跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我果個仲未識反轉~~

原文章由 christyheihei 於 08-10-27 15:23 發表
我個仔都只係可以自己打側身咋,仲未識反轉

禁止發言

別墅

我個仔好鐘意自己打側身,不過仲未識反轉

子爵府

我囡囡係上星期五學識自己返轉了. 今日仲識自己還原添.

別墅

我個女一d去轉身既意識都冇, 已經教過佢, 但都係咁... 真擔心

禁止發言

別墅

BB girl rolled over succesfully 1.5 weeks ago. She has been rolling over whenever she is awake. She also kicks her legs to move forward. Then get frustrated for not able to move forward.

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我果個好似連側身都未識喎............ 唔知係咪工人日頭抱得太多呢~??
同埋奶奶又唔比佢 ,咁咪冇得係床仔練習囉~???好擔心~
原本我都唔覺得太大問題架~但奶奶昨日同我老公講....."話阿b點解成4個多月都仲未識反身既??我湊咁多個未試過咁遲架??""

我阿b係咪遲左好多呀???奶奶仲叫我地問下醫生點啊??好擔心

複式洋房

你要比佢訓多d床仔,咁先有機會比佢練習o架嘛 !
我囡囡只是識側身,仲未識反身 !
其實每個bb都唔同,唔需要比較o既 !

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係啦~mouth:
因為阿B之前唔係跟我住嘛~現在跟返我住希望好D啦~我已經同工人講左唔好抱咁多架啦~希望快D識啦佢~~~~~

禁止發言

別墅

My bb also very happy when she rolls over. She has new trick now - she likes to stretch out her legs and arms when she is tummy down - like she is flying.

大宅

我bb尋晚第一次自己反身呀!

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

我bb前日識反身啦~~ 尋日有時"責"住自己隻手拎唔返出來就大叫~~ 好攪笑~~

侯爵府

畀面勳章

我個女終於係4 個月既最後一日學識反身啦~~
不過,技術有待改進,佢要諗好耐先可以完成整個動作囉~~mouth:

別墅

我女女都識反身同埋拎返隻手出黎啦~
個人仲識郁郁下好似想爬咁啊

禁止發言

別墅

My son has tried to do that for 3 weeks. But he is too fat to do it. He has almost finish 3/4. His final barrier is his fat fat arm! I don't know how to let him do it.

別墅

我個仔好少轉身,我睇見都係兩三次咋,
不過亞b佢現在學緊sit up,好好笑,
醫生話有d bb係會唔轉身呀,
由其是肥果隻,不過不用擔心的,

首頁

尾頁

跳至