懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

均衡飲食就得啦!唔好攪到bb唔夠營養呀!

原文章由 kellyly 於 08-12-9 20:50 發表
我陀呀仔時,自己成日嘔la,而且自己有食物敏感就咁海產既蝦蜆呢d唔敢食la
而且c6又唔比我食呢樣又唔比我食嗰樣(佢聽佢同事講食得多油少少個b就會無左,見碟餸有d油c6都唔比我食)
搞到我十分之唔開心陀到第7個月呀b時得 ...

大宅

我都冇點戒口~我咩都食架
只要唔好過量就ok
每次食小小囉~

大宅

我都要黎訴下苦先....
1.有左之後,個人好易攰...行街行兩個鐘都攰到死左...真係掃興~~~

2.岩岩有左...見紅...要bedrest...又擔心佢有事...又冇胃口又攰...去到照oscar又驚餐死!!!而家又要擔心照結構......擔心左一大堆野~~~

3.岩岩有左...好多野都話唔食得...雖然都唔係戎到足...間唔時都食下m 記雞記薯片同朱古力...但係身邊既朋友就會牛咁眼望住你...好話你食埋d咁既野...冇營養!

4.有左到而家...好多尿尿...每晚仲好定時咁急醒...第二日返工就慘~~~

5.睇住自己個肚愈來愈脹同身體開始變形...肥上加肥...又怕會出紋...又怕收唔返....sigh

6,有左之後最辛苦既事....都唔係以上既野....而係比無良既老闆調職...要我去到一個咩都唔識既地方做人...陌生既同事同環境...做既野又唔同哂....sigh ....令到我好大壓力!!!!!!!!!

不過都係同大家一樣...見到亞b長大...就同自己講...要堅持到底!!!!!

[ 本文章最後由 菜菜子媽媽 於 08-12-10 13:57 編輯 ]

大宅

原文章由 菜菜子媽媽 於 08-12-10 13:55 發表
我都要黎訴下苦先....
1.有左之後,個人好易攰...行街行兩個鐘都攰到死左...真係掃興~~~

2.岩岩有左...見紅...要bedrest...又擔心佢有事...又冇胃口又攰...去到照oscar又驚餐死!!!而家又要擔心照結構..... ...

對!為左阿b,無悔!

子爵府

我又要訴下

衰人C6而家成日話我企鵝媽媽:;pppp:
行過都笑我個PATPAT阻曬成部42串電視 !! 根本都冇咁誇張!!!!!!!!!!!!!!

大宅

咁衰!叫佢唔好睇電視lor!

大宅

下???我0個時陀BB除左初初3,4 個月食得清D
之後就乜都食
我仲搞笑到臨生之前幾日晚晚自己落街食老麥薯條同麥旋風
係好恨食0個種...唔食訓唔著架
食左一個禮拜就生左阿仔LU

其實陀住個BB時真係好幸福...一D都唔辛苦...因為你嘔呀...暈呀,
都係頭幾個月先有....而家有得食有得訓....仲可以點你老公做野,幾鬼幸福
但個BB出左世後就會有更多問題出黎,又要湊佢,又要教佢,又要擔心呢樣0個樣....樣樣都好煩,到時你就會懷念陀BB既日子架喇!!!
大B仔0605 細B女1006

大宅

我又有苦要呻了!

我依家39週,阿b仲未肯出世,但係就係咁郁,郁到我晚晚都無覺好訓,又要去厠所,又反唔到身。老公都俾我攪到無覺好訓....唉....

大宅

原文章由 petunia 於 08-12-12 14:43 發表
我又有苦要呻了!

我依家39週,阿b仲未肯出世,但係就係咁郁,郁到我晚晚都無覺好訓,又要去厠所,又反唔到身。老公都俾我攪到無覺好訓....唉.... ...

應該差唔多了!
因為我記得我生前一晚係訓極都訓唔到,個肚係咁郁!
你試下食西瓜啦
WORK 架
大B仔0605 細B女1006

首頁

尾頁

跳至