想生BB

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

有个question想請教下, 如果有打針(should be促進排egg針) 同埋要塞藥(令內膜厚啲),
仲可不可飲雞精?

可能呢个礼拜尾做my third iui...

別墅

你今日day 幾???會吾會未check 到
原帖由 MavisNg 於 09-2-16 14:27 發表
今朝多手用曼仔check過......沒線
都係預咗第3次iui衰埋架啦

別墅

好似好多sis 都噤做ka.. 你要努力.. 你幾時check eggs and 內膜
原帖由 Cherry999 於 09-2-16 21:05 發表
有个question想請教下, 如果有打針(should be促進排egg針) 同埋要塞藥(令內膜厚啲),
仲可不可飲雞精?

可能呢个礼拜尾做my third iui...

大宅

原帖由 MavisNg 於 09-2-16 14:27 發表
今朝多手用曼仔check過......沒線
都係預咗第3次iui衰埋架啦

一日末嚟m都仲有希望, 不要灰心. 祝你今次成功.

男爵府

醫生建議係18/2check嘅, 但我由13/2開始, 一直都check唔到, 所以都打定輸數, d人講打完安胎針又有影響結果, 但我反而咩結果都無呀

原帖由 lamlam1609 於 09-2-17 00:56 發表

一日末嚟m都仲有希望, 不要灰心. 祝你今次成功.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

今朝有血分秘呀
唔知會唔會係著床血呢
我9號放精架

大宅

I see, 多謝! 等我今晚飲番雞精先!

我昨天check咗eggs and 內膜, doctor話有3粒比較大(16-18左右), 但內膜需要厚啲(now好似6)...所以要塞藥...好鬼唔鐘意塞藥。

明天doctor又叫我去check la... iui真係好花時間...不過應該值得嘅。

原帖由 etmonster 於 09-2-16 21:36 發表
好似好多sis 都噤做ka.. 你要努力.. 你幾時check eggs and 內膜

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

雖然我今個月唔做iui住,不過都入來同大家打下氣!
努力啊!祝大家好快bingo!

別墅

lalamike,

你飲中藥.. 飲成點?? 要continue or 依家係休息中??

原帖由 lalamike 於 09-2-17 13:39 發表
雖然我今個月唔做iui住,不過都入來同大家打下氣!
努力啊!祝大家好快bingo!

別墅

我想知打完安胎針會影響幾耐.. 我最後個針係星期一打.. 如果今日check.. 會吾會有影響ka ,
原帖由 MavisNg 於 09-2-17 11:08 發表
醫生建議係18/2check嘅, 但我由13/2開始, 一直都check唔到, 所以都打定輸數, d人講打完安胎針又有影響結果, 但我反而咩結果都無呀

別墅

係好花時間.. 不過如果時間ok.. check得密.. 都係好事
原帖由 Cherry999 於 09-2-17 13:20 發表
I see, 多謝! 等我今晚飲番雞精先!

我昨天check咗eggs and 內膜, doctor話有3粒比較大(16-18左右), 但內膜需要厚啲(now好似6)...所以要塞藥...好鬼唔鐘意塞藥。

明天doctor又叫我去check la... iui真係好花時間... ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我好懶,因為今個cycle唔駛做iui,所以飲完果幾碗藥,都無再睇ec了…
或者我下個cycle開始時,先再睇番佢啦…而家是放縱中

原帖由 etmonster 於 09-2-17 20:11 發表
lalamike,

你飲中藥.. 飲成點?? 要continue or 依家係休息中??

男爵府

擒晚見紅, 今朝我都費事哂棒驗, 直接打番仁安話比姑娘聽見咗啡, 所以疊埋心水, 4月做ivf啦

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

咁你ivf係咪在仁安做番﹖
希望你一擊即中!

原帖由 MavisNg 於 09-2-18 11:42 發表
擒晚見紅, 今朝我都費事哂棒驗, 直接打番仁安話比姑娘聽見咗啡, 所以疊埋心水, 4月做ivf啦

男爵府

而家Check緊仁安同威院私家嘅分別價錢

原帖由 lalamike 於 09-2-18 16:12 發表
咁你ivf係咪在仁安做番﹖
希望你一擊即中!

大宅

我今次做iui前同後都有飲中藥, 今次d藥無之前果d甘苦, 可以唔使食陳皮梅.
我第一次做iui之前都睇左何ec成2個幾月, 因為d藥太苦, 真的每次飲完都差d嘔番出嚟, 飲到頂唔順所以停左一段時間, 直到做第二次iui時,因為蛋蛋唔夠大同子宮內幕唔夠厚所以又去左睇中醫, 飲左幾日後,蛋蛋及子宮內幕真的大左同厚左, 免強做到iui. 衣家等待中.

原帖由 lalamike 於 09-2-10 23:58 發表
第二碗藥,我食左5粒陳皮梅先勉強搞掂,仲差d嘔番出嚟(以前我都試過噴藥嫁喇 )……唉,真係唔知仲睇唔睇中醫好……

大宅

想像到你個心情, 唔知黠先可以安慰到你. 加油呀, 下次ivf一tick過ok.

我還等緊result, 不過今次幾會不大.

原帖由 MavisNg 於 09-2-18 11:42 發表

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

原來係咁……
我其實好似睇早左ec,因為我今個cycle唔駛做iui,食左d藥心理上係無作用……加埋我都無戒口,或者,我下個cycle做iui前再去睇ec,希望對做iui有幫助啦…

呀…你有無睇有線至fit男女,講不育呢幾集﹖我前幾日一口氣上網睇左2集,講男同女不育,好informative,剛剛上網睇番輔助生育果集,又知多左ivf的東西。
睇完,我有d擔心,如果我iui最終都係唔成功,遲d都要做ivf。原來ivf是手術,要食止痛藥,同埋,佢要直接在卵巢取卵,好似會好痛……睇見都驚驚地…

但係,做ivf又真係好似會機會大d……好矛盾……

係呢﹖你幾時check bingo﹖

原帖由 buu2 於 09-2-18 21:36 發表
我今次做iui前同後都有飲中藥, 今次d藥無之前果d甘苦, 可以唔使食陳皮梅.
我第一次做iui之前都睇左何ec成2個幾月, 因為d藥太苦, 真的每次飲完都差d嘔番出嚟, 飲到頂唔順所以停左一段時間, 直到做第二次iui時,因為蛋 ...

別墅

有無人知道安胎針會係吾係會影響個result ? 噤最後個針係16號打.. 幾時先可以check bingo??好心急.. 好想check.. 但怕吾準.. 到時空歡樂

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

醫生原來是叫你幾多號check的呢﹖

原帖由 etmonster 於 09-2-18 22:29 發表
有無人知道安胎針會係吾係會影響個result ? 噤最後個針係16號打.. 幾時先可以check bingo??好心急.. 好想check.. 但怕吾準.. 到時空歡樂

首頁
12345...14

尾頁

跳至