自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

叫sales介紹實推d高佣金產品比你
自己上網睇評價仲靠得住

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

回覆:mamahahaha 的帖子

未送貨?應該可以改款,你話尺碼吾啱放

大宅

回覆:點解我買左呢部洗衣機?

我買左西門子,買左無耐,暫時好滿意,西門子洗衣算出名,lg產品暫時未敢用住

大宅

回覆:點解我買左呢部洗衣機?

大公司要改單吾難,放心

伯爵府

佢地實會推介賣唔出或多俑貨比你
我不嬲唔會信佢地

zstb    發表於 16-5-5 11:13

象牙宮

係呢間賣應該可以改的, 去走轉改單補差額就得.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

當局者迷,一部洗衣機者,總好過遇到祈福黨或寶藥黨。大公司未送貨可以換。

男爵府

日立好吾好, 想買, 我部西門子好嘈(6年)

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mamahahaha 發表於 16-5-5 09:24
昨日去百佬會買洗衣機, 本來已經揀定左L豬, 去到問好晒D FEATURES都滿意, 點知又口痕同個SALES 講想睇下仲 ...

打去問要轉.

上次我去百佬睇 D SALES 又係狂SALE 惠而POOL , 又話點好點好 , 我相信可能係 D COMMISSION 會好D ,

因為佢介紹部新款比我, 又話新式噴水, 又話有好多新FUNCTION , 係 8千幾蚊 ,

咁我就去睇返D 舊款, 唔係講笑 , 裡面個桶根本就一樣, 係個外殼同個MENU唔同 ,

我就問返個 SALES, 話裡面個桶根本就一樣 , 點唔同噴水出來, 你睇下其他牌子果D, 個桶裡面真係唔同喎 ,

個SALES 答我唔到, 之後仲話你自己睇下啦 , 好明顯佢係咩都唔知, 得個吹字 ,

咁我就去左睇 LX , 呢個SALES 好好, 逐樣同我解釋 , 同埋仲同我睇埋日X , 惠而POOL , LX , 金X 等等 ,

真係差唔多所有都睇晒 , 桶, MENU , 結構 , 邊位膠, 羅絲 , 慢慢分析邊樣好邊樣唔好, 最後我二揀一 , 日X OR LX ,

第一次我冇買到, 返左屋企再上網睇睇 , LX 係冇用條帶 , 就算日X有避震都好似差小小咁,

再落多一次去, 同埋D 屋企人一齊再睇 , SALES 好好人, 我屋企人好多問題問, 佢都一一解答,

最尾買左LX , 真係冇揀錯 , 屋企人話好用, 好靜, D 衫好乾淨 .

而且我 D朋友用惠而POOL , 真係好快有問題 , 有個整左幾次都唔得, 最尾朋友都買過部.

不過有時買電器真係睇你好唔好彩 .

大宅

fatfatfat2013 發表於 16-5-5 11:10
打去問要轉.

上次我去百佬睇 D SALES 又係狂SALE 惠而POOL , 又話點好點好 , 我相信可能係 D COMMISSION ...

已打去HOLD 住左喇~~
一陣去睇下買咩牌子好~ 各位, 我應該買咩牌子....

又︰其實洗衣乾衣2合1好唔好?D衫係咪洗完即乾 (我知TGC 行媒氣係全乾的, 可惜廚房容納唔到, 只可以用2合1)....

琥珀宮

回覆樓主:

因為個部機個sales分佣最高,所以佢咪sales你個部,所以去電器舖千祈唔好等sales推介,要自己心裡有定個底買邊部

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

金章唔好用

侯爵府

有人說惠xx 好好用, 用了10年8年都冇問題, 是的, 舊既惠xx是幾好, 但有整開洗衣機cf 說, 近年的惠xx千其唔好買, 成日壞, 可能轉出產地/工廠有關

我上年換了日立大眼仔, 好quiet

珍珠宮

Miss_sy 發表於 16-5-5 10:28
我就買過雪櫃唔夠3個月就玩完

咁黑仔?多年來我只聽過一個雪櫃壞,韓國牌子

珍珠宮

mamahahaha 發表於 16-5-5 11:49

以前我部2合1,洗5kg 只乾到2.5.

玩了幾次就冇乾

電費貴,聽說 2合1 易壞d

珍珠宮

siumak 發表於 16-5-5 10:26
我係金章用家﹐
部機2009年買﹐
年年都有續保﹐

年年續保,好重皮啊

侯爵府

我好耐之前都係買LG,用咗半年到摩打壞咗要換部新機。之後用多4年度,漏電就成部掉咗。換咗Hitachi,但Hitachi個滾筒唔夠我部舊LG好,洗完啲衫好巢。不過買咗2年,都無壞過。我念念不忘LG,因為佢洗完啲衫好靚,咁我成日望部Hitachi快啲壞,等我可以換部LG,我成日出去睇機,結果發現而加LG啲滾筒同我幾年前用嗰部完全唔同,個設計同部Hitachi好似,咁我都驚就算買返LG都係會洗到啲衫巢。如果俾我而加揀,我會加多啲錢買部M牌。
愈嚟愈冇記性

侯爵府

陪月勳章

youhello507 發表於 16-5-5 13:10
年年續保,好重皮啊

我都有諗呢個問題,
但系我老公話續保,
咁咪續。

大宅

youhello507 發表於 16-5-5 13:04
咁黑仔?多年來我只聽過一個雪櫃壞,韓國牌子

就係惠x浦囉

侯爵府

mamahahaha 發表於 16-5-5 11:49

乾衣機唔係所有衣物都可以適用,而且啲嘢會好快舊。我用煤氣,只會乾毛巾同舊嘅襪,所有出街衫褲都唔會放乾衣機。
愈嚟愈冇記性

首頁
12345...9

尾頁

跳至