自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

信X管理公司管理某西區屋苑,每逢年初一至三,由早到晚都有兩至三個菅理員、兩個清潔員總共四至五個人企係每座大堂逗利是,有啲唔係守個座都走來企企,管理一團槽. 因為啲人換來換去,我試過派咗兩次利是俾同一人. 相反地鐵管理屋苑,只是和平時一樣,一位管理員當值,都是常見那一個, 也沒有清潔員.

男爵府

回覆樓主

我係居屋咋,每年初一一早出門一定有2個管理員,大厦維修員,清潔阿姐都企喺大堂收利是,大厦維修員同清潔阿姐做左好多年,派埋俾佢地都冇所謂!我c6喺架lift 度已追我叫我攞定利是出黎派,唔好為左幾封利是整壞自己心情啦!

大宅

Poo得好勳章

同意唔想派就係唔想派

伯爵府

回覆 日月水火 的帖子

絕對唔派,何必貼錢買難受??

日月水火    發表於 18-1-24 20:18

水晶宮

回覆樓主:

我冇派比D保安

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

分別只不過係十蚊同二十蚊,是但啦!

子爵府

好似公司A部門john聽到有D人講B部門mary是非(唔會理真假或箇中因由甚至關唔關佢事),mary就算冇得罪過john,john都會口黑面黑比說話mary聽,依種人你估少?

唔想派咪唔好派,最怕有D人唔願派又派,
派完心理不平衡搞屎棍,其實唔係個個都貪佢封利是架~

當然唔派比小人,就要有心理準備D小人發神經

見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

日月水火 發表於 18-1-24 07:27
但是由前幾個月開始,你見到佢哋其中某一兩個)(我樓下有分早丶中丶夜班共六人),其中一兩個唔知咩事黑面 ...

簡單啦,佢哋擰歪面在先,嚟緊你咪直行直過唔駛打招呼囉,門都唔駛佢喇唔該~

利是,當然唔派啦。俾十蚊一封,佢哋背口鬧得仲衰呀~無謂熱面貼著冷屁股。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

happylife1210 發表於 18-1-24 16:01
我係居屋咋,每年初一一早出門一定有2個管理員,大厦維修員,清潔阿姐都企喺大堂收利是,大厦維修員同清潔 ...

我只派早夜更坐頭同埋兩個比較辛勤的清潔($50/單封),其餘的冇乜點派,情願俾封大的俾自己覺得值的都費事揼住個心俾啲黑面人。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

如果佢哋平時擰歪面,到新年先至“最佳演員獎”上身,你咪又演技派上身,扮唔記得囉!

珍珠宮

2023年兔年勳章

霜霜 發表於 18-1-24 18:50
如果佢哋平時擰歪面,到新年先至“最佳演員獎”上身,你咪又演技派上身,扮唔記得囉!
...
我會直情唔派前幾年
同C6外出
我唔喜歡兩個管理員
(原因同我主題內容差不多)
C6自己派每人一封
我直頭自己玩電話
話之佢地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有兩個管理員好似樣,我通常都叫我老公一齊認吓畀左邊個。
有一次我其中一個未畀佢,真係黑曬口面
不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

日月水火 發表於 18-1-24 20:24
我會直情唔派前幾年
同C6外出
我唔喜歡兩個管理員

撐你,一於唔好派

禁止訪問

畀面勳章

寶石宮

2023年兔年勳章

但是由前幾個月開始,你見到佢哋其中某一兩個)(我樓下有分早丶中丶夜班共六人),其中一兩個唔知咩事黑面 ...

隨心

伯爵府

派都派比清潔,佢地比保安辛苦好多。我見保安冇咩做,行行企企,人工根本唔值。夏天大堂嘆冷氣,冬天大堂暖笠笠。反而見d清潔阿姐真係辛苦,抵派。

日月水火    發表於 18-1-25 14:28

男爵府

唔想比就唔好比, 派利是係開心錢

男爵府

吾派,啲錢吾係執返黎。

伯爵府

回覆樓主:

你個人意願唔係必要既
題外話:我度啲看更平時會理我,到新年我就變隱形人(因為我冇得派

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

諗咁多做乜,鍾意就派,唔鍾意咪唔好理佢。

首頁

尾頁

跳至