自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唉~睇到我都眼濕濕...有d咁既老豆...真係慘呀...
知道個男仔,不嬲都好驚個賤人老豆,但係個男仔驚佢老豆打自己亞婆,而去保護亞婆,所以比佢老豆打到宜家咁...真係好感動(感動係因為個男仔咁既先生老豆,都去保護亞婆,都敢去阻止!)!!
希望"展翔"大步欖過,早日康復!!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

子爵府

佢都唔係第1次打人啦。。
仲咩唔打999呀。
仲咩留D咁既人係身邊。。

侯爵府

希望個少年早日康復啦...........

大宅

酗酒/賭錢, 從來都是家庭悲劇嘅開始......

個仔個名叫“展翔”,當日對兒子的愛和期望

從第一口酒開始漸漸沖淡......

大宅

呢家人好有問題, 自己阿媽比個顛男人罵, 都可以不理, 由個仔去阻止, 個仔比個顛男人打, 就走出去報警, 係咪應該叫阿媽拖個女出去call人黎幫, 自己就走去阻止個顛男人打仔呢.

小朋友無辜, 何必要傷害佢地呢.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我舊老闆有一次, 用好奇怪既表情問我, 如果老公打我我會點, 我話, 一刀飛落佢度
原來我老闆係xx社主席, 剛剛去和階之家做服務, 同d社工傾過, d社工話, 果d女人, 覺得老公養家好辛苦, 自己無本事幫唔到手, 所以俾老公打下發洩下係好應份既! 而且亦無第2度可以去, 所以咪一次又一次縱容左d家庭暴力, 直到不可收拾lor
實在無法明白點可以忍到..............希望個男仔無事啦, 亦希望佢老豆終於清醒返, 睇下自己幾on居!
原文章由 bebee0526 於 08-9-25 12:17 PM 發表
個男人係咪癲架.....飲醉就打自己啦!!!自己個仔都打成咁...佢唔死都冇用!!!
個女人又係ge,,個仔細個都比個老公咁sm....都仲...唉!
如果比著係我....我一定會第一時間打999同叫呀媽帶個女出去
我就會入廚房拎刀斬7佢: ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哩個男仔好勇敢, 亦都好乖巧, 希望佢吉人天相.

大宅

呢D人真係拉佢去坐監都係便宜咗佢...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

希望個少年可以快快好番啦

點解個阿媽明知道自己個c6咈都仲一齊架

我以前個c6都係因為打我...我怕日後仔仔有事..所以快快分開...
唉....男人...一衰起上嚟咩都做得出

大宅

好媽媽勳章

生個仔出黎,係要黎錫,唔係要黎打,死酒鬼真係不知所謂
快樂可人兒
:-DResults:

侯爵府

愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

BK Milk勳章

呢個老豆唔死都冇用

一世不能原諒

男爵府

捉個酒鬼坐監就岩喇,以免其他家人再受害

別墅

番 禺 新 移 民 來 港 家 庭,即香港政府給引佢地來港做成禍。
原文章由 happy168 於 08-9-25 09:53 發表
【 本 報 訊 】 屯 門 一 名 經 常 酒 後 虐 打 妻 兒 的 暴 躁 男 子 , 昨 日 又 借 醉 向 岳 母 動 粗 。 一 向 畏 父 如 虎 的 16 歲 兒 子 , 見 狀 亦 無 法 忍 受 , 即 時 上 前 保 護 外 婆 , 結 果 慘 遭 狠 父 ...

首頁

尾頁

跳至