婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

我的育兒心得勳章

candy-chiu 發表於 16-3-11 13:44
樓主叫你朋友去搵社工問下,佢無收入,將來離婚撫養權會點,社署會唔會有地方可收留佢兩母子。自已心中盤算 ...

其實我地真係唔敢俾任何意見,佢而家好唔開心只識喊,佢未見過佢老公咁嬲!我地都實在估唔到!不過佢99曾有大病,佢老公平日唔出聲果隻,呀媽老婆話事既,估唔到玩自殺搞到咁!佢99一次過食八粒!佢姑9見到無報警就咁的去醫院,打俾細佬鬧到拆天!62一早分居,唔知頭唔知路又打去鬧!我老公都識佢地,佢話佢99玩到咁大,好難搞,叫我多d搵佢傾下偈,等件事冷卻d再同老公傾!

公爵府

先簽定條件.心抱有什麼得益? 然後再搬入去.

侯爵府

我的育兒心得勳章

littledot 發表於 16-3-11 14:03
有收入當然好,但佢個b得半歲,如果冇人湊/唔想請工人/想自己照顧,都可以理解的,係呢個情況下,老公負責 ...

你講中!佢99真係咁講,叫佢地搬返去,唔請鐘點,佢幫朋友得閒望下b,話屋企都無特別野做!同埋佢地一早計劃做ftm,佢老公好注重教育,所以想老婆湊返,我朋友未生前都係教書!

男爵府

畀面勳章

回覆:唉,婆熄關係真係會令人崩潰

呢d 唔肯放手嘅99,堅煩!問題佢老公都覺得老婆錯,真是冇得搞,唔通你fd又扮自殺咩!只好祝福你朋友。

美菲絲    發表於 16-3-11 15:09

大宅

d 62 99真係好嗱搞笑
個孫唔係99生既 兩條友就講到好似自己生咁
個老豆老母抱緊 就係咁同個bb講佢地抱你抱得唔舒服 我抱
但呀b賴屎賴尿肚餓既時候呢 比你都比唔切
搞到我仲以為個囡唔係自己 似工人

我係你朋友就唔鬼彩個老公 為左個老公死忍99咁多年
老公連感恩既心都無 個呀媽扮自殺就即刻怪罪個老婆
62 99一分力都無出過 個C6都係出左一條精蟲咁大把
衰d講句 如果你朋友真係搬番娘家住或離婚
一眼都唔好比個男家見

大宅

cream090909 發表於 16-3-11 14:10
你講中!佢99真係咁講,叫佢地搬返去,唔請鐘點,佢幫朋友得閒望下b,話屋企都無特別野做!同埋佢地一早計 ...
得閒幫佢睇下 轉個頭又話日日幫手睇孫好辛苦 個新抱淨係識做其他野唔理個孫d 99乜都可以講一親 唔見d99會同自己99住 唔識將心比心

美菲絲    發表於 16-3-11 15:09

子爵府

sinkaman0203 發表於 16-3-11 14:32
得閒幫佢睇下 轉個頭又話日日幫手睇孫好辛苦 個新抱淨係識做其他野唔理個孫d 99乜都可以講一親 唔見d99會同 ...
我奶奶就係咁既人~~~實例發生係另一個新抱身上~~~
一出世話幫個新抱湊B~~~咁個新抱唔係一定要自己湊既人黎~~~咪話ok~~繼續返工囉~~

誰知奶奶自己頂唔住要俾個B困身成日~~又厭辛苦~~要有呀四跟身~~~

話請工人~~奶奶唔肯~~~一心諗住要個新抱辭工做呀四~~~週圍話個新抱搵得少~~不如唔好做~~又話個新抱唔理個仔~~~

最後逼到個新抱辭工啦~~~~點知奶奶個如意算盤打唔響~~~新抱辭得工就唔會做副手呀四啦~~~新抱直情自己湊返晒~~~

奶奶條氣就頂住~~~又週圍話個新抱唔俾個孫佢湊~~唔俾個孫佢見~~~

所以神又係佢~~鬼又係佢~~~乜都佢講晒~~~

大宅

引用:我講緊我朋友,佢平日都唔多講99,有時仲會

原帖由 cream090909 於 16-03-11 發表
我講緊我朋友,佢平日都唔多講99,有時仲會post下同99食飯相上fb,我地仲話好羨慕佢同99可以和平相處,讚佢e ...
比我都會話婆婆而家都要我地同佢住,佢同個心抱不和,咁我媽而家話要搬黎同我地住,你同唔同我媽住先?如果朋友老公答唔得,咁我係你朋友就會順勢講唔得囉,唔可以同你媽住

大宅

引用:Quote:sinkaman0203 發表於 16-3-11 14:32

原帖由 美菲絲 於 16-03-11 發表
我奶奶就係咁既人~~~實例發生係另一個新抱身上~~~
一出世話幫個新抱湊B~~~咁個新抱唔係一定要自己湊既人黎~ ...
同我99一鬼樣,一路湊孫又話辛苦,唔使佢湊又話我地唔俾孫佢見,咁我地話請工人又話我地哂錢,乜都佢講哂

別墅

引用:Quote:candy-chiu+發表於+16-3-11+13:44+樓

原帖由 cream090909 於 16-03-11 發表
其實我地真係唔敢俾任何意見,佢而家好唔開心只識喊,佢未見過佢老公咁嬲!我地都實在估唔到!不過佢99曾 ...
兩姐弟都有問題,你朋友老公成家都自私爆!

大宅

放心只吃八粒葯不會有事,
根本只想攪大件事,令你朋友屈服。
要玩,可以同佢玩大佢……
叫你朋友找社工,說現在好唔開心,想死,等社工同佢老公說說,等朋友老公知,不是你亜媽一人想死,你老婆都一樣。
不要屈服,否則你朋友不會有好日子過。佢99忽忽地,你朋友不夠佢玩。

方方媽媽    發表於 16-3-11 17:45

大宅

同呀99講,食必理痛死唔去架,有心要去死就跳落街啦,唔好係到做大龍鳯搞風搞雨,不知所謂!

翡翠宮

個老公咪錯曬囖,99一話自殺就要就範,以後隻會繼續用呢招逼佢哋

公爵府

99宜家不是由姑仔同住嗎 ? 玩什麼孤獨 ? (不要告訴我姑仔已經嫁左? 99的女兒應該以身作則不會搶走別人的兒子吧? .否則何來資格話阿嫂呀 ?)

子爵府

美之選468 發表於 16-3-11 17:57
99宜家不是由姑仔同住嗎 ? 玩什麼孤獨 ? (不要告訴我姑仔已經嫁左? 99的女兒應該以身作則不會搶走別人的兒 ...
唉~~~淨係得個女同住邊夠呀~~~見唔到個仔同個孫呀麻~~~
講到尾都係奶奶想要乜就要乜~~~

子爵府

Ssssyiu 發表於 16-3-11 17:34
同呀99講,食必理痛死唔去架,有心要去死就跳落街啦,唔好係到做大龍鳯搞風搞雨,不知所謂!

...
依d有腦既人都知啦~~~
但對住果堆無腦既人~~~咪只會話樓主冷血~~~奶奶自殺都不為所動~~

男爵府

叫自己阿媽都扮自殺玩下先

話個襯家同女婿蝦自己個女
自己又幫唔到個女覺得自己好冇用
等尐阿哥同女家親戚鬧爆個女婿先
99識玩呢樣嘢你估外母唔識玩呀

公爵府

xavierma215 發表於 16-3-11 18:21
叫自己阿媽都扮自殺玩下先

話個襯家同女婿蝦自己個女
正呀 !

大宅

8粒必理痛,如果係500mg,即係每日最高服用量。
呢個自殺方法,有noise,但點解剛剛係8粒?!其實大家都心知肚明。明知比人威脅都仲要個老婆妥協,佢仲點做人老公,點為人師表?係咪將來啲學生威脅你又就範?
如果朋友老公真係擔心亞媽會自殺,咁請佢自己搬返去同住,但就唔好比自己個仔一齊搬,因為佢亞媽隨時會傷害個孫然後自毁,之前香港就發生過一單亞爺掉左亞孫落樓然後自殺。

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:美之選468+發表於+16-3-11+17:57+99

原帖由 美菲絲 於 16-03-11 發表
唉~~~淨係得個女同住邊夠呀~~~見唔到個仔同個孫呀麻~~~
講到尾都係奶奶想要乜就要乜~~~
...
因為聽佢講過佢姑9應該唔會結婚生仔,佢99又好恨孫,生第一個時已叫佢地快手生多個,好似佢咁湊個好字!

首頁
12345...7

尾頁

跳至