自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 可兒 於 09-2-11 21:24 發表

係啦,佢呢個投資真係超有眼光

真真正正永遠唔會"sit" 錢o既大藍籌

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 可兒 於 09-2-11 21:23 發表

好多年前有傳過佢會黎hk開演唱會,但最後都冇黎到,搞到我失望左好多年...

有人話過...香港場地細喇...
睇下MJ演唱會就知...
d人多到根本數唔到咁多...
同埋太近有人住既地方...
如果開,肯定比人投訴到暈!!

子爵府

原帖由 goat 於 09-2-11 21:24 發表

原來佢有架!? 係部份定全部?
不過佢自己都已經成為一個icon勒

冇記錯...係全部...
佢果時買左保羅麥卡尼重嬲左佢tim~(佢地之前有合作過歌)
不過果時係因為Paul覺得價錢唔值...所以自己選擇唔買...
咁之後MJ就買左...咁所佢Paul就嬲左佢囉~
佢好鐘意披頭4同貓王,我諗如果貓至版權有得賣,佢都一定會買~
而且佢重有SONY公司既50%股份架...

子爵府

原帖由 goat 於 09-2-11 21:27 發表

真真正正永遠唔會"sit" 錢o既大藍籌

佢屋企叫Neverland家嘛...果個大莊園...
自從佢被告話佢o係果度攪細路後...佢就冇番過去...
佢話果度已經唔o係佢屋企...
前排出售左...同買果時個價差唔多...
但買Neverland果間公司...原來佢有有份...
咁有人就話...可能佢冇錢,搵人注資比佢買番囉~
但真係點就冇人知~
岩岩先知道佢租左間屋...一個月租金成2位數美金~

伯爵府

佢真係好多人既偶像,我都唔信佢搞細路仔囉....

子爵府

原帖由 ophe1013 於 09-2-11 21:40 發表
佢真係好多人既偶像,我都唔信佢搞細路仔囉....

我個人覺得...個人意見...
佢因為冇左童年所以好鐘意同小朋友一齊...
又點解鐘意同小朋友一齊...佢話因為小朋友唔會講大話...唔會呃佢...唔會因為某d原因去接近佢...
同埋佢話過當左自己係小飛俠peter pan/pen(唔記得左,hee)...
佢接受訪問...比人問過佢係咪同d小朋友一齊訓同一張床,佢話係,問過晒佢地既家長同意先會咁做,而且係大家臨訓前睇下卡通片,食左餅,飲下牛奶...
佢重話訪問佢果個人講既"bed"係有"性"既意思,根本唔係果樣野...
節目尾時...佢重講到眼濕濕...話依家既人...同父母關係疏離...父母因為要養家擺小朋友o係屋企...比電腦佢地玩...而美國又成日有小朋友帶槍番學...係警號...令佢好傷心...佢希望可以重整家長關係...因為佢對小朋友既痛苦感同身受...
我個人覺得...如果佢係假...咁佢為咩要扮咁多年...實比人篤爆架?93年果單攪細路案係佢自己比左錢,因為佢想息事寧人...但就比人話係掩口費...到05年第2單開審...10項罪名係已經判全部冇罪...冇得呃喇掛...上晒庭...但d人一樣繼續傳...

個人而言...佢實在太鐘意小朋友喇...但始終係現實社會...唉...d人一定有野講...
重有,真係就係有咁多既巧合...
佢生係黑人...又出生o係美國...但美國一向都有種族歧視啦...
MJ太叻...但不幸地有病令皮膚冇晒黑色素...又比人誤會了...
佢都有d歌去講呢方面既野...They Don't Care About Us...Black or White...
另外重有一首我好鐘意...Privacy...講狗仔隊點對佢:You've got the people confused, You tell the stories you choose, You try to Get me to lose the man I really am...

伯爵府

牛年勳章

我中意佢d慢歌,佢把聲好靚!

我唔明佢係黑人血統,點解佢幾個囝囡一丁點黑人的樣貌都冇?

佢雖然係同白人生,但無理由白成咁,都唔似混血兒?

子爵府

原帖由 virgokaren 於 09-2-12 01:02 發表
我中意佢d慢歌,佢把聲好靚!

我唔明佢係黑人血統,點解佢幾個囝囡一丁點黑人的樣貌都冇?

佢雖然係同白人生,但無理由白成咁,都唔似混血兒? ...

基因呢家野真係好難講...
以前讀書有聽過...
睇下baba定mama個基因勁d...
可能MJ既仔女mama既基因勁d掛~
同埋都試過有兩個黑人生左個白人bb出黎...
我諗應該係上幾代既問題了~

大宅

我想問咁果單搞細路既官司最後點判呀?
有無MJ e+既樣呀?

原帖由 kawai928 於 09-2-12 02:17 發表

基因呢家野真係好難講...
以前讀書有聽過...
睇下baba定mama個基因勁d...
可能MJ既仔女mama既基因勁d掛~
同埋都試過有兩個黑人生左個白人bb出黎...
我諗應該係上幾代既問題了~
...

子爵府

原帖由 tungtung131 於 09-2-12 13:58 發表
我想問咁果單搞細路既官司最後點判呀?
有無MJ e+既樣呀?

第一單佢比左錢告佢果家人...因為佢講過唔想好似某d藝人...令到件事攪到好肉酸...所以比錢佢地,解決左,人地就冇告佢~而佢就繼續正常工作~不過d傳媒得閒又搵野做佢囉...佢地果時改左佢有個名...叫wanko janko(去查下字典就知係咩意思)...係一個好令人唔開心既名...MJ接受訪問講過,我個名叫Michael Jackson...並唔係d咩野...jacko...令佢好傷心...
第二單係有個英國記者訪問佢(個英國記者係佢朋友個朋友,之前訪問過Diana王妃,揭左佢有婚外情出黎而爆紅既),之後因為MJ信佢個朋友就接受左個英國記者既訪問,點知訪問既內容同播出黎既片...係兩回事既野,個記者事後加左好多旁白...不斷o係片內暗示,引導d觀眾去懷疑究竟MJ係咪真係有攪細路?
之後MJ雖然比左一d當時接受訪問時佢自己拍低既footage比另一間電視台(佢拍低時個英國記者知道的,就等如有d明星接受訪問一定會自己都拍低過程以防口同鼻"咬")...果d片完全比人睇到個英國記者係點樣張成個訪問做手腳...扭曲左MJ講既野...令人誤會MJ...
之後就引發佢第二次比人告囉~告佢果個係第一單果時起訴佢既警察~
要告佢果家人...其實個細路果時重接受同一訪問節目同MJ拖住手接受訪問...講MJ對佢地幾好,o係Neverland令佢好開心,連本黎既cancer都神奇地好番...但之後竟然就告MJ...不過供詞上面好多矛盾...
之後MJ被判10項罪名都係冇罪~
連死都要咬實佢唔放成10年既果個警察...都開記者會...話係佢地做錯左!!

不過...第二單之後...MJ就更加收埋自己了...對上一次cd已經係01年出架喇...
相我唔搵比你喇,你可以自己去d網站度搵下啦~
因為我唔係太關心佢個樣變成點...最重要係個人健康...

大宅

明白洒, 非常謝謝! 但佢當年唔係牽涉幾個細路咩, 點解得一個細路既屋企人告佢呢?

原帖由 kawai928 於 09-2-12 19:36 發表

第一單佢比左錢告佢果家人...因為佢講過唔想好似某d藝人...令到件事攪到好肉酸...所以比錢佢地,解決左,人地就冇告佢~而佢就繼續正常工作~不過d傳媒得閒又搵野做佢囉...佢地果時改左佢有個名...叫wanko janko(去查 ...

大宅

挨呀! 我今日睇到報紙話佢原來患了金葡萄球菌疾病, 好慘呀, 希望佢快d好返, 我今晚會為他祈禱.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係公司未睇報紙呀 .... 想問下有個個病會點呀 ?

無咩樹麻 , 希望佢快 D 好番啦 !!

原帖由 tungtung131 於 09-2-13 11:07 發表
挨呀! 我今日睇到報紙話佢原來患了金葡萄球菌疾病, 好慘呀, 希望佢快d好返, 我今晚會為他祈禱.

子爵府

原帖由 kawai928 於 09-2-11 21:33 發表

冇記錯...係全部...
佢果時買左保羅麥卡尼重嬲左佢tim~(佢地之前有合作過歌)
不過果時係因為Paul覺得價錢唔值...所以自己選擇唔買...
咁之後MJ就買左...咁所佢Paul就嬲左佢囉~
佢好鐘意披頭4同貓王,我諗如果貓至版 ...

As far as I know he sold the copyrights to a bank to raise $ (around $20 million?) to pay his lawyers who fight for his lawsuits.

大宅

無寫, 只係話會用靜脈注射抗生素來治療, 但假如病情惡化, 可能要做手術切除感染組織來保命. 希望佢無事啦.

原帖由 chickenwing2006 於 09-2-13 11:09 發表
係公司未睇報紙呀 .... 想問下有個個病會點呀 ?

無咩樹麻 , 希望佢快 D 好番啦 !!

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

睇番原來都幾恐怖架

我反而鐘意呢個 .... 佢把聲真係好正 !!

http://www.youtube.com/watch?v=o8rYl6K2STc

原帖由 KITKITDaddy 於 09-2-13 11:45 發表
http://www.youtube.com/watch?v=AtyJbIOZjS8
好正的一個MV

(唔識Post Youtube)

首頁

尾頁

跳至