跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

個老師同我講得48個位,唔知係咩意思?
插班位?餘下學位?

大宅

好擔心入唔到n1, 如果入唔到n1, 我驚k1 仲難攪. 諗住迦南收佢讀N1, 就k1,2,3 都讀佢架喇, 唔駛煩嘛

原帖由 余魚媽 於 09-1-23 10:31 發表
個老師同我講得48個位,唔知係咩意思?
插班位?餘下學位?

複式洋房

請問有無家長收到通知呀? 如有請留言......

大宅

I also want to know, it's been 3 weeks and they said we shall receive the reply in 3 weeks ar...

原帖由 winnie_167 於 09-2-8 00:45 發表
請問有無家長收到通知呀? 如有請留言......

男爵府

迦南今朝打左電話問我,上午班FULL左,下午班有位問我讀唔讀。
咁係咪即係收左呀?佢又唔答,話要等收信。

大宅

Really? I just called them up and they said they already started sending out letters on last Saturday, wish you all success lah....very worried tim.

原帖由 余魚媽 於 09-2-9 11:54 發表
迦南今朝打左電話問我,上午班FULL左,下午班有位問我讀唔讀。

複式洋房

原帖由 余魚媽 於 09-2-9 11:54 發表

我都係收到學校既電話,問我會唔會考慮pm....我亞b係細b,11月出世,好難有學校收,所以我一定會讀~~
咩咁樣唔係代表收左咩??

大宅

of cos 讀啦, 好大chance呀!!請問你地住邊頭呀?

原帖由 winnie_167 於 09-2-9 15:28 發表

我都係收到學校既電話,問我會唔會考慮pm....我亞b係細b,11月出世,好難有學校收,所以我一定會讀~~
咩咁樣唔係代表收左咩??

男爵府

我住葵芳
原帖由 BBCoffee 於 09-2-9 16:51 發表
of cos 讀啦, 好大chance呀!!請問你地住邊頭呀?

別墅

我剛剛收到信,收了Jasmine讀上午PN班.我想知上午班的上課時間和了解多一点PN班的課程.

大宅

原帖由 littleJasmine 於 09-2-9 19:41 發表
我剛剛收到信,收了Jasmine讀上午PN班.我想知上午班的上課時間和了解多一点PN班的課程.

我阿仔宜家讀緊 海濱迦南pn既 (番左半年啦)
上課時間:9.00-11.45
pn班 每日都有英文堂 (鬼佬上) 同 1星期3節普通話 (國語老師上) 主要 教唱歌 玩遊戲咁 會讀英文課本 (國語因冇書 吾太清楚教左乜 只知教一d單字/短句咁)
每星期有1-2堂 手工/填色畫畫堂
每星期2日 體育堂要著運動衫 (我估係大肌肉訓練)
每個月約教一本中文+英文書 (主要班主任教) + 1學期2本歌書
會有字卡(中英數 約一個月4-6張左右啦)
會有小肌肉訓練玩具 約一個月一份 算係家課
冇寫字同認a-z英文字
有圖字卡 係一張卡上面係圖下面係單字 如 米 手 口 apple teacher boy girl 咁
每2個月有生日party 或者叫 特別服裝日

小朋友番學好開心 不過想佢認字 就要自己再同佢操下
書基本上內容都會識讀/知道做乜既

複式洋房

原帖由 BBCoffee 於 09-2-9 16:51 發表

我住葵涌......唔知有無校車架呢??
請問你BB係咪都收左pm呀? 你bb幾月出世架??

複式洋房

原帖由 JadeW 於 09-2-9 21:55 發表

pn班 每日都有英文堂 (鬼佬上) 同 1星期3節普通話 (國語老師上) 主要 教唱歌 玩遊戲咁 會讀英文課本 (國語因冇書 吾太清楚教左乜 只知教一d單字/短 ...

好多謝你既information,好詳細呀!!:)
我仲想問係咩pm & am 都有校車架??同埋我想問係咪讀pn就會易d原校升k1架??

別墅

Just received letter from Cannan Riviera, they received my daughter to attend N1 am class!
After reading your message, I think they receive older children first, then smaller ones as PM session! Because my daughter interviewed poorly on 17 Jan, but they still accepted her !

But I still wonder if I will enrol Cannan or not because Tsuen Wan Luk Yeung also accepted my daughter but in PM session!

別墅

Thank you for your sharing?

pn班 每日都有英文堂 (鬼佬上) 同 1星期3節普通話 (國語老師上) 主要 教唱歌 玩遊戲咁 會讀英文課本 (國語因冇書 吾太清楚教左乜 只知教一d單字/短 ...

大宅

Congratulations ar...happy for you...sigh!! I still haven't received anything yesterday ar..!

原帖由 bobo1314 於 09-2-10 09:27 發表
Just received letter from Cannan Riviera, they received my daughter to attend N1 am class!
After reading your message, I think they receive older children first, then smaller ones as PM session! Becau ...

男爵府

我只知N班係分PM和AM
原來AM仲有PN班(P FOR WHAT?)
仲有咩分類?
THANKS

大宅

原帖由 余魚媽 於 09-2-10 13:39 發表
我只知N班係分PM和AM
原來AM仲有PN班(P FOR WHAT?)
仲有咩分類?
THANKS

sorry 可能我講得吾清楚
pn = pre-nursery 班阿
我阿仔係讀緊 am 既 pn class既
am 同 pm class 各自有2班 以color黎分班既

pn班 應該直升k1掛
老師冇提過會out人
不過實會有人走
因為好多人出左去考其他 kinder
所以會有位再收新生

我都住葵涌既 上下午都有校車接送
am 我地番學就8.20左右上車 放學就12.30落車
12.30亦係 下午班上車既時間
希望幫到你地啦

洋房

Nice to meet you all again!
Cannan phoned me this afternoon , they accept my Little Ian but PM class only. Never mind, we will attend coz we love this school
We won't attend the interview of 'Luk Yeung' lah, coz there are many 'Big 6' child - naughty & rude :;pppp:
Now is think about go to 2nd interview or not at '方方'

別墅

我收到信啦, 阿仔黎緊會讀上午的PN班,
有無同學仔係一齊返同一班呢???
其實PN班係有咩o既呢?

首頁
12345...6

尾頁

跳至