自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

blackblackie 發表於 17-11-9 10:24
去過幾次旅行都係用hotels.com , 果D酒店網唔係即時同你留房嫁, 可能係入住前一個月左右先會有record(酒店 ...

除非book一個月內,否則冇record都正常,但臨出發前一個星期就應該有紀錄

珍珠宮

回覆樓主:

好緊張呀
順利嗎?
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

marikourabe 發表於 17-11-8 19:12
最近問酒店問題,但酒店竟然無記錄!打去hotels.com 但電話錄音,完全無客服聽,求救,請問要點做?謝謝
...

我之前用hotels.com book日本酒店都無再re-confirm, 去到每間酒店俾passport就check-in到。

我朋友試過又係之前打去酒店問嘢,酒店話無佢名book,其實係用agency 名book,到當日先release 客人名。

男爵府

最近問酒店問題,但酒店竟然無記錄!打去hotels.com 但電話錄音,完全無客服聽,求救,請問要點做?謝謝
...

Hotels.com app有記錄就不用怕,而且早幾天就有email提示入住時間,應該無問題

用戶要求終止服務

...

Booking.com有就得,到時check in比佢就得架啦,我用過無數咁多次

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

我用過佢幾次,我book完從來唔會主動跟酒店或hotels.com再confirm,亦唔會print email,次次都是直接踩去酒店,未試過出事。聽過人講,佢哋或類似的網上agent是不會太早send資料去酒店的,因為顧客有機會改booking,基本上可以話,只要你到入住當天的話,佢哋應該已收到有關入住紀錄的。

男爵府

回覆樓主:

3077 4855 係未呢個電話,我次次都搵到人問嘢

我聽日出發的,又係一個月前電郵聯絡酒店(有提供名/確認號碼),但覆無紀錄

之後我問番hotels.com,職員俾咗另一個號碼我(佢話係佢哋同酒店的號碼),再問酒店就覆ok啦,酒店覆我係經expedia訂的(即係hotels的老大)

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

...

好耐之前試過一次,唔係日本!去到酒店話無記錄,我地 show 番 agent 嘅文件,不過佢地話酒店果隻房已經 full 晒,果下好驚佢要瞓街,之後佢地話有套房,開頭好驚要加幾千,好彩免費up俾我!

侯爵府

陪月勳章

hot_l.com 我都試過﹐
果次有我老公係 hot_l.com 果 D 住 10 晚送一晚﹐
我另外係 boo_ing.com 訂另外一 D 日數﹐
然後一邊有 record 一間無 record:

咁酒店叫我 send 個 confirmation 俾佢 Check﹐
Check 完就 Confirm 在了;

所以唔駛騰﹐
俾個 booking 俾酒店 check﹐
多數有的﹐
無只因 d record 未 update 到。

tom_s18    發表於 17-11-9 12:16

伯爵府

熱血勳章

baby_chu 發表於 17-11-9 11:47
好耐之前試過一次,唔係日本!去到酒店話無記錄,我地 show 番 agent 嘅文件,不過佢地話酒店果隻房已經 f ...

我朋友嚟香港都試過咁
最後Upgrade
但喺前台攪左成個鐘,帶住90歲老人
果次係用agoda

所以我自已點都會同hotel double confirm

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

marikourabe 發表於 17-11-8 19:24
網站有記錄但酒店沒有,我打去hotline 全部都只係錄音!完全搵唔到人幫手!
...
你PRINT左呢個紀錄出來旁身, 再SEND去酒店比佢地確認, 睇下點
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

侯爵府

畀面勳章

唔會架啵、我次次打都有人聽

子爵府

我每次BOOK 完過二三日就會EMAIL 俾酒店double confirm, so far 都冇事...
6月時係expedia book 下星期日本酒店, 收到confirmation 後二日send 去酒店問已有我 record.

琥珀宮

Miss.Hui 發表於 17-11-9 12:48
我朋友嚟香港都試過咁
最後Upgrade
但喺前台攪左成個鐘,帶住90歲老人

我唔想check in有麻煩(就算最後解決到),所以出發前confirm 到酒店就最好

別墅

回覆樓主

有需要我可以幫你打去酒店問

琥珀宮

心大心細 發表於 17-11-9 11:42

我聽日出發的,又係一個月前電郵聯絡酒店(有提供名/確認號碼 ...

咁經Expedia book好過hotel.com啦。

我通常Expedia book / Booking.com

最近Booking.com有會員推介,我同阿囡去,當阿囡推介我訂房,完成住宿,我有10%回贈,阿囡有USD15

子爵府

心大心細 發表於 17-11-9 11:42

我聽日出發的,又係一個月前電郵聯絡酒店(有提供名/確認號碼 ...

我係呢個電話,最近幾次都冇 reconfirm

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

不用擔心,我試過幾次幾個國家都係咁。
但通常都即刻俾到房。係試過Banyan Tree @Macau 死都話無record 俾唔到房,最後manager 親自處理,係等得耐少少。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

從來都無confirm, 次次都拿到房.

首頁

尾頁

跳至