跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 olmanbb 於 08-12-5 21:50 發表
系呀,我今日返左屋企喇,终于都叫做可以训返一觉。

阿B d 相我post左上blog,有时间就睇吓啦!

祝你地顺顺利利, 阿B健康出世

見到你個囝囝了...想kiss 下佢...塊面仔肥嘟嘟....
好可愛,你好好休息下.....

[ 本文章最後由 B.GIRL 於 08-12-5 23:13 編輯 ]

男爵府

各位,

收到bbgrass sms 啊!! 佢在港安順利生左
阿囡...都有成 5 磅3安士....佢話阿女都好健
康...

祝bbgrass 同佢囡囡身體健康..
各位..大家都要加油啊 !!

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-5 23:06 發表
各位,

康...

各位..大家都要加油啊 !! ...

好嘢..又一個健康bb出咗世啦
下一個唔知又會到邊個呢?

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-5 23:03 發表

見到你個囝囝了...想kiss 下佢...塊面仔肥嘟嘟....
好可愛,你好好休息下.....

o..因為公司不能上face book,等我今晚返去睇吓先..
natalie 媽媽咁快出咗院=你同bb都好健康. 真是好啦!
希望其它bb都係咁..快快出院,健健康康啦!

男爵府

原文章由 燴番薯 於 08-12-6 09:11 發表

o..因為公司不能上face book,等我今晚返去睇吓先..
natalie 媽媽咁快出咗院=你同bb都好健康. 真是好啦!
希望其它bb都係咁..快快出院,健健康康啦!

係呀...natalie 媽個blog 都post 了相,
你有時間上去看看啦

別墅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-6 14:21 發表

係呀...natalie 媽個blog 都post 了相,
你有時間上去看看啦

去左睇喇.... 2個bb 都好得意呀...

大宅

hello各位!!!
我而家先有時間上下來留言咋
恭喜晒natalie媽咪! 是3號出世嗎?? 太好了
我b女25/11出世,早左d,keke~
呢幾天入左姑奶度,雖然有佢幫,但餵人奶生活真令我很累...但我會盡量堅持的...而家12點後的2餐都餵奶粉,亦試緊罐beanstalk,如果唔得就要轉了.
11月bb在廣華真的吃那個"愛他美",阿女食左成個星期,講真,真係唔知佢是本身腸胃唔好 或是 愛他美唔掂, 醫院話佢有嘔奶
and, 我女在醫院住了7天,估計因為d姑奶唔勤幫阿女換片,所以up到b女patpat損晒,搞到我心痛c啦,唉!

[ 本文章最後由 kitnat 於 08-12-6 18:58 編輯 ]

男爵府

原文章由 kitnat 於 08-12-6 18:55 發表
hello各位!!!
呢幾天入左姑奶度,雖然有佢幫,但餵人奶生活真令我很累...但我會盡量堅持的...而家12點後的2 ...

加油啊 !! 你要堅持餵阿女啊 .... 阿囡個pat pat 損左,
真係肉都痛,你好好照顧佢,遲d 應該無事嫁...放心 !!
見到你出到post 都好開心....半夜餵奶真係最辛苦,
不過如果阿囡唔夠飽,無計都要補奶粉..
你有時間真係休息多d...好好調理好身體啊 ..

[ 本文章最後由 B.GIRL 於 08-12-7 12:52 編輯 ]

大宅

原文章由 B.GIRL 於 08-12-7 12:51 發表

加油啊 !! 你要堅持餵阿女啊 .... 阿囡個pat pat 損左,
真係肉都痛,你好好照顧佢,遲d 應該無事嫁...放心 !!
見到你出到post 都好開心....半夜餵奶真係最辛苦,
不過如果阿囡唔夠飽,無計都要補奶粉..
你有時間真 ...

多謝支持!我會加油的!我已經幫阿女patpat搽左d藥粉,今日好左很多,開始結焦!

大宅

11月廣華b

各位11月媽咪
因為我b女在廣華吃左1星期"愛他美"後尾出院買左1罐當不時之需,仍未開封,唔知有無媽咪有興趣要左佢?我唔想浪費

大宅

恭喜晒bbgrass呀,越来越多bb出世喇,好开心

其他妈妈,你地都要努力呀!

原文章由 B.GIRL 於 08-12-5 23:06 發表
各位,

康...

各位..大家都要加油啊 !! ...

大宅

原文章由 kitnat 於 08-12-6 18:55 發表
hello各位!!!
呢幾天入左姑奶度,雖然有佢幫,但餵人奶生活真令我很累...但我會盡量堅持的...而家12點後的2 ...

個隻愛他美奶粉真係唔係好掂呀! 阿囝食左柯D臭臭好ugly,我分左幾餐幫佢轉返森永,而家好好多啦!

我而家要人奶+奶粉比阿囝食,因為上唔切奶,阿囝又快餓,我開刀生,暫時未飲得魚湯,希望過左12朝飲返d魚湯可以快d上多d奶啦! 琴晚開始試pump,因為阿囝扯得太勁,比佢整損晒,咪唯有pump出來囉,點知得幾十ml,希望pump多幾次會多d奶啦 or 快d好返比返阿囝埋身食。

大宅

我而家都系人奶+奶粉,不过奶粉就多数晚上先唯,等阿B可以一觉训耐D。须然我顺产,妈咪呢几日已经比好多鱼汤比我饮,但我都吾系上奶上得好好,所以我都尽量比阿B埋身食,等阿B吸多D,希望可以有帮助啦!

但我都比阿B整到选晒。

原文章由 ball_b 於 08-12-7 15:17 發表

個隻愛他美奶粉真係唔係好掂呀! 阿囝食左柯D臭臭好ugly,我分左幾餐幫佢轉返森永,而家好好多啦!

我而家要人奶+奶粉比阿囝食,因為上唔切奶,阿囝又快餓,我開刀生,暫時未飲得魚湯,希望過左12朝飲返d魚湯可以快d上多d奶啦! 琴 ...

別墅

hello各位!!!

大家都比心機呀, 做人mami真係好辛苦...真係好多謝大家0既分享!!!!
aiya,我都好心急, 離edd都唔夠一個week...會唔會輪到我呀b過期居留ga ???

btw, 係咪真係要呀b出左世先會有奶出ga ??? 聽大家咁講,上奶真係唔easy~ 因為我一路分泌都唔係好多....都好驚自己到时會無奶tim...

別墅

原文章由 olmanbb 於 08-12-7 18:07 發表
我而家都系人奶+奶粉,不过奶粉就多数晚上先唯,等阿B可以一觉训耐D。须然我顺产,妈咪呢几日已经比好多鱼汤比我饮,但我都吾系上奶上得好好,所以我都尽量比阿B埋身食,等阿B吸多D,希望可以有帮助啦!

但我都比阿B整到选晒。:pity ...

AIYA..個個都比呀b 吸損晒~~

大宅

原文章由 ball_b 於 08-12-7 15:17 發表

我而家要人奶+奶粉比阿囝食,因為上唔切奶,阿囝又快餓,我開刀生,暫時未飲得魚湯,希望過左12朝飲返d魚湯可以快d上多d奶啦! 琴 ...

原來呢隻奶粉禁唔掂,我都唔知,佢出院後我都全埋身.
請問你人奶同奶粉,點樣分配時間?

我同natalie媽咪差唔多,夜晚才補奶粉,等佢訓多d!

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-7 18:27 發表

大家都比心機呀, 做人mami真係好辛苦...真係好多謝大家0既分享!!!!
aiya,我都好心急, 離edd都唔夠一個week...會唔會輪到我呀b過期居留ga ???

btw, 係咪真係要呀b出左世先會有奶出ga ??? 聽大家咁講,上奶真係唔eas ...

不要擔心,我女雖然25/11出世,但我最谷果日係成4/12才最厲害!

男爵府

我有個媽咪教,佢個時個陪月每天一杯鮮奶 + 通草,
佢話會多d 奶水,你可以試下,睇下會好唔好d ....
加油!! 支持人奶媽媽......
真係好想快d 阿b 出細,可以同你地交流下....
仍然等待中...真係開始 " 發毛 " .......

[ 本文章最後由 B.GIRL 於 08-12-7 22:10 編輯 ]

男爵府

原文章由 olmanbb 於 08-12-7 18:07 發表

但我都比阿B整到选晒。:pity ...

Natalie 媽...你都好加油啊 !!

男爵府

原文章由 kitnat 於 08-12-7 14:11 發表

多謝支持!我會加油的!我已經幫阿女patpat搽左d藥粉,今日好左很多,開始結焦!

咁都好d,衣家開始結焦, 真係好返好多
遲d 應該無事.. ..........

首頁

尾頁

跳至