自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

miuling814 發表於 17-2-9 15:03
姑丈仲有個大仔嘅,大仔雖然當年讀唔到書,但都好生性,依家已經成家立室咗,仲有埋小朋友,幫緊姑丈打理 ...
其實都好彩仲有個大仔而又生性幫到手
個細仔就俾d時間佢啦~

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

後生既有無計傾(老表個一班), 有就去打聽下, 8 下, 睇下呢位老表咩心態!!!

侯爵府

seaheart88 發表於 17-2-9 15:07
你表弟有工作?之前見話不務正業,點養條女?又租屋?

之前不務正業,咁姑姐都會俾零用佢洗嘅,如果唔係,表弟點養車?
可能平時有儲開零用呱,爛船都有3斤釘,一時3刻,餓唔死嘅

水晶宮

miuling814 發表於 17-2-9 14:31
講嘅係我表弟。

表弟以前好乖好生性,考到大學時,姑姐高興到擺咗幾圍請食飯慶祝。

中國人思想點都會留俾佢、表弟先唔坦心、如果女既大埋肚、分分鐘你姑姐求佢返黎呀

侯爵府

cy101 發表於 17-2-9 15:10
後生既有無計傾(老表個一班), 有就去打聽下, 8 下, 睇下呢位老表咩心態!!!

有啊,就係8完,聽完哩個2世祖老表講佢同條女點恩愛法,個個都O嘴囉

珍珠宮

回覆樓主:

中左愛情魔咒時,你表弟咩都聽唔入耳架啦… 有時好多嘢兩邊睇,有好多女仔都覺得未嫁入門都唔應該幫手做家務,可能你表弟都認同呢,覺得佢父母蝦個女仔。又或者你表弟明知父母錫佢,就用離家出走威脅父母接受個女仔
… 有d嘢外人睇唔清楚,當中發生咩爭執我地又唔知喎,唯有多關心你姑姐吧

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

走咗幾耐, 仲有無過水俾佢做零用, 如果佢有工作, 咁就好難講會唔會返, 如果失業無水, 咁忍多排, 可能會回歸!!!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

妳表弟無工作, 係咪妳姑姐一直都養緊佢

如果係的話, 佢只會繼續依賴, 一直都唔會成長

又會受個女仔影響

單看字面個故事

我覺得妳表弟是否好聽話的人, 例如: 以前好聽姑姐話, 叫佢做咩就做咩

而家只不過係換咗個聽話對像, 就係個女仔

如果妳表弟唔改呢種軟皮蛇性格, 無獨立思考

佢同呢個女仔分咗手, 都會遇上另一個辣妹

所以最著眼點係, 妳表弟要長大, 有獨立思考和分析能力

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

tester5 發表於 17-2-9 15:06
我都唔知我將來會點,可能我會㨂3)唔想冇左個仔,唯有尊重佢決定啦,老婆佢自己㨂既,同佢做人世既係你, ...
3)都係好方法不過只怕太頑劣,同你講多句都唔想咋。

我都有個仔,都好怕第日係咁。
Childhood is journey, not a race.

子爵府

開心吸收勳章

miuling814 發表於 17-2-9 14:43
就算個江山冇李生咁大,但姑丈嘅江山都比好多人好了,物業,生意,真係好多,我媽話,姑姐真係幾世都食唔 ...
咁, 可能是真愛呢 又或者表弟覺得是女朋友的世界中心, 佢係果度搵到存在價值呢

公爵府

miuling814 發表於 17-2-9 14:31
講嘅係我表弟。

表弟以前好乖好生性,考到大學時,姑姐高興到擺咗幾圍請食飯慶祝。

真不幸,冇計,識著個送上門的後生女,一般男人也是會沉迷,至少在肉體上,但心靈上,點頂呢d無所事事冇貢獻的人,希望小朋友快點醒覺,不再做廢人!做父母是很傷心的

琥珀宮

miuling814 發表於 17-2-9 15:12
有啊,就係8完,聽完哩個2世祖老表講佢同條女點恩愛法,個個都O嘴囉
條女好靚呀? 咁迷佢!!

侯爵府

Lovelovebear 發表於 17-2-9 15:12
中左愛情魔咒時,你表弟咩都聽唔入耳架啦… 有時好多嘢兩邊睇,有好多女仔都覺得未嫁入門都唔應該幫手做家 ...

姑姐話:個女仔懶到,連底褲都要姑姐幫佢洗埋。

姑姐屋企雖然有錢,但以前窮過慳慣嘅性格,所以屋企係冇請任何工人嘅。所有家務係姑姐一腳踢。

個女仔每次沖完涼(表弟間房係套房來嘅,有厠所浴室嘅),就拎桶衫擺喺姑姐個房門口。

2年來,我姑姐又同表弟講過,又話過個女仔,之後個女仔收斂一排後,又會變返以前咁,拎桶衫出來擺喺姑姐房門口要姑姐洗。

水晶宮

miuling814 發表於 17-2-9 15:01
曾經我姑丈都講過,當時仲未趕佢走嘅,姑丈同我表弟講:如果個女仔有咗,只要個女仔以後生性做人,以後好 ...

你姑丈太天真了、人地都唔希罕入門、係表弟跟住走、反正表弟個心係佢度、愈來愈覺得生仔好慘
佢地出去係好事、個女仔跟到表弟捱咪好囉、最好佢吃不得苦搵個第個
叫你姑媽咪心軟

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

搬走咪好囉!父母冇可能長留仔女係身邊,個仔咁鬼冇用,咪pang佢兩個出去捱下世界!姑姐姑丈都會百年歸老,好等現在磨練佢地,如果係真愛,山窮水盡佢兩人都不離不棄,仲發奮咪好囉!姑姐姑丈千萬唔好心軟。

男爵府

miuling814 發表於 17-2-9 14:43
就算個江山冇李生咁大,但姑丈嘅江山都比好多人好了,物業,生意,真係好多,我媽話,姑姐真係幾世都食唔 ...

即係有人用錢撻個男仔囉。

有錢都唔要,幾高尚吖

象牙宮

回覆樓主:

仔大仔世界,佢自己搞得掂生活,唔返屋企拎就算!有D野無得強求!唔通攬實過仔過下半世咩?!相信姑姐都唔想咁掛!有個錢唔使休,咪同老公去下旅行,食好D,安享晚年囉

琥珀宮

miuling814 發表於 17-2-9 15:18
姑姐話:個女仔懶到,連底褲都要姑姐幫佢洗埋。

姑姐屋企雖然有錢,但以前窮過慳慣嘅性格,所以屋企係冇 ...
俾我拎番桶衫俾個仔, 同佢講你條女既底衫褲, 一係佢自己洗, 一係你同佢洗! 要個老母同佢洗, 佢係邊位呀!!!

small_sze    發表於 17-2-10 13:14

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

當生少個就算,無計。
大家好,我是子悠~~

子爵府

回覆樓主:

姑媽同仔担誠講, 相見好同住難, 佢哋出去獨立搵自己嘅天地就好, 有時間返嚟食餐飯, 飲吓茶見吓面。有咩事屋企大門為佢常開

路遙知馬力, 同一個大食懶一齊生活唔係易事, 當佢識咗第二個就會回家啦。

首頁
12345...10

尾頁

跳至