想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

lamlam1218 發表於 17-2-7 09:42
大家好,想問問大家有時會否有一種怕的感覺?怕一世都沒有自己小孩。我久不久會這樣,睡得不好。c6其實完全 ...

Me too,,,, 小X後,成日就係滿腦子諗生B,每次一提小X,就cry,見到D大肚婆,又覺得why人地咁易,有D年紀大過我都生左三個……又諗無就希望說服老公比我領養……不過如果真係想生,我地衹能做的就係養好自己同老公身子,令自己放鬆,不要太粗勞,祝你我都能成功la!

複式洋房

lamlam1218 發表於 17-2-7 09:42
大家好,想問問大家有時會否有一種怕的感覺?怕一世都沒有自己小孩。我久不久會這樣,睡得不好。c6其實完全 ...

Me too,,,, 小X後,成日就係滿腦子諗生B,每次一提小X,就cry,見到D大肚婆,又覺得why人地咁易,有D年紀大過我都生左三個……又諗無就希望說服老公比我領養……不過如果真係想生,我地衹能做的就係養好自己同老公身子,令自己放鬆,不要太粗勞,祝你我都能成功la!

別墅

WinWin1026 發表於 17-2-7 10:42
Me too,,,, 小X後,成日就係滿腦子諗生B,每次一提小X,就cry,見到D大肚婆,又覺得why人地咁易,有D年紀大過 ...

我都係 2次 絕望到想領養又比老公鬧
但身邊同行者愈黎愈少 ..
個個都抱住個B話好易 加油
但唔明點解自己咁難... 好倦喇

複式洋房

RC0128 發表於 17-2-8 12:45
我都係 2次 絕望到想領養又比老公鬧
但身邊同行者愈黎愈少 ..
個個都抱住個B話好易 加油

唔好灰心,你仲好後生,我82年米仲驚,一切加油啦!好好調理兩公婆身體,這裡好多jm都一樣努力堅持緊,有時自己都要做自己心理醫生,我都成日無lala喊,喊完咪算low,睇開D,叫自己正面D,唔開心咪上黎呻下low祝你同我今年都成功la!

男爵府

回覆樓主:

樓主加油呀!我小x三次,一次俾一次甘同傷身。我當初第三次後萬念俱灰,想放棄想領養,但企返起身後揾個專家求診,佢話我有得搞唔洗絕望,於是,一年後我bingo,依家排除萬難25週喇!我係高危(加高齡)孕婦,所以每日也患得患失。

一日仲有M一日仲有機,加油呀!

洋房

KulookFung 發表於 17-2-8 14:18
樓主加油呀!我小x三次,一次俾一次甘同傷身。我當初第三次後萬念俱灰,想放棄想領養,但企返起身後揾個專 ...

謝謝你
可以pm你的專家給我嗎?

禁止訪問

複式洋房

KulookFung 發表於 17-2-8 14:18
樓主加油呀!我小x三次,一次俾一次甘同傷身。我當初第三次後萬念俱灰,想放棄想領養,但企返起身後揾個專 ...

可以pm那個專家給我嗎?thank

男爵府

WinWin1026 發表於 17-2-8 19:32
可以pm那個專家給我嗎?thank

我第三次係因為子宮頸鬆弛所以保唔住BB,所以揾嘅專家係呢方面有豐富經驗的醫生,唔知啱唔啱你呢?

複式洋房

KulookFung 發表於 17-2-8 20:46
我第三次係因為子宮頸鬆弛所以保唔住BB,所以揾嘅專家係呢方面有豐富經驗的醫生,唔知啱唔啱你呢?
...

咁我未有這個問題,衹係希望可以睇完,知道我同老公有咩問題可以根止,成功懷孕生到個健康BB咋

男爵府

WinWin1026 發表於 17-2-8 21:43
咁我未有這個問題,衹係希望可以睇完,知道我同老公有咩問題可以根止,成功懷孕生到個健康BB咋
...

咁不如去做個全面檢查,如男嘅精子質量分析,女嘅賀爾蒙指數同照吓子宮等等,了解情況先?

複式洋房

KulookFung 發表於 17-2-8 22:53
咁不如去做個全面檢查,如男嘅精子質量分析,女嘅賀爾蒙指數同照吓子宮等等,了解情況先?
...

我第三次失敗時,都萬念俱灰!我前晚才大哭完,問神點解我條路咁難行,好怕有第四次失敗!可否告知你看那個醫生?

男爵府

lamlam1218 發表於 17-2-9 12:54
我第三次失敗時,都萬念俱灰!我前晚才大哭完,問神點解我條路咁難行,好怕有第四次失敗!可否告知你看那 ...

我喊夠就阿Q地同自己講,所有經歷都係要我哋學識一啲嘢,可能係成為一個更堅強嘅媽媽,繼續勇敢嘗試。

大宅

rabbitmoon 發表於 17-1-24 15:17
2016年6月第一次試有BB,7月5日驗到有孕,個刻開心到喊。之後每日都好眼訓,下腹脹,食唔落野。到了7月尾去 ...

樓主!加油!
調理吓(針灸/艾灸)有幫助!
等你好消息!

複式洋房

KulookFung 發表於 17-2-9 17:52
我喊夠就阿Q地同自己講,所有經歷都係要我哋學識一啲嘢,可能係成為一個更堅強嘅媽媽,繼續勇敢嘗試。

我 ...

我是卵基因問題,有妳的鼓勵和開導已好好,因其他人是不會明白3次的精神傷害!雖然我已排了5月再做IVF, 但心裡依然怕第4次又衰

複式洋房

KulookFung 發表於 17-2-8 22:53
...

我小產係因為係空心胎,可以check D乜,係咪染色體有異常都可以check , 老公又可以check乜呢?

男爵府

BK Milk勳章

樓主唔好放棄!
我身邊好多朋友試過小x,最後都成功生bb
我有朋友仲試過連續小x兩次,第三次終於生咗個囝囝

男爵府

WinWin1026 發表於 17-2-10 16:04

我小產係因為係空心胎,可以check D乜,係咪染色體有異 ...

其實空心胎很常見,當初醫生同我解釋只係「唔好彩」,我就視它為「種子咁啱唔靚種唔出花,等下次」。但如一次又一次空心胎,醫生會進一步分析原因嚟處理。

空心胎係精子卵子有結合並有在子宮著床,但可能精子或卵子先天質素問題(遺傳或染色體問題),或子宮狀態唔能夠讓胚胎正常發展(供血或子宮內膜狀態問題),最後沒有生長成胎兒。如前者會較難處理,如後者我見有啲進取嘅醫生會讓孕婦成孕初期服助孕賀爾蒙及薄血藥去輔助。

好好調理好身體,找個可靠醫生問下意見,加油啊!

複式洋房

KulookFung 發表於 17-2-10 18:16
其實空心胎很常見,當初醫生同我解釋只係「唔好彩」,我就視它為「種子咁啱唔靚種唔出花,等下次」。但如 ...

謝謝你的見議,問左兩個e生都話係唔好彩丫,自然淘汰,唔關我事……未有之前無聽過空心胎,照完知道左,真係呆左

首頁

尾頁

跳至