親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

去深圳大半小時

珍珠宮

cheukyingmama 發表於 16-7-31 08:44
題外話,我哋坐酒店shuttle bus出商埸打bowling(包)同食牛肉面(溜冰埸隔離)我覺得好味。但我哋大人,細 ...

好抵呀! 有機會真係要去玩下

大宅

一人之下 發表於 16-8-10 00:20
我幾個月前去過,方便,黃崗有shuttle, 地方大乾淨,幾多野玩,但當時未可以游水。剛book 左8月份會去東莞 ...

皇岗過關後酒店車難揾嗎?

侯爵府

樂富 發表於 16-8-18 23:12
皇岗過關後酒店車難揾嗎?

一出關,係換錢舖頭過幾個舖位,係觀瀾湖貴賓室,好易搵。可以坐住等車,有車先叫你行出去。

大宅

回覆樓主:

Thank you

伯爵府

一人之下 發表於 16-8-10 00:20
我幾個月前去過,方便,黃崗有shuttle, 地方大乾淨,幾多野玩,但當時未可以游水。剛book 左8月份會去東莞 ...
去完東莞觀瀾湖請報料,下次都想試下

侯爵府

coldmilktea 發表於 16-8-19 11:32
去完東莞觀瀾湖請報料,下次都想試下

兩間都去過,我可以講下兩間的分別。兩間我地都upgrade左套房,但深圳的套房大好多,而且深圳的感覺就似去咗渡假村,而東莞的感覺係去咗酒店,所以以舒服計,深圳比較舒服。感覺上深圳管理比較好,所以保養得好d,東莞的地毯好似好舊好dirty咁,所以以乾淨計,深圳比較好。搭車方面,東莞同深圳都係係黃岡轉車,深圳大約三十分鐘,東莞大約45分鐘,都係直到酒店大堂,就算落雨都吾濕身,好方便。而玩方便,深圳有個游樂場,可以玩war game 船仔同有一個好大游樂場小朋友都玩得好開心(但如果夏天去係好曬同好熱)。仲可以試下去哥爾夫練習場試下開波,又可以去商場玩溜冰或保齡球,好多野玩,就算落雨都吾會悶。而東莞就無大公園,但泳池有一個大型吹氣床,都有小型滑水滑梯,又有大量吹氣水泡免費供應,而且有室內恒溫游泳池,落雨同冬天都游得。所以如果水上活動就東莞好玩好多。飲食方便,深圳除了酒店仲可以去觀瀾新城食,比較多選擇。東莞如果要返觀瀾新城要搭十五分鐘車,但一小時只是兩班車,所以我哋只係去溜冰時食埋,吾係好浪費時間。但酒店內飲食,東莞係十分之好食,一間中餐一間多國菜,兩間都好食,價錢同香港差吾多,推介海南雞飯同鰻魚飯,香港好食好多。深圳飲食就普通d。

大宅

回覆樓主:

無知請教,在酒店飲食,玩活動是否可用房咭埋單?

侯爵府

樂富 發表於 16-8-20 19:56
無知請教,在酒店飲食,玩活動是否可用房咭埋單?

活動我地用套票,食飯可以簽單,check out時一次過比。

大宅

引用:Quote:樂富 發表於 16-8-20 19:56 無知請教

原帖由 一人之下 於 16-08-20 發表
活動我地用套票,食飯可以簽單,check out時一次過比。
請問包的遊戲活動需要提前多久預約? 泳池有冇滑梯玩?

侯爵府

kimmielau 發表於 16-8-24 03:15
請問包的遊戲活動需要提前多久預約? 泳池有冇滑梯玩?

有小朋友煮野食班,呢個要早一天預約,其他都吾駛預約。游泳池有滑梯,但好短,比小朋友玩, 吾好預好似澳門果d好激果種。

大宅

回覆樓主:

吾用套票,每樣俾錢玩,化算嗎?

侯爵府

樂富 發表於 16-8-24 23:10
吾用套票,每樣俾錢玩,化算嗎?

如果吾食自助餐,吾買套票ok,散買都吾貴(因我有套票,所以無記低幾錢)。如果食自助餐就吾抵,因為套票包兩大一小自助餐,walkin 自助餐好似兩百幾一個人。

大宅

回覆樓主:

謝謝

子爵府

回覆樓主:

咁有冇人去過海口嗰間呢?
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

大宅

一人之下 發表於 16-8-19 13:38
兩間都去過,我可以講下兩間的分別。兩間我地都upgrade左套房,但深圳的套房大好多,而且深圳的感覺就似去 ...

請問深圳有冇好似東莞果種室內playroom? 8月中去完東莞玩,都打算下次去深圳果間,還想問問upgrade 套房加幾多錢呀?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

fatangel1108 發表於 16-8-28 10:25
請問深圳有冇好似東莞果種室內playroom? 8月中去完東莞玩,都打算下次去深圳果間,還想問問upgrade 套房加 ...

有個好細嘅遊戲室,
upgrade加300~400

侯爵府

fatangel1108 發表於 16-8-28 10:25
請問深圳有冇好似東莞果種室內playroom? 8月中去完東莞玩,都打算下次去深圳果間,還想問問upgrade 套房加 ...

我地上次去深圳係免費upgrade的。深圳都有playroom,但我深圳果次只係兩日一夜,吾夠時間玩,無睇過有幾大。

大宅

回覆樓主:

啱啱去咗深圳觀瀾返嚟,間酒店房好靚、大堂好靚 。觀瀾新城個商場好大有溜冰場、彈網、保齡球、戲院同好多野食,可以玩一日 。套票包哥爾夫球發球,佢專車車你去會員發球區,好好玩 感覺有啲似香港嘅megabox,酒店自助餐都幾好食雖然刺身係冇乜選擇但係都食得過

大宅

cheukyingmama 發表於 16-7-30 10:23
我7月中去完,唔多人,好舒服。因買了package,包早餐,$500餐飲卷,同幾項遊戲,玩兩日一夜都okay,好rel ...

Hi,想問下你深圳觀蘭有無水上樂園玩?

首頁

尾頁

跳至