自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

影張照片等你關心她兒子生病,唔鍾意就咪講囉

子爵府

KUDOS 發表於 16-8-29 18:14
同意樓主所言。好多人寧願浪費時間去寫篇感人文章呃like,但做就另一回事。
...

同意至極。作狀既人何其多。。。

子爵府

Bikecar 發表於 16-8-29 19:20
題外話 今日開FB 見到有個朋友 唔知去咗邊 post 咗十 幾二十個。嘩。真係比佢嚇死。百幾二百張相。真係無聊 ...

有個朋友,每個月都post百幾二百張仔女生活照,持續咗好幾年。。。skip過唔睇就算。

伯爵府

myaisha0435 發表於 16-8-29 20:07
老豆死左都影佢遺容放上網啦,

影個仔病冇咩野.....

唔係呀?

珍珠宮

畀面勳章

lalalumlum 發表於 16-8-29 22:34
唔係呀?

前果排之嘛,bk有討論過,

超誇張,仲係病床度.....

大宅

good_pig 發表於 16-8-29 19:40
我覺得呢d人同成日影包藥果d人一樣咁煩

驚死人唔知佢病 !

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

au6822 發表於 16-8-29 22:55
驚死人唔知佢病 !

我都唔明佢點解成日要share.

仲有一批係入廠影手帶

我寧願睇食野相

大宅

giraheiyear 發表於 16-8-29 18:18
同意。最近有個blogger, 由個仔病重至離世,火化紙都post 上fb! 嬲到我唔再睇!
...

可吾可以pm 我邊個?

珍珠宮

siuba 發表於 16-8-29 19:50
我同學仲怪,個女跌親個頭起咗一個乒乓波咁大嘅瘤。

佢每隔2小時影阿女大頭一張相放FB,每張相都連埋部(ol ...

我有朋友 sell 精油一樣。每隔幾個鐘 update。好彩嗰日佢 collage 咗先 po 一張

其實細路仔新陳代謝快,唔搞佢都好快好架啦

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:FB系俾人宣揚母愛,+扮晒恩愛,+淘醉自我既

原帖由 zhouzhouBB 於 16-08-29 發表
FB系俾人宣揚母愛, 扮晒恩愛, 淘醉自我既地方, 若其他人接受唔到, 只能唔跟蹤姐
...
Yes ! exactly!

伯爵府

Unfriend 咪得,好奇怪,見到好多人唔鍾意睇但又唔unfriend ,仲要話人麻煩奇怪,唔unfriend又要睇又要鬧咪仲奇怪嗰啲病樣,藥相我全部都冇做過

伯爵府

good_pig 發表於 16-8-29 20:25
跟住就好多人關心....

講真, FB上既關心, 就算再多有咩用,我都好怕d朋友病都影藥影自己個樣, 攪笑到美圖秀秀埋, 我堅頂唔緊, 或成日自拍張秀秀得過份既相講天氣講心情, 我堅唔明咁做做咩,想人覺得佢靚? 要知道一山還有一山高, 你靚有人更靚, 更何妨真係唔覺靚,通常我skip就算

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 iamapapa 於 16-08-29 發表其

原帖由 good_pig 於 16-08-29 發表
我覺得呢d人同成日影包藥果d人一樣咁煩

超認同,仲要有心機有時間將啲藥排靚個位來影相post上fb

good_pig    發表於 16-8-29 23:56

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

唔係睇唔睇follow唔 follow,只係探討或討論一件事遮。

我覺得某d人已經去到病態。

其實不斷放自己買衫整指甲食野花費落雨太陽做運動。。。其實已經唔止宣洩情感,我覺得一個普通人咁做精神上多少有d唔健康及病態。

你地記唔記得占基利套Truman show?

阿仔病都要影相公開。。。

老實講,我都好怕d父母公開仔女成積表,雖然我會為佢地高興,但另一方面,我又會諗,係咪應該咁做呢?

大宅

回覆樓主:

可能人地想當blog寫日記咁記錄呢?我fb都只post小朋友,但……我賴,一個月一兩張起,除旅行相,我見d fd整個小朋友頭髮都post,但又冇覺有問題,可能想比親友知小朋友近況呢?

男爵府

李豆豆 發表於 16-8-29 18:30
咁照顧又唔咪每分每秒都要照顧住,視線都唔可以移開既

不過始終我都覺得係多餘。 係人都會病la, post 個病樣上fb 有咩幫助, 超無謂, 我亦同意樓主所講係扮曬偉大lor

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:個你病重,你就去照顧佢啦

其實我更怕人地將whatsapp當自己Facebook咁用,成日post自己d仔女相出來,之前電話仲set左whatsapp相自己彈入album, 搞到我成個相薄有九成係人地d仔女相

我自己都有小朋友,其實真係無咩興趣睇你d仔女囉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fatping 發表於 16-8-29 23:26
講真, FB上既關心, 就算再多有咩用,我都好怕d朋友病都影藥影自己個樣, 攪笑到美圖秀秀埋, 我堅頂唔緊 ...

佢現實冇人關心卦..
我都係鐘意睇D 風光雪月囉, 唔好咁多字....唔好打抒情文

寶石宮

bu-b 發表於 16-8-29 23:55
其實我更怕人地將whatsapp當自己Facebook咁用,成日post自己d仔女相出來,之前電話仲set左whatsapp相自己彈 ...

whatsapp硬收真係勁煩

我已經SET左唔DOWNLOAD

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至