自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 李豆豆 的帖子

陶到中毒,買親衫就成家一齊訂,每款一打,但返到來就塞塞塞,之後搵唔到又買過.
<br><br>

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Wacoal 發表於 16-11-14 20:16
我鍾意, 乜都買一餐, 手袋,衫,化裝品,鞋....
好多時發現買左都冇乜用過,有時去外國網買完,番到黎d s ...

以前好鍾意,見到乜想要都買,但執多幾次屋後發現買到返嚟又未用過、着過,就情願將D錢去食、玩、旅行就算,講真買到又真係自己着得幾多、用得幾多吖
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

大宅

最鐘意買衫,化妝品,飾物,買書,買野食

總之靚同鐘意就咩都買一餐,唔識忍手,同見到衣櫃真係好多衫,好多仲要買完又唔係好鐘意,覺得好浪費,朋友去旅行我又淨唔到錢,到結婚買樓都幫唔到老公好多,覺得自己好無用 雖然依家都唔叫好好,但起碼無以前咁嚴重,希望自己越嚟越進步啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

之前每去一次旅行都買左幾年都用唔晒既護膚品,依家盡量都唔會再買.
轉頭衫又買左好多.c6都有微言.好彩我有姐姐執舊衫.佢好開心.每個姐姐我都比好多衫褲鞋襪袋,化妝品,屋企從來冇小偷呢樣野.

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

回覆:有冇人好鍾意買野?

送俾我囉

沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

水晶宮

回覆樓主:

我。我最鐘意

大宅

chinatea 發表於 16-11-15 01:20
女人...唔比佢買野就係得罪佢....唉.我家中都有人陶到伸請破產,4張咭數呀.

咁誇張?

珍珠宮

cherrylemon 發表於 16-11-15 01:16
超認同!我都係有個大腩,見到遮到肚嘅衫就好驚唔買左佢會冇衫再遮到個肚,所以一見又咁諗結果買左好多遮 ...

我仲要連暫時著唔落都買,成日唸住瘦翻就著到!我手臂同肚腩好粗壯啊,以前乜衫都著得靚,而家真係著唔岀件靚衫既神髓!

wcpcelia    發表於 16-11-16 10:01

大宅

回覆樓主:

我,每次出街都中意買野!靚就想買!以前返工揾到$就成日買衫,比阿媽話到,後期要偷偷帶返屋企唔比佢知,比佢發現穿新衣,就講大話係舊衫!

依家做左ftm, 買少左好多!但都忍唔住上網買,見到衣櫃d衫好靚,我又會好開心!心情都靚d!

男爵府

畀面勳章

回覆:有冇人好鍾意買野?

到! 一日到黑個腦不停諗要買啲乜, 我c6都話我病態

hohohohooooooo

珍珠宮

amax18 發表於 16-11-14 20:45
唔岩Size嘅衫送到黎我會懶得俾人由佢放係度,我仲會買明知唔岩碼嘅鞋番黎擺,電器同燈我都買唔少番黎但盒都 ...

你好勁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:女人...唔比佢買野就係得罪佢....唉.我家中

原帖由 chinatea 於 16-11-15 發表
女人...唔比佢買野就係得罪佢....唉.我家中都有人陶到伸請破產,4張咭數呀.
真架? 我自問買野都幾節制

chinatea    發表於 16-11-15 20:54

大宅

回覆樓主:

報到,買野嘅種類分唔同時段,一時係咁買衫,一時係咁買廚具,呢期係咁買手袋

公爵府

回覆樓主:

呢啲富貴病黎喎。。只有荷包硬化先可以治標。

我無亂買野既習慣,因為無錢,我C6就好中意買,特別食得既野,把口可以無停咁食,所有錢駛晒係食果度,但啲衫爛晒都唔捨得買。如果佢同佢老豆一齊行街巿就最得人驚,竟然話我屋企個煲湯煲唔夠大,買左個超大煲返黎煲一餐湯,我嬲到跳舞,仲買左一條面盆咁大條既魚,三百蚊一斤既蝦,一大盆蟹,買飽食飽就話唔夠錢返工,要問我攞。

珍珠宮

回覆樓主:

我之前係
而家努力戒緊

男爵府

Wacoal 發表於 16-11-14 22:38
死啦,我反而執哂d野俾人,會即刻出去買過d新既返屋企,仲覺得好多野要買
...
同我一模一樣心態呀

子爵府

回覆樓主:

我好鐘意!!!

另外,想問同款手袋不同色,會否買兩個??(好用,唔貴)

大宅

引用:我好鐘意!!!另外,想問同款手袋不同色,

原帖由 NBMOM 於 16-11-15 發表
我好鐘意!!!
我剛剛就係買咗兩set同款唔同色手袋

wcpcelia    發表於 16-11-16 10:01

伯爵府

Wacoal 發表於 16-11-14 20:16
我鍾意, 乜都買一餐, 手袋,衫,化裝品,鞋....
好多時發現買左都冇乜用過,有時去外國網買完,番到黎d s ...

鍾意使錢但唔多買衫褲袋因地方有限, 一向只愛買化妝護膚品,呢幾年重只愛買貴野, 一路儲錢一路買, 最愛名錶鑽石,唔阻地方又保值

首頁

尾頁

跳至