跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-1-6 12:26 發表
xxl, phibow : 唔知點解皓晴唔 like 著襪褲...所以我都係買左 "打底褲" 俾佢 ... but 只係買到 t-shirt 布咁的料 ... 好薄下 ...

xxl : 你 d 係邊到買架 ?

打底褲都有厚料, 去d專買襪個d搵下, 再唔係買大人5/7分長打底褲比佢當長褲lor

我細時都唔鍾意著襪褲, 個浪位好唔舒服, 你試下買over size, 應該會好d丫

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

我果d在寶靈街街邊檔買, 不過佢直情係厚襪褲剪短o甘 (果"浪"位好貼, 好似單車褲o甘緊), $29/pc, 5知hc會5會5鐘意o甘緊?

原帖由 jacqueline_law 於 09-1-6 12:26 發表
xxl, phibow : 唔知點解皓晴唔 like 著襪褲...所以我都係買左 "打底褲" 俾佢 ... but 只係買到 t-shirt 布咁的料 ... 好薄下 ...

xxl : 你 d 係邊到買架 ?

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

環保接龍勳章

cc又係唔鐘意著襪褲

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

禁止訪問

大宅

原帖由 xxl 於 09-1-6 09:44 發表
morning ~~

amy>> 我都check 過工聯會, 不過我想join 初班就地區5適合 我5敢o甘快買部機, 因為5知自己興趣 及天份有幾多, 驚又買o左之後就o甘擺在度 ...

其實唔買機都整到架...but就梗係冇有部機禁又怏又方便啦...

大宅

原帖由 yhk329 於 09-1-6 21:16 發表

珍寶珠都係唔鐘意襪褲(連腳位個d)
但就肯著九分褲,可能無咁扯住扯住

我亞嫲教話就算個身幾暖,如果膝頭凍的話
就好易病,所以我兩母女12度或以下
就算著褲都著條七/九分褲打底 ...

我就係有次行行下街見到d好似'單車褲'既'5分襪褲'...8掛問下'事頭婆'...先知d小女孩番學會著佢黎'打底'...等腳仔冇禁凍...所以我都買左...e+孖女日日番學都著佢架...

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 yhk329 於 09-1-7 09:22 發表

孖女校服是否裙仔,學校比唔比著襪褲呢
如比著可以買純白或深灰九分褲

我都介紹比個朋友個仔著七/九分褲
校服條褲都只係薄絨,打個底好好多
著在褲內又無人知 ...

幼稚園唔會執得太正, 豆豆家下都係著有公仔, 圖案9分褲返學, 佢有d同學著牛仔褲打底tim丫

珍珠宮

原帖由 phibow 於 09-1-7 09:42 發表

幼稚園唔會執得太正, 豆豆家下都係著有公仔, 圖案9分褲返學, 佢有d同學著牛仔褲打底tim丫

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

大宅

re:打底褲

I want to let Tim wear that too as it's very cold here. But at school, they have taught the boys to vv without pushing down their pants because they vv at the 尿槽. Only unzipping the pants. So, if Tim is wearing the 打底褲, he cannot vv conveniently.

大宅

How can I delete their baby pictures?

re: self care

Do your kids know how to wear the school uniform on their own? Can they put on clothes on their own when going out/ after taking bath? I wonder when should I let Tim do them all on his own?

珍珠宮

原帖由 yhk329 於 09-1-7 10:06 發表

珍寶珠學校又唔會話嚴禁,但就會給勸喻
希望家長自己醒水
我地試過給勸喻唔好著花邊襪返學

講開,豆豆學校好似係唔洗著學服的喎?
不過見好似有件米色間棉褸,好正好暖 ...

要, 女仔著燈芯絨背心裙, 入面就著自己衫lor, 凍ga可以著打底褲, 男仔係白色格仔邊背心, 燈芯絨長褲
係丫有件間棉中褸, 不過好簿

珍珠宮

原帖由 FlorashleyTim 於 09-1-7 10:22 發表
How can I delete their baby pictures?

re: self care

Do your kids know how to wear the school uniform on their own? Can they put on clothes on their own when going out/ after taking bath? I wonder ...

除衫都仲未好得(過頭穿), 著衫就得, 不過冬天著得多丫, 增加左d難道, 加上豆豆都懶懶地, 所以有時都要幫佢

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章

cc間學校係唔駛著校服, 只係著件背心圍裙就得, 所以冬天我會日日俾褲仔佢著.

re: 自理
除衫除褲就冇問題, 至於著扣鈕衫都冇問題, 但過頭笠就唔多掂, 所以冬天朝早起身返學都係要幫下手, 如果唔係實凍親.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至