自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我兩隻都有...8月嗰時走左一大部份....
now得番9仟幾蚊咪諗住放在囉...
之前我都吾多想走嗰d...但個fd係咁叫我走
因放左兩年巳earn左1/4..扣哂所有free
[

大宅

我揾到呢度介紹基金各方面知識,得閒可以睇下。

http://www.hkifa.org.hk/chi/download/about_publications/C_FundInv.pdf

別墅

原文章由 conniechan1975 於 08-10-8 10:32 發表
i just buy manlife fund 2 months ago. i pay yearly to my agent. i dono what's going on at this moment. i will review again 1 year later and see should i get all the money back or con't to invest or no ...

呢種時勢入市買有年期基金
唔應該做年供
因為有年期基金
要享受平均成本法既好處

connie
下次, 叫agent幫你轉月供啦

cheers
aln ;)

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

基金作長線,一動不如一靜,幾廿年後應該唔會仲係咁呀mouth:

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我係唸, 雷曼, aig 都可以執既, 若干年後, 會5會我地都變成雷曼苦主??

原文章由 acbeans 於 08-10-8 08:10 PM 發表
基金作長線,一動不如一靜,幾廿年後應該唔會仲係咁呀mouth:

珍珠宮

但係我唔知買邊隻安全喎,請問邊樣查証出可信的資料?

首頁

尾頁

跳至