婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆樓主:

你老公同佢傾電話你都唔好聽啦
聽得呢啲癲人講野太多,心情都差啲

公爵府

BB出世也先別通知99.怕佢發癲來搶.日日企你樓下等.....電話NO也改埋.怕佢日日打來吵住BB睡覺.

伯爵府

回覆樓主:

痴到咁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:99再挑機(我就快爆啦)

你奶奶係咪有病

愛 我 就 別 傷 害 我

男爵府

做個靚太 發表於 16-5-31 14:04
我已經35週幾啦~最近99仲係時不時打電話尼嘈,我真係好想鬧番佢,好想話佢,當初大伯打佢,62唔要佢,老公 ...

你99都幾好嘢喎,下次叫你老公同佢講:「阿媽,我夠好想有樓收租,可惜我冇錢呢,你有冇啲俾住啲嚟駛吓先?」

珍珠宮

引用:你老公好保護你呀,亦應付得好好,成件事,最

原帖由 方方媽媽 於 16-05-31 發表
你老公好保護你呀,亦應付得好好,成件事,最激氣既應該係你99,你就開開心心等BB來臨啦!
生左都唔洗話比99聽, ...
其實老公話,佢曾經同一個同事呻過,個同事話,要搞掂婆媳關係,就係唔好俾老婆知99把衰口鬧人,係99面前又唔好提起老婆~即係好例牌嘅好仔兩頭瞞囉~
但我同老公都覺得,弊在99係大女人,根本當老公無到!
以前我去食飯,都會希望老公叫99唔好再講啲難聽野,我都係俾面老公忍架咋~結果99戈餐飯都係講唔停,仲話我地不分尊卑,繼續令我難憾!
有時老公好多野專登唔提,當無件事,99就覺得老公做唔到野,怕老婆,刻意要提俾我知,教訓我~
以前已經成日見佢不停洗老公同大伯腦,話邊個邊個親戚衰,總之要啲仔一齊憎尼個憎戈個~
咁多年,我見到嘅,係一個目中無人,輸打贏要,心胸狹窄嘅是非精,叫我點尊重佢?!
我唔想bb有個咁嘅嫲嫲。。

珍珠宮

引用:回覆 做個靚太 的帖子我以前都唔明,但而家

原帖由 M.A.C 於 16-05-31 發表
回覆 做個靚太 的帖子

我以前都唔明,但而家都明白,唔係個個都不孝既。有些事有些人不能單看表面,背後原 ...
多謝理解!
我99好中意,有乜野滿足唔到,就話邊個邊個鬧我地不孝,又話教會啲人都話我地冷血~
有時真係好難受,99真係可以9秒9做個呆滯樣出尼,再喊到我地好似要佢訓街咁,我真係好怕佢尼台戲!
係咪真係要我地癲晒,先知對住尼個人有幾辛苦?所以我好唔中意啲道德人士,乜都唔知,什至係幸福線上嘅人,就扮晒大俠咁,講埋啲道德野~令人地百上加斤!

美菲絲    發表於 16-6-1 09:32

珍珠宮

引用:唉~呢啲人,真係唔好理佢啦,打電話黎唔好

原帖由 雞蛋公主59 於 16-05-31 發表
唉~呢啲人,真係唔好理佢啦,打電話黎唔好接,佢走上黎屋企都唔好開門,唔肯走就報警求助,話之佢周圍唱你 ...
我依加已經講明,自己無資格,亦唔符合佢新抱嘅要求,我係頂唔順佢咬住唔放je~

美菲絲    發表於 16-6-1 09:32

珍珠宮

引用:99要用錢的時候....終於都想起呢個外人...

原帖由 美之選468 於 16-05-31 發表
99要用錢的時候....終於都想起呢個外人...心抱 ?
佢好醒架~永遠都話當我係女~
人前,就做俾人睇對我好,當我係女,可以俾人讚佢好99~
人後,就每次鬧我無家教,教訓我戈陣,都話當我係女,想教番好我,我覺得佢超級無禮貌,唔尊重我家人囉!真正羞家戈個係佢!
而且佢一直都認為,既然佢當我係女,我應該當番佢係阿媽,我係應份要回報同孝順佢,老實不客氣!
不過有樣野係真嘅~佢想搵水魚,實起諗起我尼個新抱!

珍珠宮

引用:連電話都唔好再聽啦~~~~聽完都有情緒病~~~

原帖由 美菲絲 於 16-05-31 發表
連電話都唔好再聽啦~~~~聽完都有情緒病~~~
之前見心理醫生,我同佢傾偈,戈次已經係食藥後見,情緒穩定左,同佢有講有笑,期間我講99講過嘅野,一龍嘴咁講,結果個醫生好搞笑,佢話:夠啦~叫你99停呀~真係好煩呀~

美菲絲    發表於 16-6-1 09:33

伯爵府

引用:Quote:原帖由+美菲絲+於+16-05-31+發表連電

原帖由 做個靚太 於 16-06-01 發表
之前見心理醫生,我同佢傾偈,戈次已經係食藥後見,情緒穩定左,同佢有講有笑,期間我講99講過嘅野,一龍嘴 ...
既然老公鐵定撐你,就等到 bb 出世後幾時覺得自己身心都 ready 先同佢講多左個人,反正佢知就夠,做人做到佢咁真係失敗

優悠在澳洲

男爵府

回覆樓主:

加油

大宅

引用:Quote:原帖由 雞蛋公主59 於 16-05-31 發表

原帖由 做個靚太 於 16-06-01 發表
我依加已經講明,自己無資格,亦唔符合佢新抱嘅要求,我係頂唔順佢咬住唔放je~

...
似乎佢點都想咬住你兩公婆唔放架啦,佢唔咬住你地,又點係人前繼續襯托出佢既好99角色呢~
分別只係你地有冇方法令到佢唔敢再咬,或者你對住佢既咬冇晒感覺...
真心,bb出世後唔好比佢知,就算要見都要大庭廣眾,錄埋音,以免比佢搶左拎唔返。

美菲絲    發表於 16-6-1 09:34

男爵府

陪月勳章

我諗只有避走唔見你99, 先可以擺脫佢.....

我堅信有呢一種人, 怕左佢, 真係有咩野都唔好俾佢知, 如果佢搵你老公, 叫佢講一兩句就好耍走佢, 如果唔係你多多時間都唔夠同佢玩....

美菲絲    發表於 16-6-1 09:34

子爵府

做個靚太 發表於 16-6-1 04:37
之前見心理醫生,我同佢傾偈,戈次已經係食藥後見,情緒穩定左,同佢有講有笑,期間我講99講過嘅野,一龍嘴 ...
淨係聽你講果一個電話內容巳經頂唔住啦~~~~唔好話之前發生果d~~~

伯爵府

方方媽媽 發表於 16-5-31 16:31
你老公好保護你呀,亦應付得好好,成件事,最激氣既應該係你99,你就開開心心等BB來臨啦!
生左都唔洗話比99聽, ...

中學都ok既

子爵府

畀面勳章

你有冇搞錯?!你咁都得嘅?!

咁你都唔鬧佢?直接叫佢食屎!要樓收租丫嘛,到時燒間大大間俾佢啦!等佢咁口臭丫嗱。。。

男爵府

回覆:做個靚太 的帖子

呢d99 少見為妙,唔好咁嬲啦

美菲絲    發表於 16-6-1 11:22

子爵府

準mama, 不要上心啦, 如果你期望佢有日會變"乖", 咁叫不切實際!!

連親生囝s都咁, 只可說可憐, 從今天起已不用上心, 基本上當自己身邊有個傻的, 餘下的不計較不動氣, 由佢發顛

bb的事, 暫時真的要保密, 畢竟生產前後hormones令情緒可以大上大落

我相信你62的離開+大伯打佢 (<<, really no good!!) 已經令佢信心盡失, 心靈如一個空洞, 佢不懂反省, 但卻希望擁有更多去填洞......其實好可憐, 為自己和bb積福, 不要理會她, 亦不落井下石

美菲絲    發表於 16-6-1 11:19

子爵府

jeremylui83 發表於 16-6-1 10:43
你有冇搞錯?!你咁都得嘅?!

咁你都唔鬧佢?直接叫佢食屎!要樓收租丫嘛,到時燒間大大間俾佢啦!等佢咁 ...

依d人鬧都厭晒氣~~~~~閃得有咁遠得咁遠啦~~~~

首頁
12345...8

尾頁

跳至