好心上黎講又比人話做謠
其實做咩都比人話
有事唔出聲呢D先係智者

珍珠宮

原文章由 yau_grace 於 08-9-24 21:22 發表
無架喎!

我公司都係用東亞, 我地都冇乜可以反應.
只煩在日日去 bank 要勁排隊, 煩煩煩!!!!!

不喜勿插!!
...

我同意你!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 sonic04 於 08-9-24 19:30 發表
香港的銀行根本無可能倒閉(而家)

如果你唔做(銀行)

大把人爭住同你買啦

加上存款保障計劃(最多十萬元HKD)

根本唔洗怕

排緊隊D存戶咪又係咁講囉
有十萬唔駛怕
但又有幾多個人有十萬存款
仲要o係東亞丫
拎錢都係果d細戶

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 yoyo18 於 08-9-24 21:32 發表
頭先6點經過東亞仲有好多人排隊....排咗3,4條街...聽人講派籌截人都要排到8點...陰公....

佢地都係細戶
唔想架
唔拎如果有咩事咁點算
真係轉都無得轉
問人借真係慘過乜

男爵府

今日我都有朋友打比我叫我快D去攞錢, 但我第一感覺...無理由, 如果因次按問題, 幾時輪到東亞? 係執都康X信貸, 15分鐘審批, 24小時過數個停, 呢D先高風險.

人家...善意提醒啫, 仲要靠自己分析既!

大宅

其實就係細戶先唔使怕喎
存款保障保最高10萬

同埋"造謠"係講到自己知內幕o個隻
真係實牙實齒一定清盤喎

當然唔係話媽咪們聽到傳聞好心講
即使打字語氣上都分得出

[ 本文章最後由 littlefatc9 於 08-9-24 21:41 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 littlefatc9 於 08-9-24 21:37 發表
其實就係細戶先唔使怕喎
存款保障保最高10萬

我都想咁講,多過10萬先大獲姐.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

男爵府

我唔知發生乜事, 但亦不要掉以輕心. 好多年前有間好似叫國際商業銀行, 又係擠提 (我好細個, 唔知因乜事擠提), 但當時政府拍心口話間銀行冇事, 咁d人就唔攞錢住, 點知第二日間銀行真係倒閉, 好多人血本無歸, 但政府又冇責任賠.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 yau_grace 於 08-9-24 21:22 發表
無架喎! 係咪謠言都未知.

我公司都係用東亞, 我 ...

認同你講法

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 yuenwa 於 08-9-24 21:43 發表
我唔知發生乜事, 但亦不要掉以輕心. 好多年前有間好似叫國際商業銀行, 又係擠提 (我好細個, 唔知因乜事擠提), 但當時政府拍心口話間銀行冇事, 咁d人就唔攞錢住, 點知第二日間銀行真係倒閉, 好多人血本無歸, 但政府 ...

真有其事

[ 本文章最後由 caryfox 於 08-9-24 21:45 編輯 ]

大宅

10幾年前都發生過擠提,個間仲係印銀紙銀行. 個時又係而家禁

希望快d 風平浪靜. 香港呢排發生好多野 . 快d雨過天x

珍珠宮

我唔信hk.gov,但我信中央,上個禮拜大奇跡日,中央都入三行,如果宝baby真係有事,咪叫中銀hk吞咗佢囉,又唔係吞唔起.
而且話曬都係一間傳統銀行,又唔係投資銀行,
股神都入股高盛喇!
仲有,跟據住績,應該仲有2,3間話被說唔掂,大家又可以點做呢?
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

大宅

我下午3點幾都去左睇, 不過真係太多人排唔到隊, 因為我係返返下工出左去. 最後都係返左公司.

不過聽左東亞既澄清, 我都放心左好多. 點都好啦. 唔會冇事幹就會執既. 不過我都鄧個D公公婆婆辛苦. 因為甘既天氣下仲要去排隊. 希望唔好既野會快D過去啦.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

正話見到東亞門口排咗好多人

估計80-100人
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

今日先同屋企人講, 如果有一個半個非富則貴既呀毛提完款後響門口俾賊老笠式扑濕左, 就真係大劑過擠提

今日見任總行得出黎講, 應該都會穩定番人心, 話晒任總不嬲都係一個有承擔既人

首頁

尾頁

跳至