自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好勁

wong2323    發表於 18-2-14 14:36

水晶宮

熱血金章

wong2323 發表於 18-2-13 17:55
整左30幾年都係料多過粉
我鍾意多多料,所以一定要自己整,街賣的唔啱我
...

Me too

wong2323    發表於 18-2-14 14:28

水晶宮

回覆樓主

我比人投訴話太多料,今年抽起一半料整蘿蔔go

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

yanyan-mummy 發表於 18-2-13 23:30
好足料亞仔好乖仔我年年都出街買乍
佢地要食,梗係要幫手啦

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

tsung 發表於 18-2-13 21:07
啱呀!其實一齊整糕都喺親子活動嚟:excited ...
端午節包粽都係親子活動
唵嘛呢叭咪吽      

超級版主

mercurycc 發表於 18-2-13 22:09
今日都整左,不過買到個花心蘿蔔,要再去街市買個,
攪晏工而家都未凍邊。
幾時都係自制多多料好味。 ...
我以前都試過包粽送畀男家親戚,被人話太多料。自此之後,唔敢送人了,只整畀家人食
唵嘛呢叭咪吽      

超級版主

wcandtt 發表於 18-2-14 13:52
我比人投訴話太多料,今年抽起一半料整蘿蔔go
我以前都試過包粽送畀男家親戚,被人話太多料。
自此之後,唔敢送人了,只整畀家人食,我兩個仔最鍾意多多料
唵嘛呢叭咪吽      

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

wong2323 發表於 18-2-13 19:11
蒸好了
好靚呀, 仲青青綠綠冇變黃.

今年我唔落唐芹, 我連冬菇都唔敢落. 因為我今晚整, 但要到年初四才送到比我奶奶, 我怕變壞.
下年會試試.

超級版主

tester5 發表於 18-2-14 14:40
好靚呀, 仲青青綠綠冇變黃.

今年我唔落唐芹, 我連冬菇都唔敢落. 因為我今晚整, 但要到年初四才送到比我奶 ...
我炒完臘腸蝦米瑤柱,至炒唐芹,青青綠綠又靚又香,我D蘿蔔糕放雪櫃放幾日都得
唵嘛呢叭咪吽      

男爵府

wong2323 發表於 18-2-13 19:11
蒸好了

請問有沒有食譜啊

首頁

尾頁

跳至