自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

次次一班friend 出黎玩
最期待就係返屋企
因為佢同我住得近
一定係佢送我
每次都最享受呢段時光
夜媽媽 滿天星
希望永遠行落去
到而家都好懷念

珍珠宮

超級特務 發表於 17-4-7 00:57
暗戀過個中學同學,成日坐佢後面偷偷望佢,已經好開心,咁就望咗幾年,我太高竇,冇表白過,畢業後就冇再聯 ...
講開又講,我大學都遇過痴嘅人,佢單方面當我係佢女友,我趕吳走佢,舅父就叫表弟扮我男朋友用我手機打去叫佢吳好前住我。依個低能仔真係變態,佢仲要去yahoo知識+度講我同佢啲“戀愛史“ -_-“
到我結婚果日,佢知有邊啲共同朋友黎飲,佢當晚逐個打電話去同粗口鬧人

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我好享受暗戀個種浪漫

人生中有兩段最值得回味,
一個係我讀國際學校時o既老死,
我地出雙入對,晚晚傾電話,
有時傾傾下佢訓左我會hand free部電話陪佢訓!
個個禮拜山長水遠陪佢去望彌撒!
之後佢移左民,我地因為d誤會失左聯絡十年,
後來係網上相認返,之後佢返左黎香港一次,
我地約出黎見面,個陣我已經結左婚仲有個女,
佢係我屋企email同佢依家個老婆表白!
只要佢一切安好,我都好開心!

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

大學喺參加學會嘅時候識咗個隔離系嘅男仔,對人地一見鐘情,個男仔高高大大,四四正正,成績好好,又有風度,而自己就又懶

點知咁岩之後個Sem大家竟然有科同一班,平時唔做readings,又會走堂嘅我 為咗可以見多佢幾面而又有話題,竟然成個Sem一堂都冇走過仲睇晒啲readings

後來就愈來愈close 咁,有日對同佢講講吓嘢,大家對望 ,就知大家都有意思,咁就喺埋一齊 。

不過最後都係分手收場

子爵府

hashtag影視迷勳章

ilovebb88 發表於 17-4-6 22:29
我先。。。

背景:呢個人我form 1暗戀佢直至Yr 1。。我地一直都係朋友only....

我暗戀過一個,由中二開始...中學曾經好close..但始終大家無踏出果步..後來疏遠咗,但我成日都諗起佢...
佢係我心中超過20年...好耐好耐會聯絡一次,都係我主動..
曾經為咗同佢同班轉科。曾經呃住D朋友話cancel約會,但其實自制單獨約會。有男朋友時都唔想俾佢知。佢like 我FB 會勁開心,佢回更加瞓唔著(係咪應該話好彩,咁多年佢回應次數一隻手數得晒)!以前成日睇佢fb D相睇下佢有冇gf(但完全睇唔出因為基本同我一樣只看不寫不回)...
其實有時覺得好得意,有一個人可以係另一個人心中咁耐咁重要,但果個人可以完全唔知!(佢一定唔知我暗戀佢咁多年...)其實大家成年後都少溝通,所以佢既野只知好少..鐘意佢應該只係我既情意結!
今年佢終於在多年後主動係我生日那天whatsapp 我生日快樂......但可惜..係發生係我知道佢結咗婚之後呢⋯⋯
另:多謝樓主出呢個topic...其實無任何人知道我鐘意呢個人,所以從無同其他人傾訴過...今晚可以舒發下感情...偷偷了...

大宅

2016tobe 發表於 17-4-6 22:49
樓主最後同呢個男仔點呀?

而家係無朋友做。。。。

大宅

march2012 發表於 17-4-7 04:06
我暗戀過一個,由中二開始...中學曾經好close..但始終大家無踏出果步..後來疏遠咗,但我成日都諗起佢...
...

我情況同你有d似。。。而家我結左婚成十年,偶爾都會諗起佢。。。
我知佢而家仲係單身,其實知道佢每日都安好就夠喇。。。

伯爵府

每日搭早班車

珍珠宮

回覆樓主:

間中都會諗起佢 發夢都會發到佢
但發夢都係俾佢拒絕既

禁止訪問

水晶宮

ilovebb88 發表於 17-4-6 22:29
我先。。。

背景:呢個人我form 1暗戀佢直至Yr 1。。我地一直都係朋友only....

都係偷偷看偷偷望咁啦⋯⋯

反而有個暗戀我既好恐怖、我當佢普通同學街都冇私下出過、係得閒傾下計、佢又無做d咩無講過咩、好耐之後居然話我玩佢浪費佢時間嬲左我、佢一直知我有男友架

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

貧窮媽媽 發表於 17-4-7 00:55
暗戀左兩年,佢係學校既籃球隊,次次佢有比賽我就仆去做佢既啦啦隊,有埋啦啦球,有咁大聲得咁大聲,有一次 ...
jm當時啦啦隊得你一個人定真係有一隊人?我幻想得你一個個場面會幾搞笑, jm你好勇

男爵府

我以前暗戀人冇jm你地咁勇做咁多野, 我只係偷望下佢呀, 同佢講野時串下佢窒下佢, 成日係佢附近不經意行過呀果D...
冇做過咩傻事

侯爵府

知佢咩鐘數上PE堂特登出去去廁所,咁就可以偷望到
佢話想食我整既cookies,第2日考試都即刻飛出去買材料整
最後一齊左,有關佢既日記係佢出國前送哂比佢
短暫但燦爛的愛情..傷心左好多年
青春啊...

水晶宮

你估我唔到 發表於 17-4-7 10:36
jm當時啦啦隊得你一個人定真係有一隊人?我幻想得你一個個場面會幾搞笑, jm你好勇
...

得我一個

公爵府

醒目開學勳章

貧窮媽媽 發表於 17-4-7 00:55
暗戀左兩年,佢係學校既籃球隊,次次佢有比賽我就仆去做佢既啦啦隊,有埋啦啦球,有咁大聲得咁大聲,有一次 ...

好可愛
最衰我讀女校無乜依d 暗戀經驗

男爵府

貧窮媽媽 發表於 17-4-7 11:11
得我一個

咁jm你呢d都算係明戀得好緊要, 我估好多學生, 佢隊友個個都知你明戀佢

大宅

namnamnamlolo 發表於 17-4-7 09:17
間中都會諗起佢 發夢都會發到佢
但發夢都係俾佢拒絕既

侯爵府

9594 發表於 17-4-6 22:51
哇,, 咩人黎㗎,咁夜都唔返屋企?
佢最終知唔知你等佢?

會唔會佢根本冇出過街,一直在屋企!

首頁
12345...7

尾頁

跳至