想生BB

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 用驗孕棒時初初無,10分鐘後有條好微弱既線出左黎,bingo or not? ?-(

lckyw,
見到你咁辛苦又知你等陣去睇e生都"鄧"你輕鬆呀!!!
唔知你出左門口未,不過想提提你...最好帶埋支驗過's 棒棒去比e生睇...咁你睇normal定專科??如果睇normal去度又同你驗尿咁都無意思架!!

Freak,
係呀...你講起我就唸起你係o個個朝朝好早醒左仲會睇下書跟住先再訓番's 人 不過幾乎90%孕婦有左開頭3個月都係勁眼訓...你好好take care la...

我今日day幾,我成日都唔記得要搵番d note,係第19days呀...我又覺得無乜o野,只係唸住唔得就再o黎過,因為我想要b囝而且this's just my 1st month咋...所以多幾個月咪有把握d夾日子囉.

大宅

Re: 用驗孕棒時初初無,10分鐘後有條好微弱既線出左黎,bingo or not? ?-(

lckyw,

雖然係淺色少少..但你次次都驗到有線嘛...姑娘都話ok..你就放心啦..^_^

March,
無錯呀.我就係朝朝早到可以去晨運的那個..haa
晚上又好早眼訓..通常十一點..好多時早過我老公
所以平時我老公成日話..
'你唔知我幾時訓..我又唔知你幾點起身'

其實依家我除了要多訓外..仲要注意甚麼呀

你第一個月試呀.祝你一擊即中呀..
唔好俾太大壓力自己呀..
我都好懶呀.唔係日日度體溫..

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Freak,
11:00都唔算好早唧,我有時都係11:00訓但通常12:00都係息晒燈待訓...不過就無你咁厲害,咁早起到

你只要休息多d,吸收多d有營養's o野,唔好郁動咁大因個胎頭3個月仲未隱...唔好飲奶茶,咖啡,茶,凍o野...唔好食羊,鱔,蛇之類o個d你應該知道la...響呢樹我唔詳講la...你可以買媽媽寶寶睇下...裡頭有好多o岩睇有用知識架!!仲有,我以前有飲含葉酸奶粉<-有助胎身腦部發育->不過我記得要到肚大d定隨時飲得...你可以藥房,屈記,各大超市都有...

大宅

March,

明白了..謝謝
我想問..有些人話唔好做劇烈運動
平時我日日急步行20分鐘返公司..我諗住慢行..約半小時....還是要改搭小巴呢

洋房

lckyw

I read from any forum a similar case as yours. Her case is a real bingo. I hope it is the same to you.

good luck.

大宅

好媽媽勳章

各位姊妹

我頭先睇完婦科啦,我拿了我支棒同體溫表去,e生一睇我個支棒棒同體溫表就話,係啦。 跟住佢用手檢查,跟住照超聲波,我只睇到一粒小點點,跟住因為之前我有d啡色野,同賀以蒙唔夠多,所以打左支針。下星期二反去覆診。
我呢個月係第一個circle 食排卵藥,真係好似發夢一樣,到現在都唔係太信。連e生都話我同佢有緣,因為佢係我朋友既舅母,上次同佢食飯,講開佢介紹比我呀。

多謝各位的支持,我忠心祝你地生活愉快,有bb就快高長大,要bb就早日bingo
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

洋房

恭喜恭喜恭喜!!!!
I love my 超可愛dog BB

大宅

好媽媽勳章

Sawls

謝謝。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

大宅

lcykw,

yeah....yeah..恭喜恭喜呀..
咁你就要多些休息呀...唔好做咁多粗重野啦..知嘛
^_^

大宅

好媽媽勳章

freak

謝謝呀
多謝你的支持呀
你個oo 幾時預產期呀 ?

複式洋房

lckyw,
証實左la, 真係好呀, 恭喜你呀...
記住要多d休息, 食d有營養既野呀.

大宅

lckyw.
恭喜,,,,,,,恭喜........可否比妳今個月的體溫表給我參考...thx
annie ;-)

大宅

lckyw,

恭喜你呀,終於 bingo 左,見你e兩日忐忑不安,e家終於水落石出bingo 左,可以安心啦,快d放鬆心情啦!

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

twinsduck & weewee & 蕙蕙豬
謝謝你們呀 =x

大宅

好媽媽勳章

annietsang

我day3-day5食排卵藥,day16打了排卵針。
有望幫到你。

1- 36.1 (m)
2- 36.2
3- 36.3
4-36.45
5-36.3
6-36.35
7-36.4
8-36.3 (ml)
9-36.1
11-36.1 (ml)
14-36.2 (ml)
16-36.1 (egg day) (ml)
17- 36.3
31- 36.7(today)

大宅

lckyw,

你是沒有排卵,所以去食排卵藥和打排卵針,定是本身有排卵都可以食和打?

同埋你d體溫又唔算好高,我重以為要有36.9x - 37.xx 先算高添,真係愈來愈唔明點睇體溫表!不過,你bingo左,真令人振奮! 我都要努力喇!

大宅

好媽媽勳章

weewee

每人有唔同的體溫,只要個高低溫有對比就得家啦。
不過醫生比個體溫記錄表有條高溫線係36.7 。
我右邊巢卵有個水pop,所以e生比藥我,support 我受孕羅。

加油

大宅

lckyw,

幾大呀?要唔要做手術clear左去?不過你真係好勁,第一次食就bingo左!我都希望可以拿拿林,不過我淨係量體溫咋,無做其他action, 看看e兩個月如何才算! 你要keep住身體健健康康迎接新生命喇! :lol:

複式洋房

very very happy for you!!
Take care :lol: :lol: :lol:

首頁
12345...14

尾頁

跳至