自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

張單有寫明是真皮嗎?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

別墅

其實你剩係想退錢? 真係冇乜可能, 因為已經過左咁耐
唔係真皮你而家先睇得出, 即係睇落質量都唔差啦
點解要咁執著佢一定要全張都係真
真係全張都真皮係要幾萬蚊架喎, 8000蚊只可以部分真皮
佢肯比你加600蚊修理, 我覺得好好呀!

我上年5月都買左張7000蚊沙發, 都係只係部分真
最近發現裂開, 自己買左D 沙發修補膠水同合成皮返來整

唔好咁執著, 其實好小事, 攪到要搵晒全部機構幫手, 太誇張, 自己精神壓力都會好大

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

水晶宮

回覆樓主:

咁樣爛法,會唔會有人為因素?比我會接受600蚊換過塊皮呢個方案,冇謂死咁多細胞同浪費精力。

洋房

bobomia 發表於 16-7-8 13:54
區議員得唔得?
區議員呢方面嘅野都可以幫到我??有無經驗分享下?

子爵府

我用緊實惠代理的紅蘋果的牀,地柜和衣柜已六年仍很簇新和實淨,但其他牌子就未用過。

用戶要求終止服務

contigger 發表於 16-7-8 12:37
我已經同CS經理投訴左,佢話可以加$600換皮。換黎無意思,根本唔係真皮。實惠已經被投訴慣,消委會都收過 ...

束主試下去東方日報投訴埋啊
同埋可去discuss 高登
Facebook

洋房

whywhite22 發表於 16-7-8 15:12
咁樣爛法,會唔會有人為因素?比我會接受600蚊換過塊皮呢個方案,冇謂死咁多細胞同浪費精力。 ...
張相只係其中兩度爛,仲有另外三,四度都爛左。我肯定唔係人為的,因為會見到皮面由好細個窿窿慢慢愈來愈爛,跟住裂開。 佢地賣假野,我唔會再補錢去換返同樣有問題嘅皮返黎。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

contigger 發表於 16-7-8 10:48
上年9月喺實惠買左張$8000真皮梳化,但唔夠3個月d皮裂開。我發現張梳化D皮根本唔係真皮,同實惠投訴攪左2 ...
去各大論壇唱行佢

伯爵府

回覆樓主:

我張真皮沙發都在實惠買,坐左兩年幾仲幾好
對上嗰張仲坐左成10年,因為搬先換咋

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

whywhite22 發表於 16-7-8 15:12
咁樣爛法,會唔會有人為因素?比我會接受600蚊換過塊皮呢個方案,冇謂死咁多細胞同浪費精力。 ...

同意 坐左幾十年梳化 都唔會係塊皮既中間 一字形甘劏開

通常都係駁口位 邊位爛 坐位爛

背位未試過爛

人造皮都唔會甘爆 最多坐得耐出爆列紋

呢個傷口似比野打橫割開

子爵府

回覆 contigger 的帖子

如果你張單有寫明喺真皮, 佢已犯左商品說明條例. 海關有無咁同你講? 睇相片, 你sofa應該喺PVC吾喺皮.

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

公爵府

回覆:實惠真皮梳化唔夠3個月就爛(己投訴消委會,海關,生果報)

子爵府

說好的商品說明條例呢

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

張單有寫明是真皮嗎?
你從何得知不是真皮?
自然裂開就爛?

侯爵府

開心吸收勳章

如果吾係真皮可以報海關舉報, 咁人地都要有証據先可以告得,
如果係真皮, 因品質差, 你只可以話實X D 貨吾得. 買貴左.

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔知商品說明條例果邊幫唔幫到你呢??
日本の平安を祈ります

首頁
12345...6

尾頁

跳至