跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

畀面勳章 爸B勳章

今早帶桐桐番學, 見到有D小朋友著住一D小蜜蜂衫, 知吾知道係乜來架?

男爵府

除咗柴米, 你有無考慮明德呢? 我就比較鍾情明德,可以我以前嗰代係明德好啦! 現在校舍又新空氣應該好過柴米.

原帖由 rabbitjc 於 09-2-10 15:25 發表
我心儀柴米, 同佢報左北角聖彼得堂幼稚園收左佢K1, 而這間幼稚園同柴米有聯繫, 所以入柴米既機會大D, 我聽朋友講N係淺過K, 警佢第時讀小學會辛苦, 佢宜家係呢度又讀得好開心, 好近屋企又番全日呢度好羅, 吾知幫吾幫 ...

大宅

畀面勳章 爸B勳章

對明德無乜認識, 只知個校舍真係好新好靚咋, 而柴米因為近屋企吾駛坐車, 加上口碑吾錯, 所以鍾意

原帖由 Mbaby 於 09-2-13 10:41 發表
除咗柴米, 你有無考慮明德呢? 我就比較鍾情明德,可以我以前嗰代係明德好啦! 現在校舍又新空氣應該好過柴米.

水晶宮

好媽媽勳章

小蜜蜂係女童軍總會入面其中一個制服隊伍,主要係比幼稚園小朋友參加.
不過我地要到N3先可以開始.
我大仔都有參加.
http://www.hkgga.org.hk/Chinese/HappyBee.htm

原帖由 rabbitjc 於 09-2-13 10:35 發表
今早帶桐桐番學, 見到有D小朋友著住一D小蜜蜂衫, 知吾知道係乜來架?

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

好媽媽勳章

rabbitjc ,

尋晚我上網阿仔一走埋黎見到你張大頭相就已經認得施穎桐,阿女就跟住走埋過黎不停叫施穎桐

原帖由 rabbitjc 於 09-2-10 11:58 發表
hi 大家好, 我係施穎桐媽媽, 真係好高興可以係度見到N1既媽媽丫, 我以後都會多d上來同大家chat :lol

大宅

畀面勳章 爸B勳章

哦...咁等N3時至參加

原帖由 patpat234 於 09-2-13 13:27 發表
小蜜蜂係女童軍總會入面其中一個制服隊伍,主要係比幼稚園小朋友參加.
不過我地要到N3先可以開始.
我大仔都有參加.
http://www.hkgga.org.hk/Chinese/HappyBee.htm

...

大宅

畀面勳章 爸B勳章

係呀, 你兩個仔女好叻喎, 咁都認得又記得佢個名
平時我問佢D同學仔叫咩名, 佢來來去去都係講果幾個名, 比佢激死, 有時我都聽吾清楚佢叫同學仔D名添呀

原帖由 patpat234 於 09-2-13 13:30 發表
rabbitjc ,

尋晚我上網阿仔一走埋黎見到你張大頭相就已經認得施穎桐,阿女就跟住走埋過黎不停叫施穎桐

水晶宮

好媽媽勳章

hehe,因為我打探左你桐桐個名好耐.
舊年見爸爸湊佢返學好得意,因為好多時都係抱住,望埋去個對比好大,桐桐細細粒好可愛.
果時曉敏都仲係好細粒,依家同桐桐好似差不多size喇.

原帖由 rabbitjc 於 09-2-13 15:57 發表
係呀, 你兩個仔女好叻喎, 咁都認得又記得佢個名
平時我問佢D同學仔叫咩名, 佢來來去去都係講果幾個名, 比佢激死, 有時我都聽吾清楚佢叫同學仔D名添呀

...

大宅

我又嚟報到先, 都係曉敏媽咪講開才知道呢樹開左個topic.

桐桐媽咪, 咪咁橋你又有報北角聖彼得堂幼稚園, 我都有幫君君報, 係佢兩歲左右時收左佢, 我鍾意佢地少班和老師有愛心, 但我又考慮到阿囝細細個要自己搭校車, 唔係好放心, 加上只有半日班, 妹妹出左世, 我攪唔掂兩個化骨龍係屋企, 所以最後放棄唔讀, 揀左入嚟讀胡好...

其實我係聖彼得堂幼稚園和北米的舊生, 所以佢地應該好大機會會收阿囝, 但就唔知柴米count唔count我呢位舊生囉... 我都係怕上小學(柴米)功課多又深, 唔知君君跟唔跟到, 佢講嘢唔係好叻...唉, 依家唔好煩呢d嘢住啦, 仲有幾年才上小一, 如冇意外, 應該會係胡好讀上去.

男爵府

知唔知胡好收唔收暫托小朋友

水晶宮

好媽媽勳章

有o架,
曉敏未正式入學,而又足左2歲時試過.
去呢到睇--->http://www.hkspc.org/aw/
click 入附設服務會睇到.

原帖由 fungfungmami 於 09-2-16 15:20 發表
知唔知胡好收唔收暫托小朋友

水晶宮

好媽媽勳章

終於見你出現

原帖由 bighip 於 09-2-16 14:04 發表
我又嚟報到先, 都係曉敏媽咪講開才知道呢樹開左個topic.

桐桐媽咪, 咪咁橋你又有報北角聖彼得堂幼稚園, 我都有幫君君報, 係佢兩歲左右時收左佢, 我鍾意佢地少班和老師有愛心, 但我又考慮到阿囝細細個要自己搭校車, ...

男爵府

d

大宅

畀面勳章 爸B勳章

hi 君君媽, 乜原來你仲有個細女架? 幾大呀?
我因為有個朋友個媽媽係北角聖彼得堂幼稚園度教, 佢話佢地好多小朋友都係升聖米, 加上上次去interview時覺得佢地d老師同校長都好有愛心, 好似胡好d老師同校長咁, 所以我同老公都覺得幾好, 不過我諗我地留係胡好繼續讀既機會都係好大, 因為亞女返得好開心, 所以我又吾係太想佢轉校
君君宜家講野有無多左?

原帖由 bighip 於 09-2-16 14:04 發表

桐桐媽咪, 咪咁橋你又有報北角聖彼得堂幼稚園, 我都有幫君君報, 係佢兩歲左右時收左佢, 我鍾意佢地少班和老師有愛心, 但我又考慮到阿囝細細個要自己搭校車, ...

大宅

畀面勳章 爸B勳章

哈哈, 我個女宜家都仲係咁細粒, 好似無乜大個咁, 連新來的小朋友都比她還要高, 佢其實都食好多野架 mouth:

原帖由 patpat234 於 09-2-13 17:09 發表
hehe,因為我打探左你桐桐個名好耐.
舊年見爸爸湊佢返學好得意,因為好多時都係抱住,望埋去個對比好大,桐桐細細粒好可愛.
果時曉敏都仲係好細粒,依家同桐桐好似差不多size喇.

...

水晶宮

好媽媽勳章

小朋友夠2歲未?
暫託都要夠2歲o架.

原帖由 fungfungmami 於 09-2-16 17:36 發表
但唔會o係果度讀n班woo.......只係讀幾個月,會唔會收

水晶宮

好媽媽勳章

但桐桐同爸爸個比例明顯同之前已經唔同左喇.

曉敏食好多野,上星期仲因為食滯左,仲食到嘔...
原帖由 rabbitjc 於 09-2-16 17:50 發表
哈哈, 我個女宜家都仲係咁細粒, 好似無乜大個咁, 連新來的小朋友都比她還要高, 佢其實都食好多野架 mouth:mouth:" />mouth:" />

男爵府

原帖由 patpat234 於 09-2-16 18:45 發表
小朋友夠2歲未?
暫託都要夠2歲o架.

下個月就夠,本來哥哥間學校都話可以,但大概知道讀到讀完依個n3轉校後,校長就突然轉呔話到時睇下有無位先

水晶宮

好媽媽勳章

如果你係每日同長期暫託,好多學校都唔得,要正式辦入學手續.
你可以先打去問下仲有冇n1位,因為今個月開始已經有18個學生.唔知仲有冇位....

原帖由 fungfungmami 於 09-2-16 19:00 發表

下個月就夠,本來哥哥間學校都話可以,但大概知道讀到讀完依個n3轉校後,校長就突然轉呔話到時睇下有無位先

大宅

畀面勳章 爸B勳章

回覆 # 的文章

上星期仲因為食滯左,仲食到嘔... <-- 曉敏咁食得? 佢食咩呀? 宜家無事丫麻?

首頁
12345...16

尾頁

跳至