網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

christong7984 發表於 17-9-23 12:17
我啱啱跟呢度嘅sis買咗小尋兒童手錶,大概用咗一星期~
定位都幾準,之前果隻個定位可以定咗去隔離村(行過去都 ...

請問你係咪買呢間,呢隻手錶呀?
【儿童电话手表小学生女孩多功能防水定位智能通话打电话手表手机】,复制这条信息¥3B9v04M58jk¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)
扭扭家族之這一家四口~ 扭扭批PA~扭扭條MA~扭扭粉FI姊~扭扭蛋TOR弟~

大宅

shanshanbaby 發表於 17-9-26 11:10
我去小尋官方旗艦店問, 點解佢話香港用唔到, 手表仅支持GSM900 1800号段
香港用到嗎?

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

supericy 發表於 17-9-20 15:13

我無上台,只係買有面值既電話卡,之前bk 有jm介紹呢張, ...

請問你呢張中國移動電話卡係用$1.5/MB?定係$30/10日咁樣用?Thx

大宅

shanshanbaby 發表於 17-10-4 23:50
請問你呢張中國移動電話卡係用$1.5/MB?定係$30/10日咁樣用?Thx

我由佢扣$$,冇開plan,咁應該係$1.5/mb ,用左個多月未check張卡仲有幾多$$剩

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

supericy 發表於 17-10-5 07:09
我由佢扣$$,冇開plan,咁應該係$1.5/mb ,用左個多月未check張卡仲有幾多$$剩
...

係咪有中移動App可以check到剩幾多錢?知唔知每月大約用幾多MB呢?thx

大宅

shanshanbaby 發表於 17-10-5 10:47
係咪有中移動App可以check到剩幾多錢?知唔知每月大約用幾多MB呢?thx

我後來先知有apps,但register時要入個code(中移動send俾你),所以要得閒換張卡落電話先可activate個account去check

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

supericy 發表於 17-10-5 10:59
我後來先知有apps,但register時要入個code(中移動send俾你),所以要得閒換張卡落電話先可activate個acc ...

ic... thx

用戶要求終止服務

回覆樓主

想問問中移動卡係萬眾門市有冇得買?普通電話鋪會唔會平d?

用戶要求終止服務

supericy 發表於 17-9-20 15:13

我無上台,只係買有面值既電話卡,之前bk 有jm介紹呢張, ...

唔好意思,想問問你個張$5x可用90日係邊到買?咩電訊公司?

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

candywong17 發表於 17-10-6 20:30
想問問中移動卡係萬眾門市有冇得買?普通電話鋪會唔會平d?

我喺Carousell買

大宅

candywong17 發表於 17-10-6 20:35
唔好意思,想問問你個張$5x可用90日係邊到買?咩電訊公司?

我係深水埗近鴨尞街頭d街檔買,係中國移動既

洋房

christong7984 發表於 17-9-23 12:17
我啱啱跟呢度嘅sis買咗小尋兒童手錶,大概用咗一星期~
定位都幾準,之前果隻個定位可以定咗去隔離村(行過去都 ...
你好,想請問隻錶出簡體定繁體?

洋房

昨天係樓上師姐果條link問隻小尋兒童手錶,但個客服都係話用唔到香港 sim,包括香港中國移動都唔得....
後來係網上搵到原來高登有得買,不過貴好多....HK$399
打去問,佢又話中移一定得....見佢咁肯定,最後就落左佢買(係公司付近)
去到問多次佢又話中移一定得,其它就唔知...
好喇....買左之後再去鴨記買師姐講果張紅色中移儲值 sim card。
去到見到除了紅色$48 sim(賣$30,有效3個月),仲有張藍色$80 sim(賣$50,有效6個月),見佢有效期長d,最後選擇了藍色$80果張。
返到屋企跟著說明 download 小尋個 app落自己手機,跟著插張 sim card 入去隻錶,跟著開機就收到信號喇!乜都唔洗搞就收到,超方便。
跟著用手機個 app scan 手錶個 QR code 就可以配對。

用左一晚,特登帶個小朋落街行,GPS 真係幾正,又可打電話,又可發短訊。我覺得 $399 收貨喇。當然如果 RMB199 淘到就堅係底喇!哈哈!

真係要多謝樓上師姐既分享!

洋房

仲有,如果係用增值咭既朋友,可以好以樓上師姐咁講,download 中移個 app,就可以 check 到張 sim 仲有幾多錢,甚至可以增值。而且依家仲有多 15%送,即 $50 = $57.5 : $100 = $115。
我問過鴨記,佢地話增值冇電視框,要正價,同 seven 一樣。 所以手機增值以乎最底,不過要用信用咭,唔知怕唔怕....

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

fatlosam 發表於 17-10-10 10:57
昨天係樓上師姐果條link問隻小尋兒童手錶,但個客服都係話用唔到香港 sim,包括香港中國移動都唔得....
後 ...

男爵府

回覆樓主

http://detail.m.tmall.com/item.htm?id=547091670832&toSite=main我朋友介紹呢間話香港用到
[

大宅

你地會話比小朋友知, 大人系知道佢位置的嗎 ?

大宅

supericy 發表於 17-9-19 15:09
我仔用呢隻+中移動既卡,好滿意

可以還用其他公司嗎?

大宅

wingl410 發表於 17-9-19 23:42
唔該晒,我正好有中移動香港儲值咭,可以諗諗你呢隻

中移動咭要用幾錢月費,或增值咭

大宅

fatlosam 發表於 17-10-10 10:57
後 ...

50 元六個月, 是否同時计數據再扣錢

首頁

尾頁

跳至