自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

加油! 祝福你和你家人

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

加油呀,祝福你

珍珠宮

引用:各位美麗JM,你地好我因為前兩天坐坐下腰好

原帖由 四眼雞丁 於 16-06-28 發表
各位美麗JM,你地好
我因為前兩天坐坐下腰好痛,好似扯住我d筋咁痛,連瞓床都痛到想死,因腰位置有五元大腫瘤, ...
雞丁, 好開心見到你出post

可以考慮試下生薯仔汁, 有jm 話過未期都醫好了

收集報紙專欄,分享民間食療,提供健康資訊,「養生」「秘方」「偏方」

馬鈴薯生汁療法

Posted by 管理員 on 2011 年 04 月 14 日Leave a comment (15)Go to comments

實在是小看了土豆(薯仔,馬鈴薯)。有一個馬鈴薯生汁療法,對慢性病很有效,沒有任何副作用,不僅可以治癌,也治好了很多人肝病、糖尿病、胃潰瘍、腎病、心臟病、高血壓、腰痛和肩膀痛等病。把馬鈴薯清洗乾淨,必須去除馬鈴薯長芽部分。發芽土豆及青色塊莖肉,可使人中毒,輝哥的白蝕就是這樣引起的。再連皮一起榨汁,得大約一水杯 200ml。將這些汁每天早餐前 30-60分鐘空腹喝下。可能的話,在晚餐之前也喝一杯。生汁擠出後要立刻喝完,而且每天堅持,見效後持續服用。身體衰弱無法喝一杯的人,可以分幾次喝完。如果不喜歡光喝馬鈴薯生汁,可以加入半隻蘋果榨汁。
土豆中的蛋白質比大豆還好,最接近動物蛋白。土豆富含鉀、鋅、鐵,所含的鉀可預防腦血管破裂。土豆利於減肥,同大米相比,所產生的熱量較低,每日有一餐只吃土豆,對減去多餘脂肪很有效。每週平均吃五至六個土豆,患中風的危險性可減少 40%。土豆和胃、調中、健脾、益氣,對胃潰瘍、習慣性便秘、熱咳及皮膚濕疹也有治療功效。土豆所含的蛋白質與維生素 B1相當於蘋果 10倍,脂肪是蘋果的 7倍,維生素 C是蘋果的 3倍半,維生素 C2和鐵質是蘋果的 3倍,磷是蘋果的 2倍,糖份和鈣質與蘋果相當,只有胡蘿蔔素的含量比蘋果少一點。春天是個濕疹爆發的季節,這裏又來了一個馬鈴薯生汁療法偏方。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

為咗仔仔,希望盡快得到合適治療!加油

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

保重

伯爵府

偉大媽咪,加油!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:痛醒左~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

四眼雞丁 發表於 16-6-28 03:53
各位美麗JM,你地好
我因為前兩天坐坐下腰好痛,好似扯住我d筋咁痛,連瞓床都痛到想死,因腰位置有五元大腫瘤, ...

雞丁,祝福你快樂!關關難過關關過,兩個仔係最大嘅動力!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

加油

男爵府

侯爵府

醒目開學勳章

雞丁, 好媽媽, 祝福您及二個仔仔, 加油 !!!

男爵府

要加油呀

男爵府

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

加油

水晶宮

四眼雞丁 發表於 16-6-28 03:53
各位美麗JM,你地好

雞丁,如果你痛到頂唔順就要講出來,只要有2個仔陪伴,喺邊度都有好風景,唔洗夾硬去好遠嘅地方。遲d如果冇咁痛,精神好d再出去啦!呢幾年一路有睇你post,見你捱過嘅日子,你已經非常叻女,我真心佩服你!大仔已經咁大個,佢都好叻仔,你要相信佢可以明白你。祝福你

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

祝福你呀雞丁
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆:四眼雞丁 的帖子

男爵府

加油加油

禁止訪問

畀面勳章

回覆:四眼雞丁 的帖子

首頁
12345...20