自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

一d都唔好食

珍珠宮

依家無咩人買野lu
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 JASMINEKI 於 09-8-14 15:45 發表
各位住係大埔 or 有機會蹳大埔食野嘅靚媽媽
好差, 11/8/2009 4:00pm 買了兩盒忠頭飯囉走, 返到屋企立即放在雪櫃,到夜晚7:00pm 兩侖飯已發出嗅味,而家還有酸酸叔叔的味, 因為嗰時已經係夜晚, 我沒有囉返去店鋪, 到了 ...

我試過响荃灣分店買過一包什錦味的迷你曼頭,第二日想蒸翻熱來食,點知已經發毛,有乜可能一日就變壞,我以後都唔會幫趁,佢D野一D都唔新鮮
妹妹於09年11月25日出世啦!

軒軒做哥哥啦!生生性性啦!

複式洋房

原帖由 snoopy8787 於 08-10-15 14:59 發表
唔覺得特別好食,比較貴,我果區佢間舖附近有另一間賣差唔多的,平佢好多。菜肉包,人地賣3蚊,佢買4.5,白饅頭,人地賣2蚊,佢賣3蚊,食過一次無再買。 ...

珍珠宮

係呀! 煩到想打爆個電視!!!
原帖由 bplus 於 09-8-14 16:06 發表
葵芳村商場果間仲嘈呀, 日日行過都聽到例霉姐"嘩", "嘩"咁叫 ... 要行快2步

水晶宮

好媽媽勳章

d職員冇笑容,個個都好似死老豆咁款,問多2句就黑面....
通常我買包食都係因為趕時間,要一路行一路食,果次去買時先知佢地d包係凍o既要reheat返先可以食,問佢地,佢地又冇咁o既服務...個職員仲要立即黑面

之後老公幫趁過一次...完全唔好食,又貴,包多個料,一凍左就硬到可以掟死人..,,,,
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

之前好多人幫趁嫁, 自從新聞發左單消息, 話唔知邊幾種包類, 含有乜野成份, 一個星期唔適宜食超過一個, 否則會對身體唔好, 所以就少人買左啦~

我都食少左...

大宅

我又覺得ok喎, 阿女最鍾意食佢香腸卷同朱古力饅頭, 阿仔食壽包飲豆漿. 我同老公食菜肉同叉燒.

通常我買定做早餐, 有時食唔晒放回雪櫃第二日再蒸都ok.

價錢方面我又覺得美x等西包一個腸仔包都要$5.5-6, 而家$3.5搞掂, 相對平左, 咪又係一條腸仔. 所以我都食多左. 唔食可放回雪櫃, 不過要蒸就麻煩d.

飯未食過, 點心ok, 但每間質素不同, 饀時多時少.

又可能我對佢地有好感, 因有次家人生日唔食得甜, 咁我問佢可唔可以做一對叉燒大壽包, 佢又ok, 但收左20元一個, 不過好大個, 好靚, 家人又開心, 我又比人讚聰明.

複式洋房

唔覺得佢好食

大宅

I like 唐記包點steam rice more.

首頁

尾頁

跳至